Prémium

Már itthon is jelen van a jövő vasúti technológiája (x)

Portfolio
Hogy mennyire döcögős a hazai vonatozás, azt akkor értjük meg igazán, ha van szerencsénk kipróbálni a fejlettebb országok korszerűbb közlekedési technológiáit. Kár lenne azonban egy lemondó legyintéssel elintézni a dolgot, esetleg azon keseregni, hogy a személyszállítás túlsúlya miatt nálunk így is, úgy is, veszteséges a vasút.


Már itthon is jelen van a jövő vasúti technológiája
Közelíthetnénk onnan is, hogy minden nehézség ellenére vannak még utasok, akik megérdemelnék a gyorsabb, pontosabb kiszolgálást. Míg az áruszállításban az autópálya versus vasút vitát végső soron mindig a hatékonyság dönti el. Nos, nálunk sem reménytelen a helyzet, amennyiben adottak a lehetőségek, melyek révén egyszerre lehetne olcsóbb és kulturáltabb a vasúti közlekedés, csupán élni kellene velük.

Hazánkban is jelen van az ABB, a világ egyik vezető vállalata, amely az energetika és az automatizálás területén kínálja termékek és szolgáltatások széles körét. A vállalatcsoport korszerű megoldásokat ajánl, melyek révén a közüzemi szolgáltató és ipari ügyfelei úgy növelhetik termelékenységüket, hogy közben mérséklődnek a környezeti ártalmak. A cégcsoport magyarországi vállalata több mint 20 éve lépett a hazai piacra, s azóta folyamatosan bővíti termék- és szolgáltatáspalettáját. Az országban 1200 helyszínen, több mint 50 ezer villamosipari berendezést telepítettek már, valamint az energetika és az automatizálás területen számos innovatív fejlesztést kezdeményeztek, így például az E-Mobility Network alapítóinak egyike is a cég.

A cég a vasúti közlekedéshez a járműgyártás, a vasúti szolgáltatás és a rendszerintegráció területein kapcsolódik, mint olyan független szállító, melynek egyaránt partnerei a járműgyártó cégek és a vasúttársaságok. Az ABB komplex csomagokat kínál, melyek a járművek felszerelésétől, azok élethossziglani karbantartásán keresztül a hálózati menedzsment megoldásokig ajánlanak energia hatékony és környezetkímélő megoldásokat.

Mióta Stephenson mozdonya végigpöfékelt az angol bányavidéken kiépített első nyúlfarknyi pályán, azóta tudjuk, hogy nincs vasút megfelelő infrastruktúra nélkül. A vállalat piacvezetőként meghatározó szerepet játszik az újszerű vasúti infrastruktúra rendszerek kialakításában. Különösen hatékonyak a cég áramellátó és vezérlő rendszerei, ezek révén ugyanis jelentős energiamegtakarításra tehetnek szert a vasúttársaságok. Ma már nincs annak technológiai akadálya, hogy a vasúthálózat számára éppen felesleges többletenergiát tárolják, hogy a későbbiekben felhasználják, de akár vissza is táplálhatják az áramellátó rendszerbe. Mindez jelentősen javíthatja a vontatási teljesítményt és hozzájárulhat a magasabb jövedelmezőséghez.

Már itthon is jelen van a jövő vasúti technológiája
Az automatizálás és a robotika területén is elkötelezett ABB termékei, technológiai megoldásai alkalmazhatóak a járműgyártás legkülönfélébb folyamataiban. Legyen szó akár összeszerelésről, például fúrásról, szegecselésről, hegesztésről, vagy mondjuk, a kompozit anyagok egyes rétegeinek elhelyezéséről, vagy épp festésről, anyagok kezeléséről, az innovatív cég robotjai mindig tudják a dolgukat.

Az ABB hozzájárulását egy-egy mai modern vasúti jármű előállításában, talán akkor mérhetnénk fel a maga valójában, ha darabjaira szednénk az instrumentumot. A cég által gyártott termékeket, megoldásokat transzformátorok, átalakítók, motorok és más alkatrészek garmadája képviseli.

Lett légyen szó a hagyományos értelemben vett vonatokról, de az elővárosi vasúti vagonok és mozdonyok, továbbá a metrók és villamosok gyártásához is elengedhetetlen ez a technológia.

Manapság mit sem ér a gondosan kiépített vasúti hálózat, de még az azokon közlekedő modern vonatcsodák is vajmi keveset, ha nem kapcsolódik hozzá testreszabott, életciklusokhoz igazodó globális szolgáltatás. Nos, az ABB nem hagyja magára partnereit a végszerelés befejezésekor, hanem hosszú távú együttműködés kiépítésére törekszik. Olyan partnerségre, mely az ügyfelek igényeihez igazodva, évekre előre lebontva, jól tervezhetően biztosítja a közös jövőt.

Az alábbi videó kis ízelítőt ad ebből a világból:
További információk: ABB
forrás: tőzsdefórum.hu, szerző: Faragó József
(x)
Kasza Elliott-tal

3M Company

Május közepén írtam az MMM-ről, mert akkor vágott osztalékot a cég. Érdekes módon akkor a befektetők ezt nem értékeltek katasztrófaként, mert volt előtte egy spinoff, a Solventumot leválas

Ricardo

Könyvet Orbánnak

Ruchir Sharma A sikeres nemzetek tíz szabálya című kötete tanulságos olvasmány. A valuta- és adósságválságról szóló fejezetek teljesen jók, de a további részek is megfontolásra érdemese

Holdblog

Egyre nagyobbak az olimpikonok

Ahogy egyre több az olimpiai sport, úgy lesznek egyre nehezebbek és magasabbak az olimpikonok. Különösen a férfi sportolóknál látványos a növekedés, az Olympedia szerint például... The post

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új rekord: gyorsulva terjed Magyarországon a fertőzés, ami halálesetekkel is járt

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
Mike Stern - Leslie Mandoki - Bill Evans - Randy Brecker