Prémium

A gyermekbalesetek megelőzhetők - United Way Biztonságos Iskola program (x)

Portfolio
Magyarországon minden héten 5 gyermek hal meg olyan balesetek következtében, amelyek elkerülhetőek lettek volna. Ezek a gyerekek nem nőhetnek fel, nem járhatnak iskolába és felnőttként nem tudnak dolgozni. Azon gyerekek száma, akik balesetet szenvednek, hetente több mint 460, ráadásul egy részük életre szóló sérüléseket szenved. Pedig ezeknek a baleseteknek nagy része egy kis odafigyeléssel és megfelelő oktatással elkerülhető. A United Way Magyarország egyike hazánk civil szervezeteinek, a szervezet célja, hogy megelőzze a gyermekbaleseteket még mielőtt azok bekövetkeznének. Az Alapítvány tevékenysége a 2012-es évben kiemelt eredményeket hozott, lehetővé vált 10 000 gyermek oktatása és felkészítésük arra, hogy a baleseteket hogyan előzzék meg.
A magyar United Way hálózat 1991-ben kezdte meg működését azzal a céllal, hogy erősítse az együttműködést a non-profit szervezetek között, mintegy kapocsként, amely összehozza őket, majd 1998-ban már alapítványként építette ki magyarországi apparátusát.

2010-ben indult el a szervezet Community Impact programja, amelynek lényege kutatásokra és szakértői véleményekre alapozva megelőzni olyan baleseteket, amelyek megfelelő odafigyeléssel elkerülhetőek.

Az Eurosafe, az Országos Gyermekegészségügyi Intézet, az UNICEF és a WHO hivatalos eredményeire alapozva alakították ki a United Way Biztonságos Iskola Programját, amely keretében kockázatcsökkentő, prevenciós oktatásban részesülnek az általános iskolákban tanuló gyerekek, szüleik és tanáraik, csökkentve ezzel az elkerülhető otthoni balesetek, mint például égések, esések vagy fulladások számát. Az UWM hisz a játékos, innovatív oktatás erejében. A program szórakoztató a gyerekek számára, mégis olyan élményként marad meg bennük, amely a jövőben is figyelmezteti őket a balesetek elkerülésére.

A gyermekbalesetek megelőzhetők - United Way Biztonságos Iskola program
A Biztonságos Iskola Program keretében eddig 11 iskolában, 568 gyereket és 20 önkéntes tanárt oktattak az első időszakban, elsősorban hátrányos helyzetű területeken.



A gyermekbalesetek megelőzhetők - United Way Biztonságos Iskola program
2011 novemberétől a program fejlesztésének keretében az ország különböző részein 59 iskolában,104 önkéntes tanárt sikerült kiképezni, ezzel pedig megteremtették annak lehetőségét, hogy az általános iskolákban tanuló közel 10 000 gyerek kapja meg az életük és biztonságuk szempontjából nélkülözhetetlen oktatást. A diákok képzéséhez a United Way az oktatáson kívül iskolánként egy, a programra kifejlesztett tanári csomagot, foglalkozásokhoz szükséges eszközöket, valamint tanári kézikönyvet is biztosít.

A Biztonságos Iskola Program a jövőben sem áll meg, tervek szerint a 2012-13-mas tanévben 60 új iskolában indítják útjára az oktatást. A United Way más szervezeteket is igyekszik bevonni a tevékenysége fejlesztésébe, ebben az évben az ELTE tanító és óvóképző karán akkreditált képzésen belül is lehetőség volt az ott tanuló diákoknak megismerkedni a programmal, melyet aztán amgukkal véve saját intézményükben kezdhetik el a munkát.

Az Alapítvány célja a következő tanévben további oktatási intézmények bevonása a képzésekbe és az oktatásba, ehhez azonban a támogatók segítségére is szükség van, amelynek egyik fóruma éppen a 2012. október 13-án tartandó Jótékonysági Gálavacsora lesz. Információ: www.unitedway.hu

A gyermekbalesetek megelőzhetők - United Way Biztonságos Iskola program
(x)
Kasza Elliott-tal

3M Company

Május közepén írtam az MMM-ről, mert akkor vágott osztalékot a cég. Érdekes módon akkor a befektetők ezt nem értékeltek katasztrófaként, mert volt előtte egy spinoff, a Solventumot leválas

Ricardo

Könyvet Orbánnak

Ruchir Sharma A sikeres nemzetek tíz szabálya című kötete tanulságos olvasmány. A valuta- és adósságválságról szóló fejezetek teljesen jók, de a további részek is megfontolásra érdemese

Holdblog

Egyre nagyobbak az olimpikonok

Ahogy egyre több az olimpiai sport, úgy lesznek egyre nehezebbek és magasabbak az olimpikonok. Különösen a férfi sportolóknál látványos a növekedés, az Olympedia szerint például... The post

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új rekord: gyorsulva terjed Magyarországon a fertőzés, ami halálesetekkel is járt

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Mike Stern - Leslie Mandoki - Bill Evans - Randy Brecker