Prémium

Kínai szoftveróriások keresik az utat Kelet-Európa felé (x)

Portfolio
High-Tech Bridge Konferenciával indult el az a kezdeményezés, amely során az Informatikai Vállalkozások Szövetsége, a China Software Industry Association és partnercégei hosszú távú együttműködésükkel elősegítik az IT és ezen belül a magyar és kínai szoftver ipar fejlesztését. Hidat képeznek az oktatás, K+F és Innováció területén, valamint B2B találkozók segítségével új piacokat nyithatnak meg mindkét szervezet tagjai számára.


Kínai szoftveróriások keresik az utat Kelet-Európa felé
Az együttműködést, Bognár Szilvia, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség képviseletében támogatta és külön kiemelte, hogy Magyarország a legideálisabb helyszín az európai piacok felé nyitni kívánó kínai szoftvercégek számára, mind üzleti környezet, mind állami támogatások, mind pedig jól képzett, európai szintű elvárásoknak megfelelő munkaerő tekintetében.

A Talentis Cégcsoport küldetésének tekinti, hogy a Közép-Kelet-Európában helyszínt kereső cégek számára otthont biztosítson az európai kiteljesedéshez. A High-Tech Bridge Konferencia megrendezésével a Talentis Cégcsoport platformot biztosított a kínai és magyar szakmai szövetségek számára, hogy együttműködésük kapcsán a tagcégek közötti "match making" kiemelkedő üzleti sikereket hozzon mindkét ország számára.

A 13000 főt foglalkoztató kínai szoftvercég, az UFIDA alelnöke összefoglalta, hogy ez az együttműködés számukra különösen izgalmas lehetőségek sorát hordozza és mindent megtesznek azért, hogy élni tudjanak a kínálkozó európai piaci nyitás potenciáljával, annál is inkább, mert az országaink közötti virágzó kulturális, gazdasági és politikai kapcsolatok is mindenképpen ezt inspirálják.

Kínai szoftveróriások keresik az utat Kelet-Európa felé
Világhírű magyar fejlesztők is bemutatkoztak a konferenciát kísérő B2B workshop-on. A 3D-s egeret, a Leonar3Do-t fejlesztő , akik nemrég költöztek a Talentis Business Park-ba, méltán érdemelték ki a kínai szoftveróriások lankadatlan figyelmét a MADÁR-ral, a háromdimenziós virtuális tér, rövid idő alatt világhírre szert tevő eszközével.

Dr. Takács Ernő, a Talentis Cégcsoport elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy éppen az ilyenfajta üzleti "egymásratalálást" hivatott a Talentis elősegíteni és ehhez az üzleti környezetet és kereteket biztosítani. A Talentis víziója szerint Közép-Kelet Európa Kínai Gazdasági Övezete ebben a régióban jön majd létre az elkövetkező néhány évben. Mivel erre a pozícióra több kelet-európai régió is pályázik, hallatlan fontos, hogy ebben a kiélezett versenyben ki tud lépéselőnyre szert tenni. Magyarországnak minden adottsága meg van, csak tudnunk kell élni vele.

(x)
Ricardo

Könyvet Orbánnak

Ruchir Sharma A sikeres nemzetek tíz szabálya című kötete tanulságos olvasmány. A valuta- és adósságválságról szóló fejezetek teljesen jók, de a további részek is megfontolásra érdemese

Holdblog

Egyre nagyobbak az olimpikonok

Ahogy egyre több az olimpiai sport, úgy lesznek egyre nehezebbek és magasabbak az olimpikonok. Különösen a férfi sportolóknál látványos a növekedés, az Olympedia szerint például... The post

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új rekord: gyorsulva terjed Magyarországon a fertőzés, ami halálesetekkel is járt

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Mike Stern - Leslie Mandoki - Bill Evans - Randy Brecker