Prémium

Díjmentes segítség a KKV-knak a digitalizációban (x)

PR cikk
Digitális Ki-Mit-Tud
fekvo_1110x510

Másfél évtized alatt gyökeresen megváltozott a vállalkozások informatikáról való tudása. A hozzáállásban tapasztalt fejlődés látványos, az átfogó ismerethiány megszűnt, az akadályt jelenleg a digitális fejlesztés rögös útjától való félelem jelenti – foglalja össze az elmúlt 15 év tapasztalatait Bencze György, a vállalkozásoknak szóló ismeretterjesztéssel és digitális szemléletformálással foglalkozó Infotér Nonprofit Kft. ügyvezetője, a Modern Vállalkozások Program Irányító Bizottságának tagja. „Ma már digitalizáció nélkül nincs élet, hiányában nem működik sem az üzlet, sem a közigazgatás” – mondja a szakértő. A rossz megoldásoktól való félelem azonban sok esetben visszatartja a vállalkozásokat a digitális fejlesztésektől.

Az ötletelés, tervezés, kivitelezés mindhárom fázisában szakértőkkel érdemes együttműködni. A Modern Vállalkozások Programjának (MVP) tanácsadói hálózata díjmentes informatikai felméréssel és fejlesztési tervvel kezdi a folyamatot, amelynek során végig támogatják a cégeket a digitális vállalkozássá válásig. Az elmúlt években a kkv-k tízezreit segítő MVP minősített informatikai beszállítókkal is összeköti a vállalkozásokat, és a fejlesztésekhez szükséges fejlesztési forrásokkal kapcsolatban is segítséget nyújt.

Újabb pályázati forrás informatikai fejlesztésre

Február 24-től nyújthatják be az érintett mikrovállalkozások a pályázati kérelmüket a Magyar Falu Vállalkozás-újraindítási Programra. A cégek 2 és 10 millió forint közti vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek, amelynek fele digitalizációra fordítható: új eszközökre, IT fejlesztésre, az MVP által minősített informatikai beszállítótól származó szoftverre, üzleti felhőszolgáltatásra.

bencze_01_26
Bencze György, az Infotér Nonprofit Kft. ügyvezetője

„A cél, hogy átsegítsük a kkv-kat a kezdeti nehéz szakaszon, ameddig a digitalizáció gondolatától eljutnak a fejlesztésekig”, összegzi Bencze György. Március 3-án Egerben a következő Infotér Konferencián az üzlet és technológia, az IT biztonság, a távoli munkavégzés, dokumentumkezelés és a digitális marketing témájával foglalkoznak majd. „Minél több vállalkozással találkozunk a rendezvényeken, annál pontosabban tudjuk, mire van szükségük. Folyamatos a tanulás, ez garantálja, hogy az MVP-hez újonnan fordulóknak még jobb szolgáltatást tudnak nyújtani a tanácsadók” – mondja a szakértő.

A Modern Vállalkozások Programjának célja a vállalkozások digitális fejlesztéseinek támogatása. A díjmentes szolgáltatások közé tartozik a személyes, cégre szabott audit és tanácsadás. A cégek ezernél több informatikai szállító cég kínálatából válogathatnak. A Program eddig több mint 23 000 vállalkozást segített, részletek a www.vallalkozzdigitalisan.hu oldalon.

(x)

Holdblog

Mindent a családtámogatási rendszerről

Milyen állami támogatás és kedvezményes hitel érhető el gyermekvállalás előtt álló párok számára? Hogyan kombinálhatók a támogatások és hitelek? Milyen juttatásokkal élhetnek a munká

Kiszámoló

CSOK csapda

Gábor írt egy tanulságos levelet. A meglévő gyerekük mellé úton volt a második, s úgy gondolták, hogy ideje lenne akkor költözni egy nagyobb ingatlanba. Ehhez vették igénybe a CSOK Plusz tá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egész életében minimálbérre volt bejelentve? Akkor ennyi nyugdíjra számíthat
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Gránit 1