Prémium

A Debreceni Egyetem Sajtóközleménye (x)

PR cikk
A Debreceni Egyetem kiáll a béke és az egyetemi képzés folytatása, a hallgatók és oktatók nyugalma és családjaik biztonsága mellett - áll az intézmény sajtóirodájának közleményében.

Az egyetem jelenleg is fogadja a beregszászi egyetem hallgatóit és oktatóit Erasmus programok keretében, valamint biztosítja kárpátaljai illetőségű hallgatói számára, hogy amennyiben családjaik Magyarországra érkeznek, közreműködik elhelyezésükben és ellátásukban.

A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata is közleményt adott ki, mely azt írja növekvő aggodalommal követi nyomon az ukrajnai háború eseményeit. Őszintén reméljük, hogy mihamarabb helyreállhat a béke keleti szomszédunknál, mindaddig pedig együttérzésünket fejezzük ki Ukrajna lakosságával, illetőleg elítélünk minden háborús bűncselekményt.

A kialakult háborús helyzet elől menekültek tömegei érkezhetnek Magyarországra. Meglátásunk szerint mindannyiunk felelőssége, hogy a vérontás elől menekülő ártatlan emberek számára biztonságos körülményeket teremtsünk, ellátásukat segítsük. Ennek érdekében a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata 2022. február 28. hétfőtől adománygyűjtést kezdeményez. Az összegyűlt adományokat minden héten, pénteken átadjuk a Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársainak, akik eljuttatják azokat a Kárpátaljai magyarok, a menekültek részére.

Ezúton kérünk minden hallgatót, hogy amennyiben módjában áll, tartós élelmiszerekkel, higiénés cikkekkel, ruhákkal és más, az érkezők számára hasznos termékekkel segítsék a menekültek magyarországi tartózkodását. A felajánlásokat Campusonként minden héten hétfőtől péntekig délelőtt 10 órától délután 15 óráig az alábbi pontokon lehet leadni:

  • Debrecen, Böszörményi úti Campus, MÉK HÖK iroda, a MÉK „A” épület a fő portával szemben
  • Debrecen, Egyetem téri Campus, DEHÖK iroda, Kossuth Lajos II-es Kollégium alagsor
  • Debrecen, Klinikai Campus, Medikus HÖK iroda, Markusovszky Lajos III-as Kollégium
  • Debrecen, Kassai úti Campus, ÁJK HÖK iroda, ÁJK kari épület C/214
  • Hajdúböszörményi Campus, a GYGYK Kollégium portája, 4220 Hajdúböszörmény, Désány István utca 1-9.
  • Nyíregyházi Campus, EK Kollégium portája, 4400 Nyíregyháza, Bethlen Gábor utca 58-60.
  • Szolnoki Campus, az oktatási épület portája, 5000 Szolnok, Tiszaligeti sétány 14.

A Debreceni Egyetem valamennyi üres kollégiumi férőhelyét (jelenleg 250 főnyi) felajánlotta a Kárpátaljáról érkező hallgatók, oktatók és más menekültek elszállásolása javára. A szabad férőhelyek feltöltésének pontos rendjét a Debreceni Egyetem az illetékes szervekkel együttműködésben hajtja végre.

A fentieken túlmenően az egyetem és az EHÖK vezetése további intézkedéseken dolgozik, melyekkel segíteni tudja az egyetem ukrajnai hallgatóit.

(x)

Holdblog

Mindent a családtámogatási rendszerről

Milyen állami támogatás és kedvezményes hitel érhető el gyermekvállalás előtt álló párok számára? Hogyan kombinálhatók a támogatások és hitelek? Milyen juttatásokkal élhetnek a munká

Kiszámoló

CSOK csapda

Gábor írt egy tanulságos levelet. A meglévő gyerekük mellé úton volt a második, s úgy gondolták, hogy ideje lenne akkor költözni egy nagyobb ingatlanba. Ehhez vették igénybe a CSOK Plusz tá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egész életében minimálbérre volt bejelentve? Akkor ennyi nyugdíjra számíthat
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Gránit 1