Prémium

Őseink módszere ma a jövő generációjáért (x)

PR cikk
Napjaink égető problémája a klímavédelem. Mit tesz a VELUX Cégcsoport?
kep-1

A jövőbe mutató, de a múltért is felelősséget vállaló tervet valósít meg a VELUX Cégcsoport: a WWF-fel (The World Wide Fund for Nature) együttműködve erdőtelepítési és erdőhelyreállítási projektbe fognak. A célkitűzések szerint 20 év alatt ezzel a korántsem újkeletű módszerrel semlegesítik karbonlábnyomukat. A VELUX Cégcsoport számításai szerint esetükben ez az 1941-es megalapításuktól fennállásuk 100 éves évfordulójáig hozzávetőlegesen 5,6 millió tonna szén-dioxid-kibocsátást jelentene. Ezt kívánják most ellensúlyozni. A teljes karbonsemlegességet 2041-re érik el. Ezt a kötelezettségvállalásukat Lifetime Carbon Neutral  (a továbbiakban Teljes Karbonsemlegesség) projektnek nevezi a Cégcsoport.

A projektről összefoglaló videó is készült, nézd meg itt:

https://www.youtube.com/watch?v=9vOmxrRecBw&feature=youtu.be 

A fák megóvásával és telepítésével növelik a levegő szén-dioxid-tartalmának elnyerésére képes növényzet mennyiségét a bolygón, így mérséklődhet az éghajlatváltozás. Ezen túlmenően pedig az új vagy megmentett erdők egyúttal élőhelyek, így a biológiai sokféleség fenntartásában is szerepet vállalnak. Mindezt a mostani és a jövő generációjáért teszik.

Csaknem 100 százalékban tanúsított fenntartható erdőgazdálkodásból származó faanyagból gyártanak

A legtöbb VELUX tetőtéri ablak elsődlegesen fából készül, ezért is fordítanak különös figyelmet arra, hogy a termelésez szükséges fa beszerzése ne legyen negatív hatással a környezetre és az erdők biodiverzitására. 2019-ben a VELUX Cégcsoport európai tetőtéri ablakaihoz felhasznált faanyag 99,6%-a már tanúsított fenntartható erdőgazdálkodásból származott. 

kep-2

Követendő példát állítanak

Ez azonban nem elég. A fentiek mellett a kibocsátott szén-dioxid-mennyiséget is drasztikusan csökkentik, és ezt a teljes értékláncon véghez viszik. Milyen gyakorlati lépéseket jelent ez valójában? 2030-ra például felére csökkentik a termékeik okozta szén-dioxid-kibocsátást, a csomagolóanyagok pedig egyneműek, műanyagmentesek és teljes egészében újrahasznosíthatóak lesznek, és áttérnek a megújuló energia felhasználására. A tetőtéri ablakok gyártásában világszinten piacvezető vállalat nemcsak a saját körében gondoskodik erről, de beszállító partnereiket is a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére kérik. Akciótervükkel és a megvalósítással abban is bíznak, hogy más nagyvállalatok számára is követendő példa lesznek.

A VELUX Magyarország Kft. helyi szinten is tesz a fenntarthatóságért, például a fertődi faültetési projekt keretei között, mely során 2020 végéig 2020 darab facsemetét telepítenek. A fákat a munkavállalók ültették el saját vagy hozzátartozóik telkén, néhány facsemete pedig a környező önkormányzatokhoz került.

(X)

Advertisement
Kiszámoló

CSOK csapda

Gábor írt egy tanulságos levelet. A meglévő gyerekük mellé úton volt a második, s úgy gondolták, hogy ideje lenne akkor költözni egy nagyobb ingatlanba. Ehhez vették igénybe a CSOK Plusz tá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kőkemény üzenet jött Kijevből Budapestnek is: marad a Lukoil-szankció, fel kell adni az orosz olajat, amennyire lehet
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Ez is érdekelhet
Gránit 1