Prémium

Még ebben a nehéz időszakban is kifoghatunk egy jó lakáshitel ajánlatot (x)

PR cikk
Hiába a koronavírus-járvány, a hitelezés nem áll le. A személyi kölcsönök mellett a lakossági jelzáloghitelek továbbra is elérhetők, így akár több millió forintot is felvehetünk. Persze most talán még fontosabb, hogy a legjobb lehetőségeket kutassuk fel. A Bank360.hu ezért megvizsgálta, melyek a legkedvezőbb kamatozású lakáshitelek április végén.

A jelenlegi járványhelyzetben is rengetegen vannak, akik lakásvásárlás, felújítás vagy építés előtt állnak és ezért hitelre van szükségük. A korlátozások nem akadályozzák a lakáshitel felvételét, így akár több millió forintot is igényelhetünk, ha megfelelünk az igénylési feltételeknek - igaz, ezt a hitelfajtát még elkerülte a digitalizáció és nem tudjuk olyan könnyedén felvenni, mint például egy online igényelhető személyi kölcsönt.

Továbbra sem mindegy, hogy melyik bank ajánlatát választjuk. A Bank360.hu nyolc bank lakáshitel ajánlatait vizsgálta meg, amelyből kiderült: egy 10 millió forintos, 10 éves kamatperiódusú hitel esetén akár több mint 2 millió forinttal is többet fizethetünk vissza a 20 éves futamidő alatt attól függően, hogy melyik pénzintézetet választjuk. Éppen ezért nagyon fontos, hogy összehasonlítsuk a bankok ajánlatait egy lakáshitel kalkulátorral.

A Bank360.hu éppen ezt tette 10 és 20 millió forintos lakáshitelekkel, hogy kiderüljön, melyik bankban juthatunk a legolcsóbban kölcsönhöz április végén. Kiszámíthatatlan időket élünk, ezért az összehasonlítás fontos része, hogy fix kamatozású hiteleket hasonlított össze a szakportál 20 éves futamidő mellett. Az összehasonlításban látható lesz, hogy végig rögzített kamatozással mennyiért vehetjük fel a kölcsönt, illetve egy fokkal kockázatosabb, de még mindig a biztonságosabbnak ítélt 10 éves kamatperódus mellett mennyibe kerül ugyanez a hitelösszeg legalább nettó 150 000 forintos jövedelem számlára történő érkeztetése mellett.

Miért éppen rögzített kamat? A fix kamatozás előnye egy ilyen időszakban, hogy nem kell a kamatváltozás miatt aggódnunk, hiszen hosszú ideig, vagy akár a teljes futamidőre is változatlan marad a törlesztőrészlet nagysága.

10 millió forint lakásvásárlásra

Teljes visszafizetendő összeg alapján jelenleg a Raiffeisen Bank kínálja a legkedvezőbb lakáshitelt a 10 éves kamatperiódusú termékek közül: itt a törlesztőrészlet 59 654 forint havonta, a THM 3,89 százalék, a teljes visszafizetendő összeg pedig 14 316 960 forint. Az UniCredit Bank fogyasztóbarát lakáshitele szintén a kedvezőbbek közé tartozik, de nagyobb ugrás: 62 892 forintos törlesztőrészlettel és 4,54, százalékos THM-el igényelve a teljes visszafizetendő 15 107 680 forint. Szintén fogyasztóbarát hitel az Erste Bank kölcsöne 66 327 forintos törlesztőrészlettel, 5,24 százalékos THM-mel és 15 986 280 forintos teljes visszafizetendő összeggel. Végig, azaz 20 évre fixált kölcsönök közül az UniCredit Bank ajánlata tűnik a legkedvezőbbnek 65 813 forintos törlesztőrészlettel és 5,14 százalékos THM-mel. A teljes visszafizetendő így 15 844 470 forint.

20 millió forint lakásvásárlásra

Ha nagyobb összegre van szükségünk egy ingatlan megvásárlásához, nagyobb hitelösszeget is felvehetünk 10 éves kamatperiódussal vagy végig fix kamatozással, amennyiben minden feltételnek megfelelünk. A Raiffeisen Bank ajánlata ebben a kategóriában is kiemelkedő: 119 308 forintos törlesztőrészlet és 3,89 százalékos THM mellett a teljes visszafizetendő összeg 28 633 920 forint. Az UniCredit Banknál már 30 201 760 forint a teljes visszafizetendő összeg egy 10 éves kamatperiódusú kölcsön esetén, ami havi 125 784 forintos törlesztőrészletet és 4,53 százalékos THM-et jelent az első 10 évben, míg az Erste Bank már 132 655 forint a törlesztőrészlet, a THM 5,21 százalék, a teljes visszafizetendő összeg pedig 31 905 000 forint. Az UniCredit bank végig rögzített hitele 131 626 forint mellett érhető el, 5,11 százalékos THM mellett, míg a teljes visszafizetendő összeg 31 639 590 forint.

Milliókba kerülhet a döntés

Ahogy a kalkulációból is kiderül, még a legkedvezőbb ajánlatok között is hatalmas eltérések lehetnek bankonként, hiába veszünk fel ugyanannyit. Nem mindegy, hogy melyik bankot és milyen kamatperiódust választunk és az sem, hogy mekkora jövedelemmel igényeljük a hitelt.

Ha tehát most választunk lakáshitelt, érdemes nagyon alaposan felmérni a lehetőségeket, hiszen milliók múlhatnak a döntésünkön. Ha bizonytalan a jövedelmünk, nem látunk előre biztosan, érdemes hitelfedezeti biztosítást is kötni, amely megvédhet, ha valamiért nem tudnánk fizetni a hitelünket néhány hónapig a jövőben.

(x)

Holdblog

Mindent a családtámogatási rendszerről

Milyen állami támogatás és kedvezményes hitel érhető el gyermekvállalás előtt álló párok számára? Hogyan kombinálhatók a támogatások és hitelek? Milyen juttatásokkal élhetnek a munká

Kiszámoló

CSOK csapda

Gábor írt egy tanulságos levelet. A meglévő gyerekük mellé úton volt a második, s úgy gondolták, hogy ideje lenne akkor költözni egy nagyobb ingatlanba. Ehhez vették igénybe a CSOK Plusz tá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kőkemény üzenet jött Kijevből Budapestnek is: marad a Lukoil-szankció, fel kell adni az orosz olajat, amennyire lehet
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Gránit 1