Prémium

Miért éri meg rendszeresen használni a pénzügyi kalkulátorokat? (x)

PR cikk

Egy pénzügyi kalkulátor számos élethelyzetben tehet jó szolgálatot: hiteligénylés előtt segíthet összehasonlítani az ajánlatokat, de akkor is hasznát vehetjük, ha csak azt szeretnénk megtudni, hogy a meglévő számlacsomagunknál van-e kedvezőbb a piacon. Az online pénzügyi kalkulátorok legfőbb előnyeit a Bank360.hu szakportál foglalta össze.

Életünk során számos pénzügyi döntést kell hoznunk, ezek előtt pedig érdemes beszerezni minél több információt, legyen szó bankszámlanyitásról, lakáshitel igénylésről vagy akár egy biztosítás megkötéséről. Mivel a termékkínálat folyamatosan változik, nem egyszerű mindig az aktuálisan elérhető legkedvezőbb ajánlatot megtalálni - de nem is lehetetlen, ha jó helyen keressük. Egy online hitelkalkulátorral erre ma már van lehetőség, ráadásul az igénylést is egyszerűbbé tehetjük a segítségével. A Bank360.hu szakértői összefoglalták, miben könnyítheti meg az életünket egy kalkulátor.

Lehetővé teszi az objektív összehasonlítást

Az online kalkulátoroknál gyakran felmerül a kérdés, hogy objektív-e az összehasonlítás, illetve, hogy a legkedvezőbb termék kerül-e a lista tetejére. A Bank360.hu kalkulátorainál emiatt nem kell aggódni, mivel a keresésnél megadott adatok szerint minden esetben a legkedvezőbb ajánlat jelenik meg - ráfizetéssel vagy kiemeléssel nem lehet előkelőbb helyezést szerezni.

A sorrend viszont attól függően változhat, hogy melyik jellemző szerint rendezzük sorba az ajánlatokat: a hitelkalkulátorok esetében az összehasonlítás történhet a teljes hiteldíjmutató (THM), a havi törlesztőrészlet vagy a teljes visszafizetendő összeg alapján is. Egy bankszámla kalkulátornál pedig az első és a második éves költségek összehasonlítása jelenthet kapaszkodót a választásnál.

Nemcsak az alapfeltételeket lehet összehasonlítani

Egy pénzügyi terméknek számos jellemzője van az előző pontban felsoroltak mellett, amelyek alapján érdemes összehasonlítást végezni. Lakáshitel igénylésnél például érdemes figyelembe venni a kamatperiódust, valamint azt is, hogy milyen kamatkedvezmények vehetők igénybe, ha vállaljuk a számlanyitást a folyósító banknál - a Bank360.hu lakáshitel kalkulátorával ezeket a paramétereket is be lehet állítani. Emellett azt is ellenőrizhetjük, hogy mekkora jövedelemre van szükség az igényléshez és az elérhető kedvezményekhez - ezekkel az információkkal felvértezve pedig felkészültebben érkezhetünk a bankfiókba, amikor sor kerül az igénylésre.

Egyre több pénzügyi terméknél kalkulálhatunk

A pénzügyi kalkulátoroknál ma már jóval szélesebb a kínálat, mint két-három évvel ezelőtt, így a slágertermékek mellett is számos egyéb terméknél van lehetőség az összehasonlításra. Népszerűek például az állami támogatással igényelhető babaváró hitel és csok kalkulátorok, de akár a vállalati ügyfelek is megtalálhatják a számításukat, ha az NHP Hajrá vagy a Széchenyi Kártya Program hitelei érdeklik őket - a Bank360.hu oldalán ezek közül minden termékre találhatunk megfelelő kalkulátort.

Az online kalkulátorok fejlődését mutatja, hogy akár a speciális feltételekhez is tudnak igazodni: a személyi kölcsön kalkulátor a koronavírus-járvány miatt bevezetett THM-plafonra vonatkozó feltételeket is megmutatja, így összehasonlíthatjuk a 2020 végéig élő feltételeket a jövő évre vonatkozókkal.

Mindig az aktuális állapotot látjuk, személyre szabott találati listával

Az online pénzügyi kalkulátorok egyik legnagyobb előnye, hogy folyamatosan frissülnek a bankok által közzétett információk alapján, így a kalkulációknál nem kell attól tartanunk, hogy elavult ajánlatokat találunk. Emellett a találati lista a keresésnél megadott adatokhoz is igazodik: figyelembe veszi a rangsorolásnál a felvenni kívánt hitelösszeget, a megadott futamidőt, valamint a nettó jövedelmet is. Ha pedig nem hitelt, hanem például bankszámlát keresünk, akkor a számlahasználati szokások megadásával kaphatunk pontosabb eredményt, ami alapján egyszerűbben dönthetünk arról, hogy melyik banknál lenne érdemes bankolni.

Ha a feltételek változnak, mi is változtathatunk

A pénzügyi termékek szinte folyamatosan változnak, ami mindig egy új lehetőség az ügyfeleknek. A hitelkamatok átlaga az elmúlt tíz évben például jelentősen csökkent, így könnyen előfordulhat, hogy egy korábban felvett kölcsönnél ma már találunk kedvezőbbet. Ha a meglévőnél van olcsóbb, érdemes számításba venni a hitelkiváltást, hiszen egy jól időzített váltással sokat spórolhatunk. Egy hitelkalkulátorral ezt könnyen kideríthetjük, ahogyan azt is, hogy a bankszámla-költségekből mennyit tudunk lefaragni, ha bankot vagy számlacsomagot váltunk.

Bárhol és bárhonnan elérhető

Végül, de nem utolsó sorban, szintén az online kalkulátorok előnyei közé tartozik, hogy használatuk minden esetben ingyenes, emellett internet-hozzáféréssel bárhonnan tudunk kalkulálni - akár otthon vagy utazás közben is összehasonlíthatjuk a lehetőségeinket.

(X)

Holdblog

Mindent a családtámogatási rendszerről

Milyen állami támogatás és kedvezményes hitel érhető el gyermekvállalás előtt álló párok számára? Hogyan kombinálhatók a támogatások és hitelek? Milyen juttatásokkal élhetnek a munká

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kőkemény üzenet jött Kijevből Budapestnek is: marad a Lukoil-szankció, fel kell adni az orosz olajat, amennyire lehet
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Gránit 1