Prémium

Hogyan bankoljunk ingyen? (x)

Portfolio
A lakossági bankszámlák költségeit sok tényező befolyásolhatja. Azonban általánosnak tűnik, hogy minden lakossági bankszámláért vagy így, vagy úgy, de fizetni kell. Ám ez koránt sincs így!


Hogyan bankoljunk ingyen?

Az Egyesült Államokban egyre népszerűbb megoldás az úgynevezett "bank at work" számlavezetés. Ennek a neve magyarul dolgozói számlacsomag és tulajdonképpen egy nagyon kedvezményes konstrukciót takar. A lényege, hogy minden, a pénzintézettel szerződött vállalat dolgozói igényelhetik - akár a munkahelyükön - az ilyen típusú számla megnyitását. Ez tulajdonképpen egy dolgozói juttatásként felfogható lehetőség, amely elsősorban a munkavállalók terheinek csökkentését segíti elő. Az egyéb, magán úton nyitott lakossági konstrukciók feltételeinél ugyanis sokkal kedvezőbb költségekkel számolhatunk.

Az egyik, szinte már általánosnak mondható kedvezmény a számlanyitási díj elengedése. Ez majdnem minden ajánlat szerves része, ami érthető is, hiszen nem teljesen új ügyfélként tart nyilván a bank. A számlavezetési díj már valószínűleg pénzbe kerül, azonban itt általában nyomott díjakkal számolnak a bankok.

További ingyenes szolgáltatás lehet havonta néhány kézpénzfelvétel. Azonban itt már érdemes összehasonlítani a különböző ajánlatokat, ugyanis egyrészt nem mindegy, hány ATM-látogatásról is van szó, másrészt ez már nem annyira bevett elem. Van olyan bank is, amely ennél tovább megy és az ingyenesek mellé több kedvezményes kártyahasználati alkalmat biztosít.

Ha már bankkártya, akkor tudjuk, hogy annak is van éves díja. Itt a fenti ingyenes és kedvezményes megoldások egyfajta keverékével találkozhatunk. Gyakori, hogy az első éves díjat elengedik, ám a következő évben már fizetnünk kell érte. Itt is érdemes összevetni a különböző ajánlatokat.

A bankok általában kiegészítik különböző termékekkel a kedvezményeket. Ilyen lehet egy kedvező kamatozású betétszámla, illetve mérsékelt költségű hitelszámla, vagy éppen különböző utalványok kedvezményes elérése.

A kedvezményes még nem ingyenes. Hogyan bankolhatok díjmentesen?

A fentiek ellenére valóban van olyan megoldás, amely teljesen tehermentesítik a munkavállalókat. A Sberbank dolgozói csomagja többféle megoldást kínál, a vállalat méretétől függően. Teljes ingyenességet a középvállalatok, illetve az azoknál nagyobb méretű cégek érhetnek el dolgozóiknak. A bank tájékoztatása szerint a közép- és nagyvállalatok számára kínált dolgozói csomag piacvezető megoldás, ugyanis akár teljes mértékben költségmentes lehet a munkavállalók számára, még tranzakciós illetéket sem számítanak fel.

Ez valóban egyedi megoldás és díjmentes folyószámla-szolgáltatásokat jelent a dolgozóknak. A feltétele pedig mindössze annyi, hogy munkahelyük a Sberbankkal kössön megállapodást és a dolgozó vállalja, hogy fizetését a Sberbanknál lévő főszámlájára utaltatja.

(x)
GDPR

Nagy nyelvi modellek és adatvédelem

Az elmúlt bő másfél évben, mióta a ChatGPT széles körben elérhetővé vált, a nagy nyelvi modelleken (Large Language Model, LLM) alapuló megoldások hihetetlen tempóban váltak mind a munkahely

Kiszámoló

Olajkrízis várható Magyarországon?

Egy múlt heti hír nem annyira bolygatta fel az ország közvéleményét, mint kellett volna. Az ukránok megtiltották a Lukoilnak, hogy Ukrajnán keresztül szállítsák a kőolajat Európába. Az ukr

Holdblog

Mi az értelmetlen befektetés?

Értelmetlen befektetés az, ami a dráguláson kívül semmire sem képes? Vagy önmagában a drágulás tényétől máris nem lehet az? Egyik olvasónk vendégcikkben elmélkedik arról, lehet-e... The

Holdblog

Egyre kevesebb emberre számítanak

Azt sem tudjuk pontosan, hány ember él a Földön, pláne nehéz megbecsülni, hányan fognak száz év múlva. Az ENSZ azért pár évente megteszi, a jelen... The post Egyre kevesebb emberre számítan

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kongatják a vészharangot: olyan folyamat zajlik, amely pusztító vírusokat szabadíthat ránk
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
NYITO_2023_Jazzpiknik_MohaiBalazs_2