Prémium

Töltse fel még idén dolgozói SZÉP-kártyáját! (x)

PR cikk
Továbbra is a SZÉP-kártya vezet a hazai munkaadók körében a cafeteria juttatások között – ráadásul idén még több érv szól a dolgozói pihenőkártyák mielőbbi feltöltése mellett.
shutterstock_679338493

2019 januárja óta több mint 400 ezerrel növekedett a SZÉP-kártya birtokosok száma. A dinamikus bővülés nem a véletlen műve: az idén tavasszal érvénybe lépett változások csaknem megduplázták az elkölthető keretet és felére csökkentették a kártyára utalt összeg utáni adóterhet. A 2020. december 31-ig feltöltött kártyák után szociális hozzájárulási adót (szocho) nem, kizárólag 15%-os szja-t kell fizetni. Ezzel párhuzamosan a 2020-ban a kedvezményes adókulccsal adható juttatási keretösszeg 450 ezerről 800 ezer forintra emelkedett, a költségvetési szerveknél pedig 200 ezerről 400 ezer forintra nőtt.

A több mint 24,000 elfogadóhelyen díjmentesen használható SZÉP-kártya egyre népszerűbb a kis- és középvállalkozások körében is: a tavalyi azonos időszakot 16%-kal meghaladó mértékben, közel 225 milliárd forintot írtak jóvá októberig a dolgozói kártyákon, és 44 millárd forinttal volt magasabb a kártyával fizetett szolgáltatások értéke is. Idén ráadásul havonta több mint ezerkétszázzal több vendéglátó- valamint szálláshelyen válthatták élményekre a számlájukon összegyűlt keretet a pihenni vágyók.

A felhasználók szempontjából a kártya óriási előnye, hogy a különböző alszámlák keretösszegei kimondottan rugalmasan használhatóak fel, azaz a szállás, a vendéglátás és a rekreációs zsebekből a szolgáltatások széles körét vehetik igénybe a kártyabirtokosok. Szintén a SZÉP-kártya mellett szól, hogy a szállásunkért, gyógyfürdő- és strandbelépőnkért a kártya mindhárom alszámlájáról fizethetünk, de például a vendéglátás alszámlánk az éttermek, gyorséttermek, munkahelyi menzák mellet akár a jelenleg is sokak által igénybe vett étel-házhozszállításkor is használható.

A SZÉP-kártya a kedvező adózási feltételek mellett tehát akár a meglévő dolgozók ösztönzése, akár az új munkaerő toborzása során egyaránt testhezálló eszköz, hiszen kedvezményes béren kívüli juttatásként jelenlegi étkezésük vagy későbbi utazási terveik támogatására is használható.

Az egyszerűen, gyorsan és a vállalkozások számára költségmentesen igényelhető SZÉP-kártyáról a http://szepkartyam.hu/ oldalon tudhat meg többet.

(x)

Kiszámoló

CSOK csapda

Gábor írt egy tanulságos levelet. A meglévő gyerekük mellé úton volt a második, s úgy gondolták, hogy ideje lenne akkor költözni egy nagyobb ingatlanba. Ehhez vették igénybe a CSOK Plusz tá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kőkemény üzenet jött Kijevből Budapestnek is: marad a Lukoil-szankció, fel kell adni az orosz olajat, amennyire lehet
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Ez is érdekelhet
Gránit 1