Az F-gázok betiltása veszélybe sodorhatja jövőnket! (x)
Prémium

Az F-gázok betiltása veszélybe sodorhatja jövőnket! (x)

PR cikk
Az EPEE és a Honeywell nyílt levele az F-gáz rendeletről

Ahogy az Európai Unió F-gáz rendeletének módosításával kapcsolatos tárgyalások a végükhöz közelednek, az Európai Partnerség az Energiáért és Környezetért (EPEE) egyre inkább sürgeti a döntéshozókat, hogy vegyék fontolóra a rendelet negatív hatását azon EU-s környezetvédelmi célokra, melyeket az Európai Zöld Megállapodásban (Green Deal), az „Irány az 55%! (Fit for 55)” intézkedéscsomagban és az orosz fosszilis tüzelőanyagoktól való függés megszüntetését célzó „REPowerEU” tervben tűztek ki.

Az F-gázok betiltása ellentmond minden olyan erőfeszítésünknek, amit a fenti célkitűzések megvalósításáért tettünk, továbbá erősíti az Európai Unió függését a fosszilis tüzelőanyagoktól azáltal, hogy korlátozza az energiahatékonyságot szolgáló lehetőségek előteremtését, értékesítését és telepítését.

Ebben az évben az Európai Bizottság tervet dolgozott ki a fosszilis tüzelőanyaggal működtetett kazánok alternatívájaként szolgáló alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátású és energiahatékonyabb hőszivattyúk telepítésének felgyorsítására. Az alkalmazási területtől függően az ilyen típusú hőszivattyúk biztonságos telepítése és a maximális energiahatékonyság elérése érdekében különféle – fluortartalmú és fluormentes – hűtőközegekre van szükség.

Fontos, hogy a döntéshozók felismerjék, hogy minden egyes hűtőközeg eltérő tulajdonságokkal rendelkezik, éppen ezért nincs egyetlen hűtőközeg, amely valamennyi alkalmazási területnek megfelelne. A magas épületek például, a méretükből és különféle biztonsági megfontolásokból kifolyólag, hidrofluor-olefin (HFO) alapú hőszivattyúk használatát teszik szükségessé, míg a kertes családiházak esetében - könnyebben telepíthető hűtőközegként - a propánt használó, önálló hőszivattyú a legjobb megoldás.

A fluormentes hűtőközegekre, például a propán vagy az ammónia használatára vonatkozó valamennyi kötelező szabályozás akadályozná a lakóházak, kereskedelmi épületek és ipari helyiségek fűtésének szén-dioxid-mentesítésére irányuló erőfeszítéseket, mivel szűkítenék a választékot, és bizonyos esetekben felszámolnák a piacon rendelkezésre álló egyetlen életképes lehetőséget.

A hűtő-, fűtő- és légkondicionáló berendezések gyártói 22 európai országban, több mint 100 üzemben és kutatás-fejlesztési központban, több mint 200 000 embert foglalkoztatnak. Jelentős befektetéseket valósítanak meg az európai iparágban, így tökéletesen tisztában vannak azokkal a negatív hatásokkal, amelyeket a fluortartalmú gázokról szóló rendelet gyakorol majd az EU-s vállalkozásokra, a polgárokra és a gazdaságra.

Az Európai Zöld Megállapodásban (Green Deal), az „Irány az 55%! (Fit for 55)” intézkedéscsomagban és az orosz fosszilis tüzelőanyagoktól való függés megszüntetését célzó „REPowerEU” tervben kitűzött célok eléréséhez elengedhetetlen, hogy az energiahatékonyság és a „biztonság mindenekelőtt” elvét alkalmazva a hűtőközegek legszélesebb választéka álljon rendelkezésünkre.

Az EPEE és a Honeywell támogatásával

(x)

Kiszámoló

Ez történt a héten 09.08

Rossz hetet zártak a tőzsdék, az egyik kiváltó ok az Nvidia esetleges trösztellenes feldarabolásáról szóló hír volt, a másik a gyenge amerikai munkaügyi adatok, amik nem is voltak annyira gye

Kasza Elliott-tal

AT&T - elemzés

Egy időben az egyik kedvenc részvényem volt, kereskedtem vele és gyűjtögettem is az osztaléka miatt, de volt egy CEO váltás, és onnantól már nem az én részvényem a T. Osztalékot vágott, le

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nesze neked, új szuperállampapír: százmilliárdokat tartanak a magyarok egy értelmetlenné vált befektetésben

Vezető modellező

Vezető modellező
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Ez is érdekelhet
SPAR_03