Prémium

Milyen jövővel kecsegtet minket a hazai energiaipar? (x)

PR cikk
Az Inno Sapiens 3. részében bemutatkozik a Smart Power labor

Harmadik részével jelentkezik az Inno Sapiens, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tudományos podcast sorozata. A legújabb epizódban szó lesz az energiaipar jövőjéről, a tárolási lehetőségekről, de kiderül az is, hogy a Műegyetem Smart Power szimulációs laborjában milyen megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos kutatások folynak.

Prikler László, a BME Villamos Energetika Tanszékének kutatója és oktatója, valamint Bertalan Zsolt, a Magyar Villamos Művek kutatásfejlesztésért és innovációért felelős vezetője az adás első felében a hazai energiafelhasználási adatokat, a jövőre vonatkozó nemzeti energia stratégia célszámait osztják meg a hallgatókkal. Mindketten kiemelik, hogy a megújuló energiaforrások esetében az egyik legfőbb kihívás a kitermelt energia tárolásának megoldása.

Az adás második feléhez csatlakozik dr. Raisz Dávid laborvezető is. Megismerhetjük a Műegyetem és az MVM együttműködésében, a Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ (FIEK) projekt keretében létrejött Smart Power szimulációs labort, amely a korszerűségét tekintve a régióban egyedülálló.

„A kollégák a megújuló alapú villamosenergia termelésének időbeni előrejelzésével foglalkoznak itt többek között, amihez hibrid algoritmust és e köré egy szoftverkörnyezetet is fejlesztettek. Az a cél, hogy minél pontosabban meg tudjuk mondani, hogy milyen lesz a villamosenergia-termelés az adott napelemparkból” – mondja el Bertalan Zsolt a Betone Studio közreműködésével készült podcastban.

A podcast legvégén bemutatkozik a Műegyetem Z10 inkubátorában dolgozó HeatVentors startup Farkas Rita alapító jóvoltából, akik hőtároló eszközükkel egy vállalkozás energiakiadásait akár 20-50 százalékkal is csökkenteni tudják.

Az Inno Sapiens első évadjának harmadik része már elérhető a legnépszerűbb podcast lejátszókon és a sorozat weboldalán.

(x)

Holdblog

Mindent a családtámogatási rendszerről

Milyen állami támogatás és kedvezményes hitel érhető el gyermekvállalás előtt álló párok számára? Hogyan kombinálhatók a támogatások és hitelek? Milyen juttatásokkal élhetnek a munká

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kőkemény üzenet jött Kijevből Budapestnek is: marad a Lukoil-szankció, fel kell adni az orosz olajat, amennyire lehet
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Gránit 1