Prémium

Antik és modern találkozóhelye: megnyitott az új BÁV ART Aukciósház (x)

PR cikk
Újjászületett a legendás műtárgybolt, amely köré 70 év alatt egy teljes műkereskedelmi negyed épült. A modern aukciósház transzparens portálkialakításával, a letisztult belsőépítészeti designnal, a legmodernebb audiovizuális technikával, valamint az egyedileg kialakított berendezéssel a BÁV megújulásának jelképe is egyben.
bav_art_1

Az 1899-ben, a Szent István körút és a Falk Miksa utca sarkán épült historizáló bérház üzlethelyiségében kezdetben cukorkaüzlet és könyvesbolt is működött. 1934-ben itt nyílt meg a legendás Margit Söröző, amelynek különtermében tartotta gyűléseit a Szerb Antal vezette Irodalomtudományi Társaság.

bav_art_2

70 évnyi polgári milliő

A sörözőt egy 1949-es rendelet alapján államosították, majd bezárták. A Bizományi Áruház Vállalat egy évvel később nyitotta meg régiségboltját, egy olyan időszakban, amikor a műgyűjtést és az árveréseket betiltották. A államosított boltokból kiszorult műkereskedők menedékhelyévé vált a legendás üzlet, amely köré idővel egy teljes műkereskedelmi negyed épült. A később Szent István Antikvitásra keresztelt bolt a rendszerváltás után is kötelező megállóhelye volt a gyűjtők és a művészetkedvelők Falk Miksa utcai kincskereső sétájának.  Az üzletet 1996-ban újították fel, ekkor került a homlokzatra a BÁV jelképének számító Milói Vénusz szobor.

sle_szkrt_3
Szent István Antikvitás a felújítás előtt

BÁV ART antik&modern

A BÁV jogelődje 1920 óta szervez árveréseket, kezdetben a híres Kinizsi utcai székházban, majd 2007-től a belvárosi Bécsi utcában. Amikor felmerült az Aukciósház átköltöztetése a műkereskedelmi negyedbe, a cél egy olyan multifunkcionális, időtálló és elegáns üzlethelyiség kialakítása volt, amely szoros kapcsolatban van a várossal. A helyi védettségű épületben elhelyezkedő, 800 m2-es, 3 szintes üzlethelyiséget egy év alatt félmilliárd forintos beruházással újították fel.

Az A1 Építésziroda által megálmodott enteriőr egyik leghangsúlyosabb eleme a transzparens portálkialakítás, amelynek köszönhetően a nyüzsgő budapesti élettel szoros összeköttetésben lévő galéria jött létre. A fogadótérben kapott helyet a New York-i Guggenheim múzeum belső kialakítását idéző, fehér mellvéddel ellátott lépcső, amely az új Aukciósház meghatározó designelemévé vált. A földszinten galériát és egy exkluzív óra- és ékszerboltot alakítottak ki, az emeleten egy tágas, kiállítások- és aukciók befogadására is alkalmas rendezvénytér kapott helyet.

bav_art_4
A megújult fogadótér a BÁV ART Aukciósházban

Az Aukciósház a tavaszi árverés nagyszabású kiállításával nyitotta meg kapuit, amely ingyenesen megtekinthető május 15-ig, minden nap 10-18 óráig. A kiállítást követően a MOM Kulturális Központban, május 16-17-én rendezendő 79. Művészeti Aukción pedig a kiállítás anyaga, így többek között a BÁV történetének legnagyobb briliánsa is kalapács alá kerül.

További információk és katalógus: www.bav-art.hu

bav_art_5
Luxusórák és -ékszerek bemutatására kialakított galéria

(x)

Kiszámoló

CSOK csapda

Gábor írt egy tanulságos levelet. A meglévő gyerekük mellé úton volt a második, s úgy gondolták, hogy ideje lenne akkor költözni egy nagyobb ingatlanba. Ehhez vették igénybe a CSOK Plusz tá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egész életében minimálbérre volt bejelentve? Akkor ennyi nyugdíjra számíthat
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Ez is érdekelhet
Gránit 1