Prémium

2021 szóljon a vállalkozások fejlődéséről! (x)

PR cikk
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2020 áprilisában azért indította el a vállalati hitelprogramot, hogy a koronavírus-járvány gazdasági hatásai által különösen sújtott kkv szektor kedvező finanszírozáshoz jusson, amelynek segítségével a vállalkozások ismét növekedési pályára állhatnak. Fél év alatt az NHP Hajrá 1500 milliárd forintos keretösszegének csaknem a kétharmada elfogyott, ezért a jegybank úgy döntött, hogy további 1000 milliárd forinttal növeli a programban elérhető összeget.
vxfv

Jegybanki segítség a vállalkozásoknak

Az MNB idén áprilisban indította el az évek óta népszerű Növekedési Hitelprogram (NHP) legújabb konstrukcióját, az NHP Hajrát, amit kifejezetten a koronavírus-járvány kedvezőtlen gazdasági hatásainak tompítására dolgozott ki. A programot mikro-, kis- és középvállalkozások vehetik igénybe, melyek 1 millió és 20 milliárd forint összeg között igényelhetnek 2,5%-os fix kamatú hitelt a kereskedelmi bankok közvetítésével.

Az NHP Hajrát új beruházásra, forgóeszköz-finanszírozásra és 2020. január 1-jén már meglévő hitelek kiváltására is használhatják a vállalkozások. A választható futamidő akár 20 év is lehet az ingatlanvásárlással és ingatlanfejlesztéssel kapcsolatos beruházásoknál, a forgóeszközhitel és a támogatások előfinanszírozásánál pedig maximum 3 év.

Érdemes időben lecsapni a lehetőségre

A program rendkívül népszerű a kkv-k körében, a legfrissebb adatok szerint mindössze fél év alatt több mint 17 ezer vállalat kötött közel 1200 milliárd forint értékben hitel – és lízingszerződést. Az NHP Hajrá szerződések 31 százaléka új beruházási hitel vagy lízing, 54 százaléka forgóeszközhitel, 15 százaléka pedig korábbi beruházási hitel kiváltásához kapcsolódik.

Ilyen tendencia mellett a jövő év első negyedévében minden bizonnyal kimerülne a program keretösszege. A jegybank viszont jelentős érdeklődést tapasztal az NHP iránt a vállalkozások részéről, ezért a kezdetben meghirdetett 1500 milliárd forintos keretösszeget további 1 000 milliárd forinttal megemelte. Ennek köszönhetően nem kell lemondani a kedvező finanszírozásról azoknak a cégeknek sem, akik esetleg a jövő év elején vennék igénybe a lehetőséget.

Szóljon az új év a vállalkozások fejlődéséről

A koronavírus-járvány társadalmi és gazdasági hatásait még hosszabb ideig érezni fogjuk, de nem kell, hogy ez a vállalkozások működését visszavesse. A kedvező finanszírozást nyújtó NHP Hajrával újra növekedési pályára állhatnak a kkv-k, hogy az új év a fejlődésről szóljon.

További információk az NHP Hajráról a https://www.mnb.hu/nhphajra oldalon olvashatók.

(x)

Kiszámoló

CSOK csapda

Gábor írt egy tanulságos levelet. A meglévő gyerekük mellé úton volt a második, s úgy gondolták, hogy ideje lenne...

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kőkemény üzenet jött Kijevből Budapestnek is: marad a Lukoil-szankció, fel kell adni az orosz olajat, amennyire lehet
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Ez is érdekelhet
Gránit 1