Fűtésszámla csökkentése Multipor belső oldali szigeteléssel (x)
Prémium

Fűtésszámla csökkentése Multipor belső oldali szigeteléssel (x)

PR cikk
Csökkentse fűtésszámláját Multipor belső oldali hőszigeteléssel

A megfelelő tervezéssel és kivitelezéssel kialakított belső oldali hőszigeteléssel egy energiatakarékosabb, élhetőbb és egészségesebb lakókörnyezet valósítható meg.

BELSŐ OLDALI HŐSZIGETELÉS

Épületszerkezeti szempontból a külső oldali hőszigetelés az ideális, de amen­nyiben erre nincs lehetőség, megfelelő ter­vezéssel és kivitelezéssel kialakított belső oldali hőszigetelés szintén egy élhetőbb és egészségesebb lakókörnyezetet nyújt. Elő­fordul például a műemléképületek eredeti homlokzatának megtartása miatt, vagy társasházak homlokzatánál a tulajdon­jogi problémákból adódó beépítési korlá­tok esetén. A Multipor hőszigetelő lapok alacsony páradiffúziós ellenállása és kapil­láris szerkezete biztosítja a belső oldali hőszigetelés párazáró réteg nélküli kiala­kítását. A hőszigetelés egyben páraszabá­lyozó szerepet is betölt, melynek során a fal belső oldalán a páratartalom alacsony marad, így a korábbi hideg felületen nem csapódik le a pára. Amennyiben felesle­ges vagy anyagilag megterhelő az egész lakás belső oldali hőszigetelése, akkor akár csak egy-egy szobában is kiválóan alkal­mazható, és az is nagyban javítja a kívánt energiamutató elérését. Kézi fűrésszel egy­szerűen méretre vághatók, könnyen alakít­hatók. A szigetelés akár házilag is elkészít­hető, a felrakása minimális hulladékkal jár.

Referencia_Multipor2

TERMÉKELŐNYÖK

A belső oldali hőszigetelés után a fal­szerkezet felületi hőmérséklete megnő. Vegyünk egy példát: ha fűtés nélkül a szoba hőmérséklete 20 °C, a fal felületi hőmérséklete mindössze 19-19,5 °C-ra csökken, mely változás szinte elhanya­golható, a komfortérzet egyáltalán nem romlik.

A Multipor termék további nagy előnye, hogy nem tartalmaz éghető komponense­ket, így az A1 tűzvédelmi osztályba tar­tozik. Azaz egy váratlan lakástűz ese­tén nem táplálja a tüzet, nem fejleszt füstöt vagy mérgező gázokat, sőt megvédi a mögöttes szerkezetet. A lap struktúráját tekintve egy stabil, ásványi kristályszer­kezetű hőszigetelő, mely nem tartalmaz szálas anyagot, így új alternatívát nyújt a hagyományos, szálas vagy műanyaghab szigetelésekkel szemben. Lúgos kémha­tása alapvetően megakadályozza a gombák és penészspórák elszaporodását. Gyártása környezettudatos technológiával, termé­szetes szervetlen alapanyagok (homok, cement, víz) felhasználásával történik. Ebből adódóan a Multipor ásványi hőszi­getelés megfelel a vonatkozó környezetvé­delmi követelményrendszernek, melyet a hazai független tanúsító szervezet a Kör­nyezetbarát Védjegy használatának jogo­sultságával is igazol.

Bővebben: www.multipor.hu

(x)

Kiszámoló

CSOK csapda

Gábor írt egy tanulságos levelet. A meglévő gyerekük mellé úton volt a második, s úgy gondolták, hogy ideje lenne akkor költözni egy nagyobb ingatlanba. Ehhez vették igénybe a CSOK Plusz tá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egész életében minimálbérre volt bejelentve? Akkor ennyi nyugdíjra számíthat
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Ez is érdekelhet
Gránit 1