Prémium

"Deutschland AG": vezetői felelősség? (x)

Portfolio
A Volkswagen miatt a vezetői felelősség kérdése ismét reflektorfénybe került, holott a St. galleni szakértők évtizedek óta hangsúlyozzák annak a menedzsmentben betöltendő központi szerepét.
Sajnos nem a Volkswagen csoport az egyetlen konszern Németországban, amely az elmúlt időszakban a túlságosan ambiciózus célok áldozatává vált. Az autóértékesítésben idén nyáron a Toyotát is megelőző megakonszern a 2017-re kitűzött célját valósította meg - az emissziós értékek manipulálásával, egyelőre beláthatatlan mértékű áron. De ha visszatekintünk egy kicsit a múltba, akkor úgy átlag kétévente robbannak ki botrányok olyan vállalatbirodalmaknál, amelyek Németország- és Európa-szerte sok tízezer család megélhetését befolyásolják: Deutsche Bank (hozambotrány, majd legutóbb orosz tőkemozgatások), Thyssenkrupp (kartellügyletek és korrupció), Siemens (megvesztegetések).

Éppen ezért Fredmund Malik sikerkönyve alapján, a szerző által kimondottan felsővezetőknek fejlesztett továbbképzési programban a vállalati vezetők felelőssége még nagyobb hangsúlyt kap. A holisztikus vállalatirányítási szemléletben a menedzserek köré épül fel a stratégia-struktúra-kultúra hármasa, amelyek között az egyensúly fenntartása a fontos. A továbbképzés célja, hogy a felsővezetők ezen hármas kontextusában tudatosan szervezzék meg cégük és közvetlen környezetük működését. Kétnapos tréning során ismerhetik meg a topmenedzserek a legfontosabb vezetői alapelveket, a feladataikat, és azt az eszköztárat, amely támogatja a feladataik ellátását. A svájci módszertan legközelebbi nyílt tréningjét a hazai exkluzív partner, a Proactive Management Consulting tartja november 5-6-án.

További információ itt érhető el.

(x)
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kongatják a vészharangot: olyan folyamat zajlik, amely pusztító vírusokat szabadíthat ránk
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
NYITO_2023_Jazzpiknik_MohaiBalazs_2