Prémium

Minden napra egy csoda (x)

Portfolio
Közel 1700 olyan gyerek él ebben az országban, aki amellett, hogy hősiesen tűri a betegsége miatti kórházi kezeléseket, elmondhatja, részese lehetett egy nagyszerű élménynek, amikor egy álmát teljesítette a Csodalámpa Alapítvány. Ezek a gyerekek sokszor el sem hiszik, hogy létezik ilyen. Amikor a szüleik már nem tudnak többet adni, a mosoly már eltűnik a családtagok arcáról, és akkor megjelenik valaki egy régen vágyott ajándékkal, vagy találkozhat egy olyan hírességgel, akivel az egészséges társai sem igen futhatnak össze, esetleg olyan helyre is eljuthat, amiről eddig csak könyvekben olvasott. Hihetetlennek tűnik, mégis igaz. A Csodalámpa Alapítvány beváltotta az ígéretét és működése 8 éve alatt immár az 1660-ik csodát is megélték vele olyan gyerekek, akik életveszélyes betegséggel küzdenek. A többségük meggyógyult és a mai napig emlegeti azt a meglepetést, amelyről korábban álmodni sem mert.
Már ők is "csodalámpások": Mark Webber, Farkas Bertalan, XVI. Benedek



Minden napra egy csoda
Ebben az évben eddig közel 260 egyéni kívánságot teljesített a Csodacsapat az ország valamelyik pontján: többen kértek laptopot, digitális fényképezőt, gitárt, játékokat, jó néhányan külföldre utaztak: delfint simogattak vagy kulturális, történelmi nevezetességeket kerestek fel . Szívszorító, amikor egy kisgyerek azt írja: szeretnék eljutni az állatkertbe, bárcsak eltölthetnék egy önfeledt napot a vidámparkban, vagy csak ennyit: úgy szeretnék egy játékmacit. A legemlékezetesebb kívánságok mégis azok, amikor a gyerekek külföldi vagy hazai sportolóval, vagy más ismert személlyel szeretnének találkozni , netán éppen arról álmodnak, hogy a televízió-sorozatok kulisszatitkait élőben megnézhessék . Nyáron Mark Webber Forma1-es pilóta teljesítette egyikük kérését, nemrégiben egy nagylány Rómában a Pápával találkozhatott, egy kisfiú pedig Farkas Bertalan űrhajóssal ismerkedhetett meg személyesen. A megvalósult álmokról készült beszámolók mindegyike olvasható a www.csodalampa.hu weboldalon.

Örömet szerezni, összefogással hétköznapi csodát tenni bárhol az országban

Folyamatosan körülbelül ötezer 3-18 év közötti, nagyon súlyos kisbeteg él ma Magyarországon, akinek az állapotát az orvosok életveszélyesnek minősítik, ugyanis ők kezelések nélkül menthetetlenek lennének. A többségében rosszindulatú daganattal, leukémiával küzdő, tüdő-, máj- vagy szívtranszplantált, illetve arra váró, valamint izomsorvadásban és még nagyon sok egyéb, életet veszélyeztető betegségben szenvedő gyerekek egy-egy kérését teljesíti az alapítvány. A kezelőorvosok által jól ismert szervezet az 1%-on kívül szinte teljes egészében a magánadományozók és a cégek támogatásából tudja fedezni a gyermekálmok megvalósítását.
Budapesten 7 kórházban, valamint Miskolcon, Debrecenben, Szegeden, Pécsett, Zalaegerszegen, Szombathelyen, Győrben és Veszprémben működik a nonprofit szervezet. Az önkéntesek önfeláldozó munkája és a támogatók segítsége teszi lehetővé, hogy évek óta minden munkanapon sikerül örömet szerezni egy nagyon beteg kisgyereknek, aki az élményből erőt meríthet a gyógyulásához.
Így az ünnepek táján még többen megélik azt, hogy jó érzés segíteni, hinni abban, hogy képesek vagyunk megváltoztatni a rosszat és jobbá tudjuk tenni a világot. Köszönjük az egész éves figyelmüket és a támogatásukat.
A Csodalámpa Csapata

További információ:

Minden napra egy csoda

www.csodalampa.hu
Felkai Márta
kommunikációs vezető
Csodalámpa Alapítvány
06-20-519-1652


(x)
Kasza Elliott-tal

3M Company

Május közepén írtam az MMM-ről, mert akkor vágott osztalékot a cég. Érdekes módon akkor a befektetők ezt nem értékeltek katasztrófaként, mert volt előtte egy spinoff, a Solventumot leválas

Holdblog

Egyre nagyobbak az olimpikonok

Ahogy egyre több az olimpiai sport, úgy lesznek egyre nehezebbek és magasabbak az olimpikonok. Különösen a férfi sportolóknál látványos a növekedés, az Olympedia szerint például... The post

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új rekord: gyorsulva terjed Magyarországon a fertőzés, ami halálesetekkel is járt

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
Mike Stern - Leslie Mandoki - Bill Evans - Randy Brecker