Prémium

Hol érdemes most új bankszámlát nyitni? (x)

PR cikk
Az egyes pénzintézetek ajánlatai között óriási különbségek vannak.

Új lakossági folyószámlát kereskedelmi bankokban és független pénzügyi tanácsadó cégeken keresztül egyaránt igényelhetünk. Egyáltalán nem mindegy azonban, hogy hova fordulunk, az egyes pénzintézetek ajánlatai között óriási különbségek vannak. A Bankmonitor.hu szakértői utánajártak, hol érdemes kezdeni a keresést, ha a legkedvezőbb bankszámlát szeretnénk megtalálni.

Mialatt még mindig meglepően sokan ragaszkodnak a készpénzhez, egyre nehezebb bankszámla nélkül boldogulni. Mindemellett egy jó lakossági számlacsomag számos előnnyel járhat. Például hitelfelvételnél, hiszen a bank elvár néhány havi bankszámlamúltat, amivel igazolhatjuk jövedelmünk beérkezését, illetve amin látszanak a bevételeink és a kiadásaink. 

De hol nyissunk bankszámlát, ha el akarjuk kerülni a felesleges költségeket, vagy lecserélnénk a régi, drága számlacsomagunkat?

Mennyibe kerül egy új bankszámla?

Ha már rendelkezünk lakossági folyószámlával, akkor 2023. január 31-ig meg kellett kapnunk a teljes 2022-es évre vonatkozó, részletes díjkimutatásunkat. Ezen tételesen láthatjuk, hogy a megelőző évben milyen költségei voltak a bankszámlánknak. Sokakat sokként érhetett a költségkimutatás, nem ritka ugyanis, hogy az elenyészőnek tűnő, havonta kifizetett tételek éves szinten összességében több tízezres, vagy akár százezres összegre híznak.

Egy új, kedvező bankszámla nyitásával jelentősen csökkenthető a kiadás, vagy akár le is nullázható a bankolásra elköltött összeg. A Bankmonitor bankszámla összehasonlító kalkulátora megmutatja, hol érdemes most bankolni, melyek a legkedvezőbb, vagy akár ingyenes számlacsomagok. A kalkulátor bankfüggetlen, vagyis a legnagyobb hazai bankok aktuális ajánlatait egy helyen van lehetőségünk áttekinteni. Emellett beállíthatjuk az egyéni bankolási szokásainkat is, így könnyebben megtalálhatjuk a számunkra ideális csomagot. 

Hol nyithatunk most ingyenes bankszámlát?

A bankmonitor.hu bankszámla keresőjével négy ingyenes lakossági számlacsomag közül választhatunk. Jelenleg az Unicredit Bank, a CIB Bank és a Raiffeisen Bank kínál díjmentes bankszámlát, ám ezek feltételei között jelentős különbségek vannak. 

  • Az UniCredit Partner Aktív Zéró bankszámla 3 évig díjmentesen használható, már 75 ezer forint jövedelem beérkezése mellett, amennyiben a Bankmonitoron keresztül adjuk le igénylésünket.
  • CIB ECO számlacsomag szintén kizárólag a Bankmonitoron keresztül érhető el, ez 2 évig biztosít ingyenes használatot, ha legalább a minimálbérnek megfelelő jövedelem érkezik havonta a számlánkra.
  • A Raiffeisen Bank két ingyenes akciós konstrukciót is kínál: a Premium Gold 2.0 díjcsomagja havi nettó 400 000 ezer forintos jövedelemmel, míg a Premium Select díjcsomag havi 1 millió forint érkeztetése mellett költségmentes egészen a kedvezmény visszavonásáig (akár a szerződés lemondásáig). Ráadásul ezek a számlák számos kényelmi, VIP szolgáltatással is rendelkeznek.

Bankszámlanyitás egyszerűen és gyorsan

Ma már kényelmesen és gyorsan nyithatunk új bankszámlát, ráadásul a régi számlánk lezárásával sem kell feltétlenül bajlódnunk, köszönhetően az egyszerűsített bankváltás intézményének. 

Kétféleképpen indulhatunk el az úton: személyesen és online. Az összehasonlító kalkulátor használata mindkét esetben fontos, hiszen egy adott bankban csak a pénzintézet saját ajánlatai közül választhatunk, így nincs lehetőségünk a piacon elérhető konstrukciók objektív összehasonlítására.

Az online számlanyitás ma már kétségtelenül a legkényelmesebb megoldás, ami szintén kétféleképpen történhet. A kalkulátoron keresztül indított keresés további előnye, hogy akár azonnal elindítható az online számlanyitás folyamata. A szimpatikus bankszámla kiválasztása után adjuk először is adjuk le az érdeklődésünket, ezután a Bankmonitor bankszámla szakértője fogja felvenni velünk a kapcsolatot, hogy megválaszolja a kérdéseinket. 

Az érdeklődésünket akkor is érdemes leadnunk, ha nem vagyunk biztosak benne, hogy melyik számlacsomag lenne ideális számunkra, vagy nincs időnk áttekinteni az egyes ajánlatok feltételeit. A Bankmonitor tanácsadója segít a számunkra optimális megoldás felkutatásában, és végigvezet az igénylés lépésein. A segítség ráadásul kötelezettség- és díjmentes a számunkra.

(x)

Holdblog

Mindent a családtámogatási rendszerről

Milyen állami támogatás és kedvezményes hitel érhető el gyermekvállalás előtt álló párok számára? Hogyan kombinálhatók a támogatások és hitelek? Milyen juttatásokkal élhetnek a munká

Kiszámoló

CSOK csapda

Gábor írt egy tanulságos levelet. A meglévő gyerekük mellé úton volt a második, s úgy gondolták, hogy ideje lenne akkor költözni egy nagyobb ingatlanba. Ehhez vették igénybe a CSOK Plusz tá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nem fogsz hinni a szemednek: mi történt a horvát árakkal?
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Gránit 1