Prémium

Termékinnovációk és beruházások a Wienerbergernél (x)

Portfolio
A lakhatás alapvető emberi szükséglet. Az, hogy milyen körülmények között lakunk, az nagyban meghatározza egy ember egészségi és lelki állapotát, ezáltal társadalmunk állapotát is.
A Wienerberger elkötelezett az egészséges lakókörnyezet megvalósítása, a minőségi és fenntartható építőanyagok gyártása mellett. Márkanevünk a vásárlók számára egyet jelent az innovatív, minőségi építőanyagokkal és a professzionalizmussal - ez a gazdaságilag nehéz időkben is érvényes marad. 21 éves magyarországi jelenléte alatt a Wienerberger piacvezető pozíciót épített ki az égetett kerámia anyagú falazóelemek, födémek, áthidalók, burkolótéglák piacán. Az általunk gyártott építőanyagok egészségesek, energiatakarékosak és költséghatékonyak, mindenki számára elérhetőek.

Termékinnovációk és beruházások a Wienerbergernél
A nemzetközi piacvezető konszern széles tudásbázisa és a helyi gyártói tapasztalatok, kutatások együttesen válnak új, innovatív magyar termékekké

A Wienerberger számára a magyar piac stratégiai jelentőséggel bír, hiszen nyilvánvaló, hogy a jelenlegi, marginális lakásépítési aktivitás hosszútávon nem fenntartható folyamat. A cég jelenleg országos lefedettség mellett 4 korszerű üzemében (Solymár, Balatonszentgyörgy, Tiszavasvári, Kőszeg) termeli termékeit, melyeken keresztül a teljes magyar piacot képes lefedni. További 3 magyarországi üzemében pedig újra tudja indítani a termelést, amennyiben azt a piaci kereslet növekedése indokolttá teszi.

A Wienerberger büszke a helyi gyárakra - nemzetközi vállalatként azonban a helyi termelésben kihasználja azt a több mint 200 termelőegységben világszerte felhalmozódott műszaki know-how-t, tapasztalatot, ami a magyar piac számára garanciát biztosít, a valóban magas minőségű termékek gyártására. A Wienerberger technológiai vezető szerepet tölt be az építőanyag gyártásban.

Az az erő, hogy a válságban is új termékmegoldások piaci bevezetésére vagyunk képesek, hosszútávon fenntartatható fejlődést biztosít a vállalatnak

Az építőipar 2008 óta mély válságban van, az 1929-30 -as világgazdasági válság, valamint a második világháború éveiben is több lakás épült Magyarországon, mint 2012-ben. A hazai mintegy 4,3 milliós lakásállomány a jelenlegi éves 10.000 db megépített lakással 400 évente tudna megújulni, ami világosan látszik, hogy irreális forgatókönyv. Kitörési pontként látjuk a lakáshitelezés felélesztését, üzleti alapú bérlakás építési program támogatását, valamint EU-s források bevonását a szociális bérlakásépítésbe. Pozitív jeleket egyelőre nem érzékelni, de biztosak vagyunk benne, hogy a hazai lakásépítési aktivitás középtávon élénkülni fog, ami keresletnövekedéshez vezet.

A gazdasági válság okozta új piaci kihívásokra a Wienerberger termékfejlesztéssel, az ehhez szükséges beruházásokkal (solymári és tiszavasvári gyárak), valamint az erős piaci árversenyhez igazított eladási áraival válaszol.

A jövőbeli piaci igények egyértelműen az energia hatékony építési megoldások irányába mutatnak. Egyre nagyobb hangsúlyt kap az energiatudatosság, az olyan épületek építése, melyek közel zéró energiafogyasztásúak. A Wienerberger úttörő szerepet vállal a közel nulla energia igényű épületek koncepciójának kidolgozásában, valamint az ilyen épületekhez szükséges égetett kerámia anyagú rendszermegoldások fejlesztésében. Termékfejlesztésünk eredményeként mutattuk be 2012-ben az ásványgyapottal töltött Thermo téglánkat, valamint az új Klíma termékcsaládot. Az új termékeink 45-50%-al jobb hőszigetelő képességűek, mint a hagyományos nút-féderes termékek. Az elmúlt év eredményei azt tükrözik, hogy jelentős kereslet van az energiahatékonyságot szolgáló új termékekre, középtávon pedig arra számítunk, hogy eladásaink túlnyomó részét ezek a termékek fogják kitenni.

2012-től stratégiailag együttműködünk a Tondach céggel, annak érdekében, hogy teljes kerámia termékszortimentet kínálhassunk ügyfeleink részére, versenyképes áron.

További információ: www.wienerberger.hu

(x)
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kongatják a vészharangot: olyan folyamat zajlik, amely pusztító vírusokat szabadíthat ránk
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
NYITO_2023_Jazzpiknik_MohaiBalazs_2