Prémium

Elszállnak az ingatlan árak a Balaton partján? (x)

PR cikk
A Balaton parti ingatlanoknál nem ez lesz a korrekció éve.

Nem kérdés, hogy idén legtöbben itthon töltik a nyarat. Ha valaki vízpart mellett képzeli el a pihenéssel töltött időszakot, akkor alaposan körbe kell nézzen, mert a járvány időszaka nemhogy megállította volna az építkezéseket, inkább úgy tűnik befogaták a szelet a vitorlájukba az ingatlanberuházók.

Akárhonnan is nézzük, az idei év nyertese a Balaton régió lesz. Az átmeneti forgalom csökkenés után, a járványügyi megszorítások enyhítésével, nem csupán a potenciális, eddig kiváró vásárlók kaptak erőre, hanem rengeteg új érdeklődőt is bevonzott a piac. A dinamikus kereslet április utolsó hete óta megmutatkozik és azóta is exponenciálisan nő. Ugyan sokan jósolták azt, hogy 2020 lesz az ingatlanpiacon a korrekció éve, ám úgy néz ki, hogy a Balaton talán megússza ezt megint.

Az olyan népszerűbb balatoni városokban, mint Siófok, Balatonfüred még mindig elképesztően magas négyzetméter áron kelnek el az ingatlanok. A korlátozás 2 hónapja maximum a keresletben volt tapintható, az átlagárak viszont egyenlőre még nem csökkentek. Mivel a legtöbben komolyan veszik, hogy ebben az évben “itthon ragadtak”, sokan keresik a lehetőségeket az élhető, jó befektetésnek számító alternatívákban.

A Balaton legjelentősebb ingatlanos cége, a LIDO HOME (amelynek Balatonkenesén, Siófokon, Balatonlellén, Balatonbogláron, Keszthelyen és Tapolcán is van irodája közel 40 munkatárssal) az idei március-április hónapban az ingatlan eladások tekintetében alig érezte meg a vírushelyzet miatti korlátozásokat. Jelenleg is azt tapasztalják, hogy egyre intenzívebb a kereslet a balatoni ingatlanok iránt, Sokan keresik a megfizethető árkategóriájú nyaralókat.…

A nyaralópiac fogja meghatározni az idei évet?

A Lido Home ingatlanszakértői szerint az életmódbeli változások, a home office, az otthoni munkakörnyezet jelentősen befolyásolja az idei nyaralópiacot. Mivel a munkavégzés a lakosság nagy részének nem jelent most kötöttséget, azaz megnő az olyan munkával töltött idő, amit nem kell helyhez kötötten végezni, a legjobb megoldást sokak számára a saját nyaraló vásárlása jelenti.

Az érdeklődők nagy része, az utóbbi időszak hiánytermékét, a garzon méretet keresi. Mivel a 20-35 nm nagyságú ingatlanok gyorsan elkelnek, érdemes résen lenni. A népszerű üdülőhelyek és a kisebb balatoni települések árai  között pedig óriási a különbség. A közvetlen vízparti ingatlanok sokszor elképesztően drágák, de a vízközeli nyaralók már akár 16 millió forintos ártól is megszerezhetők.

Saját balatoni nyaraló, akár már idén nyáron!

Ilyen „projekt” a Szabadi Beach House Siófokon, a Balaton egyik legfelkapottabb részén, a déli parton egy hiánypótló, főként garzonokat kínáló ingatlanfejlesztés. A többségében kis alapterületű nyaraló-lakásokból álló beruházás, a 7-es főúttól 2 percre, az M7-es autópálya lekanyarodótól 5 percnyire helyezkedik el. A vízpart 100 méterre, séta távolságra található, a második emeleti nyaralókból csodálatos fél panoráma nyílik a vízre. Akár saját, akár befektetési célra keres most valaki ingatlant, a Szabadi Beach House nyaralóinál megbízhatóbb és gyorsabban megvalósuló projektet most nem talál az Aranyparton. Az építtető garanciát vállal a minőségi anyagok beépítésére, a teljeskörű külső és belső felújítás elvégzésére a kitűzött átadási időpontig. Ráadásul már 15,9 millió forinttól elérhetőek az apartmanok! 

szabadi beach house1

Jelenleg Siófokon 850 000 – 1 100 000 forint/nm áron kínálják az ingatlanokat. A Szabadi Beach House ennél jóval kedvezőbb. Kevés olyan beruházó van jelenleg a piacon, aki megengedhet magának egy ilyen lépést, és a vásárlóknak fontos a bizalom, az árgarancia.

szabadi beachhouse2

Újra felértékelődik a balatoni ingatlanba való befektetés!

Aki még a szezon előtt jó áron tud balatoni ingatlant venni, az biztos lehet benne, hogy profittal jön majd ki a kényszerhelyzetből: az óriási kereslet elképzelhetően már idén is áremelkedésekkel fog járni a népszerűbb településeken, tehát, aki megragadja a ma lehetőségét, annak hosszú távon biztosan felértékelődik majd a megszerzett ingatlana.

Nyerő pozícióban egyértelműen azok az projektek vannak, amelyek mögött több sikeres beruházást is lebonyolító építtető áll. Azok, akik már idén nyáron garantálják a beköltözést, meg fogják határozni az év forgalmát, tekintettel arra, hogy sokan a belföldi turizmus élénkülése miatt elve befektetési célból vásárolják fel a nyaralókat.

Lehet e még jó áron nyaralót találni a déli parton?

A Lido Home több projekt kapcsán is kizárólagos ingatlan szakértő a térségében, Kínálatukból kiemelkedik a fonyódi Provence Apartments is. Fonyód a déli part második “fővárosa”, vonzerejét a hegy és a gazdag ökoszisztéma adja. Siófokhoz képest lényegesen olcsóbb az ingatlanok négyzetméter ára: 650 000 – 900 000 forint között mozog átlagosan.  

provence 1

A Provence Apartments lakásainak előértékesítési árai jelenleg jóval a szórás alatt találhatóak, ezért az elkészülő lakások magas minőségi normákkal, a térségben kifejezetten kedvezőnek minősülő áron vásárolhatóak meg. Mivel az ingatlanok egy, már meglévő épület teljeskörű felújításával kerülnek kialakításra, ezért akár falusi CSOK támogatásra is alkalmasak. A településen, jelenleg, nincs hasonló minőségű, elérhető használt lakás.

provence 2

Ne felejtsük azonban el, hogy az árak mellett felértékelődik most a közvetítők szerepe is: a sikeres adásvétel kulcsa, egyértelműen az a tapasztalt ingatlan szakértő lesz, aki szakmai tudásával, fejlett infrastruktúrájával, célirányos tanácsaival, aktualizált piaci rálátással tudja segíteni a feleket az adás-vétel során.

(x)

Holdblog

Mindent a családtámogatási rendszerről

Milyen állami támogatás és kedvezményes hitel érhető el gyermekvállalás előtt álló párok számára? Hogyan kombinálhatók a támogatások és hitelek? Milyen juttatásokkal élhetnek a munká

Kiszámoló

CSOK csapda

Gábor írt egy tanulságos levelet. A meglévő gyerekük mellé úton volt a második, s úgy gondolták, hogy ideje lenne akkor költözni egy nagyobb ingatlanba. Ehhez vették igénybe a CSOK Plusz tá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kőkemény üzenet jött Kijevből Budapestnek is: marad a Lukoil-szankció, fel kell adni az orosz olajat, amennyire lehet
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Gránit 1