Prémium

Kedvezményes kisvállalkozói csomag az OTP Banktól (x)

PR cikk
A növekvő GDP és élénkülő beruházási kedv is arról árulkodnak, hogy a magyar gazdaságot fűtő mikro- és kisvállalkozások ismét bizakodóan tekintenek a jövőbe. Az OTP Bank rájuk szabta új teljesítménynövelő csomagját, amely a kedvezményes kamatozású szabad felhasználású hitel mellett további engedményekkel is támogatja a vállalkozásokat céljaik elérésben.
shutterstock_499429450

Igaz, hogy a pandémia sokat elvett a vállalkozásoktól, de egyben új lehetőségeket is nyitott a fejlődésre. A 2020. márciusi járványkorlátozásokkal a regisztrált vállalkozások száma visszaesett, a KSH adatai alapján1 az enyhe növekedés júniusban vette kezdetét, és idén április végén a regisztrált vállalkozások száma már 1,8 millió volt Magyarországon. 2021. áprilisig csaknem 49 ezer új vállalkozást jegyeztek be, ez 22 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest. A korlátozások feloldásával egyre több vállalkozás előtt nyílt meg a lehetőség arra is, hogy a mindennapos működés biztosításán túl hosszú távú, a versenyképességet és termelékenységet ösztönző fejlesztésekben is elgondolkodjon. Ezt támasztja alá az is, hogy a beruházások volumene az előző év azonos időszakához képest 2021 második negyedévében 10,8 százalékkal növekedett2.

A koronavírus járvány hatásai a gazdaság számos területét érintették és még mindig sok vállalkozás keresi a megoldást a további növekedés vagy éppen a hosszútávú fenntarthatóság finanszírozására. Ebben jelenthet segítséget számukra, hogy az államilag támogatott hiteleknél jóval kevesebb feltétellel igényelhető, szabadon felhasználható kölcsönnel teremthetik meg terveik pénzügyi hátterét” – mondta Dancsné Engler Bernadett, az OTP Bank Mikro- és Kisvállalkozási Főosztályának vezetője.

A hitelintézet új „Vállalkozzon szabadon!” kedvezményeinek része egy olyan kölcsönkonstrukció, amely hosszú távra – akár 15 éves futamidővel –, ráadásul magas, legfeljebb 250 milliós felső összeghatárig igényelhető, valamint teljesen szabadon felhasználható, emellett újalapítású vállalkozások számára is elérhető. Így a lehetőség azoknak a mikro- és kisvállalkozásoknak lehet igazán vonzó, amelyek üzleti döntéseikben nagyobb mozgásteret igényelnek, ezért rugalmasan, megkötések nélkül szeretnék felhasználni a rendelkezésükre álló pénzügyi forrásokat.

Az új ügyfelek számlanyitása esetén akár 12 hónapon keresztül használhatják díjmentesen vállalkozói számlájukat, és csomagban szerepel még egy egyedi, a Vállalkozói Védelmező Személybiztosítás megkötésére vonatkozó ajánlat is.

A tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek, célja kizárólag a figyelem felkeltése. A fenti termékek és szolgáltatások részletes feltételeiről az ismert csatornákon keresztül tájékozódhatnak. Az OTP Bank fenntartja annak jogát, hogy a közleményben szereplő termékek és szolgáltatások kondícióit módosítsa.

1 Forrás: KSH, https://www.ksh.hu/docs/hun/xftp/idoszaki/mone/20211/magyarorszag_2021_I_negyedev.pdf

2 Forrás:KSH, https://www.ksh.hu/stadat_files/ber/hu/ber0008.html

(x)

Holdblog

Mindent a családtámogatási rendszerről

Milyen állami támogatás és kedvezményes hitel érhető el gyermekvállalás előtt álló párok számára? Hogyan kombinálhatók a támogatások és hitelek? Milyen juttatásokkal élhetnek a munká

Kiszámoló

CSOK csapda

Gábor írt egy tanulságos levelet. A meglévő gyerekük mellé úton volt a második, s úgy gondolták, hogy ideje lenne akkor költözni egy nagyobb ingatlanba. Ehhez vették igénybe a CSOK Plusz tá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egész életében minimálbérre volt bejelentve? Akkor ennyi nyugdíjra számíthat
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Ez is érdekelhet
Gránit 1