Prémium

A fül-orr-gégészet komplexebb, mint gondolná (x)

PR cikk
5 érzékszervünk közül 3 gyógyításával foglalkozik a szakterület.

A fül-orr-gégészek gyógyítják a halló- és egyensúlyozó szervünk; az orr és melléküregei; a szájüreg, a nyálmirigyek, a garat, a gége megbetegedéseit. Rekedtség és különféle hangpanaszok, allergiás tünetek, szaglás- és ízérzetvesztés esetén is fül-orr-gégészhez kell fordulni.

800x370px
  1. Fülünk a hallószervünk, egyben egyensúlyközpontunk is. A belsőfül eredetű halláscsökkenés gyakran hirtelen következik be. Ilyen esetben nagyon lényeges az azonnali értágító kezelés, mivel csak így remélhető a hallás teljes visszatérése. Hirtelen fellépő halláscsökkenés, fülzúgás, szédülés esetén haladéktalanul szakorvoshoz kell fordulni. A szédülés egy határterületi szakma. A friss kutatások és a tapasztalatok szerint egy “szék melletti” vizsgálat során, kis eszközigénnyel, megfelelő algoritmusok mentén, legtöbbször nagyobb biztonsággal meg tudják állapítani a szédülés okát, mint képalkotó vizsgálatokkal.
  2. Az orrpolip az egyik legkellemetlenebb orrot és melléküregeit érintő elváltozás. A kocsonyás nyálkahártya-képződmény a megfelelő orrlégzést akadályoztatja. A kezdeti stádiumra a szaglás és ízérzés romlása, az orr teltségérzete, orrfolyás jellemző. A nagyobb orrpolipok teljesen elzárhatják az orrüreget, aminek következtében a beteg áttér a szájon át történő légzésre. Ha az orrpolip teljesen kitölti az orrjáratokat, megjelenhet az orrdugulás miatti alvási apnoé.
  3. A szájüreg-, garat-, gége-, légcső megbetegedései szinte mindennaposak. A kisgyermekkori gyulladások magas lázzal járnak, felnőtt korra krónikus mandulagyulladássá fajulhatnak. Az ilyen "gócos" mandulák okozhatnak második betegségként vesegyulladást, szívizomgyulladást, ízületi, haj vagy bőr panaszokat. A dohányosok reggeli kitartó köhögésének oka a nikotin által kiváltott krónikus gége-, légcső- és hörghurut. A gégerák korai tünete lehet a nyeléskor jelentkező fülbe sugárzó fájdalom és a tartós rekedtség, de akár tünetmentesen is kifejlődhet. Azonban a korai felismerés esetén csaknem 100%-ban gyógyítható!
  4. Speciális szakképesítéssel rendelkező fül-orr-gégészek gyógyítják például a hangképzési zavarokat vagy az allergiát is. A foniáter segítséget nyújt a rekedtség és hangkifáradás, az erőtlen, a nem kellően terhelhető és a nem megfelelő minőségű hang kezelésében. Az allergológusok a légúti allergiás megbetegedéseket kezelik. A szénanáthát nem csak növényi pollenek, állatszőrszőr, hanem a poratkák, kémiai anyagok is kiválthatják. Az utóbbi időszakban előtérbe került az íz- és szaglásvesztés, ami a COVID-fertőzés gyakori kísérője – ezt a komplex kezelést igénylő betegséget is a fül-orr-gégészek gyógyítják.

A Budai Egészségközpont fül-orr-gégész szakemberei biztonságos környezetben várják a gyógyulni vágyó pácienseket a főváros frekventált pontjain.

(x)

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Valamit tervez a kormány - Mi lesz az OTP-vel?
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Leslie Mandoki - Concert in Budapest2