Prémium

Saxo Bank: Nagy potenciál van a feltörekvő piacokban! (x)

Portfolio
Az olaj és más nyersanyagok árainak esése miatt a feltörekvő piacokra súlyos nyomás nehezedik. A Saxo Bank mégis a feltörekvő piacokban látja a legtöbb reményt. A globális növekedést fenyegető veszélyek nőnek, az amerikai kamatlábemelés is kockázatot jelent a fejlődő gazdaságok számára, de az ezekből eredő nagyfokú volatilitás megteremti a maga kereskedési lehetőségeit.


Advertisement


Steen Jakobsen, a Saxo Bank vezető közgazdásza úgy véli, hogy ezeket a lehetőségeket a devizapiacon lehet a legjobban kihasználni, elsősorban a likviditás miatt. Különböző tanulmányok is azt mutatják, hogy a feltörekvő piacokon realizált jövedelmek több mint 80 százaléka a devizaügyletekből ered.

Íme néhány megfontolás a Saxo Bank szakértőitől a negyedik negyedévre:

Saxo Bank: Nagy potenciál van a feltörekvő piacokban!
Árupiac

A Saxo Bank árupiaci stratégiai vezetője, Ole Hansen arra számít a nyersanyagárakkal kapcsolatban, hogy 2015 utolsó negyedévében meglátjuk a fényt az alagút végén, feltételezve, hogy a kínálat csökken. De ha a kereslet visszaesik, akkor ez az alagút még hosszabbnak bizonyulhat, alig hagyva némi reményt.

Deviza

A Saxo Bank vezető devizapiaci stratégája, John Hardy szerint a 4. negyedévben számítani lehet a kockázati kedv megélénkülésére és ezzel kapcsolatosan egyes devizák, mint pl. a rubel, a brazil reál vagy a török líra pozitív korrekciójára. A konzervatívabb kereskedők másfelé kereshetnek lehetőségeket - például Mexikóban vagy Lengyelországban.

Részvények

A Saxo Bank vezető részvénypiaci stratégája, Peter Garnry úgy véli, hogy több feltörekvő piac is átalakulóban van, és pusztán export által vezérelt kitermelőkből kiegyensúlyozottabb gazdaságokká válhatnak. A tőke vissza fog áramlani ezekre a piacokra, amint az amerikai kamatlábak alakulása világossá válik.

A Saxo Bank 2015 negyedik negyedévi kereskedési ötleteinek teljes listájához kattintson ide.

A SaxoTraderGO, a Saxo Bank új, több eszközosztályban is kereskedési lehetőséget nyújtó platformja korszerű eszköz arra, hogy ezeket a lehetőségeket kihasználja egy befektető. A retail ügyfelektől származó bevételek 20 százaléka ma már mobil eszközökön keresztül generálódik, ennek megfelelően a SaxoTraderGO-t úgy alakították ki, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújtson asztali gépeken, tableteken és mobilokon, és a felhasználó bármely eszközéről elérhesse saját fiókját.

Akár már most is megkezdheti a Saxo Bank kereskedési ötleteinek megvalósítását az új platformon: ehhez kérjük, kattintson ide.

(x)
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Európa legrosszabb rémálma válhat valóra Donald Trumppal – Tényleg Kamala Harris maradt a kontinens utolsó reménysége?
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
NYITO_2023_Jazzpiknik_MohaiBalazs_2