Portfolio signature

Zuhan a Wizz Air – Hol állhat meg?

A Covid-járvány kitörése óta nem estek akkorát a Wizz Air részvényei, mint ma. Az esést az váltotta ki, hogy az április-június közötti időszakban megállt az utasforgalom növekedése, eközben azonban a gépleállások jelentős pluszköltségeket rónak a vállalatra, így nem meglepő, hogy a menedzsment visszavágta az idei év egészére vonatkozó profitelőrejelzését. Az esést látva megnéztük, hogy meddig eshet még a Wizz Air részvényeinek árfolyama.

A Wizz Air árfolyama jelenleg 13,5 százalékos mínuszban van, a napon belül azonban volt már ennél jóval lentebb, közel 20 százalékos mínuszban is a jegyzés, ezzel pedig a cég részvényeinek árfolyama egészen tavaly november óta nem látott szinteken mozog.

Ekkora esésre ráadásul több mint 4 éve nem volt példa a Wizz Air esetében.

wizzair0801

A mostani esést az okozta, hogy a vártnál gyengébb negyedéves számok hatására a Wizz Air menedzsmentje csökkentette teljes évre vonatkozó profitvárakozását. Az idei évre pedig így mindössze 350-450 milliós euró nettó eredményt vár a vállalat, szemben a korábbi 500-600 millió euróval.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés