Prémium

Megérkezett a Nespresso Professional első organikus kávéja (x)

PR cikk
Gondos kezek által, a természettel harmóniában született a Peru Organic

A cégeknek és a különböző vendéglátóhelyeknek manapság kompromisszummentes kávéélményt kell nyújtaniuk dolgozóiknak, partnereiknek és vendégeiknek. A modern kávéfogyasztó nem csak kiváló ízre és látványos kávéreceptekre vágyik, hanem arra is, hogy a kávéja természeti és szociális értelemben is fenntartható, megbízható forrásból származzon. A Nespresso Professional Peru Organic kávéja elsőként az irodákban, éttermekben és szállodákban lesz kóstolható. De mit jelent az, hogy organikus, vagy ahogy talán többen ismerik, bio minősítésű kávé?

2009-871-B2B-Peru-Organic-1920x1080-V2

A perui hegyvidékeken minden adott ahhoz, hogy prémium minőségű Arabica kávét termesszenek: a tengerszint feletti magasság, a szubtrópusi klíma és a megfelelően árnyékolt területek tökéletes összhangja nagy múltú kávékultúrát teremtett Peruban. Az itteni kistermelők saját, legfeljebb egy-két hektáros területeiken hagyományosan organikus módszerekkel gazdálkodnak, tehát a kártevők és növénybetegségek ellen csak a természet-adta eszközökkel védekeznek, épp úgy ahogy a talaj tápanyagutánpótlása is természetes úton történik. A kávécserjéket kézzel metszik és szüretelik, majd a kávécseresznyéket többször, alaposan átválogatják, hogy csak a csúcsminőségű szemek kerüljenek feldolgozásra. Mivel a kávéfarmok nagy része családi tulajdonban van, ezért kiemelt figyelmet szentelnek a fenntartható kávétermesztésnek, és büszkék az általuk előállított kávé kiváló minőségére.

Az organikus módon művelt kávéfarmok a körforgásos gazdaság elvén alapulnak, tehát semmiből nem válik szemét, minden újrahasznosul. A kávécserjék mellé termést hozó kísérőnövényeket telepítenek, amelyek a biodiverzitás által természetes védőrendszert képeznek, illetve lassítják a termény beérését, hogy ezáltal több tápanyagot szívjon magába. A kávéültetvényeket övező kísérőnövények többnyire tájazonos gyümölcsfák, melyek termései nem csak extra bevételt jelentenek a termelőknek, hanem bio növényvédő szerek alapanyagául is szolgálnak. A kávé feldolgozásakor az érett kávécseresznye húsát elválasztják a magoktól, amit komposztálás útján trágyaként hasznosítanak. Ez azért fontos lépés, mert ha nem megfelelően kezelnék, akkor az erjedő gyümölcshús veszélyes hulladék lenne, hiszen elsavasítaná a vizeket, és már rövid távon is talajeróziót okozna, felborítva ezzel a helyi ökoszisztéma egyensúlyát.

Ebből a tökéletes, természet és ember közötti összhangból született meg a Nespresso Professional új Peru Organic kávéja. A kistermelői gazdálkodás lehetővé teszi, hogy a Nespresso közvetlenül a farmerekkel tartson kapcsolatot, és támogassa a helyi kávétermelő közösségeket, akik évszázados tudásuk alapján a természettel összhangban gazdálkodnak. A Nespresso minimum hároméves elköteleződést vállal minden partnerével, ami akkor is érvényes, ha az adott terület súlyos természeti katasztrófát szenved. Az Esőerdő Szövetséggel közösen létrehozott AAA Sustainable Quality Program biztosítja a felelős és fenntartható beszerzést, illetve segíti a farmereket abban, hogy évről-évre növeljék a megtermelt prémium kávék arányát.

A Nespresso első biogazdálkodásból származó kávéja Magyarországon először a professzionális kategórián belül, az ORIGINS termékcsalád részeként mutatkozik be. A Peru Organic egy közepes ízintenzitású kávé gyümölcsös, pirított gabonás ízjegyekkel, amely tejjel elkészítve egy igazán kiegyensúlyozott italt eredményez, karamellás, diós aromákkal.

Az organikus kávé a magyar éttermekben, szállodákban és irodákban lesz elérhető, és első sorban azoknak a kávérajongóknak szól, akiknek fontos, hogy az általuk elfogyasztott kávé ne csak kimagasló minőségű legyen, hanem biogazdálkodásból is származzon.

További információk: nespresso-pro.hu

(x)

Advertisement
Holdblog

Mindent a családtámogatási rendszerről

Milyen állami támogatás és kedvezményes hitel érhető el gyermekvállalás előtt álló párok számára? Hogyan kombinálhatók a támogatások és hitelek? Milyen juttatásokkal élhetnek a munká

Kiszámoló

CSOK csapda

Gábor írt egy tanulságos levelet. A meglévő gyerekük mellé úton volt a második, s úgy gondolták, hogy ideje lenne akkor költözni egy nagyobb ingatlanba. Ehhez vették igénybe a CSOK Plusz tá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kőkemény üzenet jött Kijevből Budapestnek is: marad a Lukoil-szankció, fel kell adni az orosz olajat, amennyire lehet
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Gránit 1