FONTOS Az ukrán fronton is megjelentek a katonai robotok – Hamarosan ők fogják vívni helyettünk a háborúkat?
Nemcsak az autóban, a boltban is a hibrid a menő? (x)
Prémium

Nemcsak az autóban, a boltban is a hibrid a menő? (x)

PR cikk
A boltok jövője, a jövő boltja

Nincsenek könnyű helyzetben manapság a boltok tulajdonosai: az elmúlt években egyre súlyosbodó munkaerőhiány mellett most már a folyamatos áremelkedések nehézségeivel is szembe kell nézzenek. Nem csoda hát, hogy minden eddiginél fontosabbá válik számukra a vevőélmény növelése és az üzletvezetés hatékonyságának kimaxolása, melyre ideális megoldást kínál az üzletek egyre magasabb fokú automatizálása. Milyen lesz a boltok jövője és milyen lesz a jövő boltja Magyarországon? A kereskedelmi informatika egyik szakértőjét, Szabó Dávidot, a Szintézis Zrt. vezérigazgatóját kérdeztük a témában.

Elmondható, hogy a negyedik ipari forradalom mellett a kereskedelmi rendszerek forradalma is a szemünk előtt zajlik éppen?

„Abszolút. 35 éve szolgálunk ki ipari, valamint kis- és nagykereskedelmi vállalatokat, így mindkét szegmensre testközelből van rálátásunk. Nem túlzás, hogy a retail szektor fejlődése az elmúlt években turbó fokozatra kapcsolt. A boltok vevőkért és a munkaerőhiány ellen folytatott harcát látva hamar egyértelművé vált, hogy a fejlesztés és az automatizálás elengedhetetlen: olyan eszközökre, rendszerekre van szükség, melyek a vevőélmény mellett a munkavégzés hatékonyságát és sebességét is növelik. Ennek eredményeként számos üzletben, üzletláncban működnek NCR önkiszolgáló kasszáink, Pricer elektronikus címkéink, melyek már egyfajta kaput is nyitnak az olyan, személyzet nélküli boltok irányába, mint amilyenek az Amazon Go üzletek. Én személy szerint a hibrid üzletek közeljövőben történő megjelenésére számítok, ahol pénztáros és önkiszolgáló pénztárgép is van, ám a vásárló a „Just Walk Out” technológiával is tud fizetni. Gondoljunk csak bele, hogy egy ilyen megoldással egy élelmiszerbolt éjjel-nappal üzemelhetne! Ezen dolgozunk mi is.”

portfolio_desktrop

A vevőkért folytatott harc mellett az energiaárak drasztikus emelésével is meg kell küzdeniük az üzleteknek.  

„Ez sajnos így van. Partnereink közül is sokan fordultak az elmúlt időszakban a zöld megoldásokhoz és azt is egyre többen látják, hogy a jövő - energiafelhasználás szempontjából is - a felhős szoftverekben van. Informatikai és kereskedelmi megoldásokat fejlesztő cégként régóta azon dolgozunk, hogy ügyfeleink számára a költséges, nagy áramfogyasztású szerverek helyett böngészőn keresztül futtatható rendszereket biztosítsunk. Az ily módon működő boltoknak az IT üzemeltetéssel sem foglalkozniuk, a vezető/tulajdonos pedig akár az otthonából is lekérdezheti, felügyelheti az üzlet működését, mellyel még jelentős üzemanyag megtakarítást is elérhető” - mondta a Szintézis vezetője.

(x)

Kasza Elliott-tal

AT&T - elemzés

Egy időben az egyik kedvenc részvényem volt, kereskedtem vele és gyűjtögettem is az osztaléka miatt, de volt egy CEO váltás, és onnantól már nem az én részvényem a T. Osztalékot vágott, le

Kiszámoló

Hogy állnak most a lakáshitel-kamatok?

Hitelügyintézős Gáborunkat kértem meg, hogy írjon egy rövid összefoglalót, hogyan állnak most a lakáshitel-kamatok, illetve mi várható mostanában. Sokak szerencséjére a BIRS és a hosszú

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nesze neked, új szuperállampapír: százmilliárdokat tartanak a magyarok egy értelmetlenné vált befektetésben

Vezető modellező

Vezető modellező
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Ez is érdekelhet
SPAR_03