Prémium

Új kihívások és feladatok (x)

Portfolio
Megerősödve jött ki a válságból a 100 százalékos magyar tulajdonban lévő HUMANsoft, amely a tartós növekedés érdekében kilép a nemzetközi piacokra. Somlyai Gáborral, a vállalat frissen kinevezett ügyvezető igazgatójával beszélgettünk.


Új kihívások és feladatok
Elárulja, hogy pontosan mi vezetett a kinevezéséhez?

Nehéz évek vannak mögöttünk, de tavaly már látszottak a kilábalás jelei, 2011-ben pedig tovább folytatódott a növekedés. Úgy döntöttünk, hogy a 2009-ben megkezdett válságkezelést ez év végén lezárjuk, és egy fenntartható, új üzleti pályára állítjuk a céget, amely egybevág a rövid távú stratégiánkkal is. A közeli jövőre az IT szolgáltatóvá válás került napirendre, melynek értelmében a regionális piacokra való kilépés, a gyártói kapcsolataink erősítése, valamint a megkezdett innovációs tevékenységünk erősítése a feladat.

A gazdasági krízis ezek szerint csak kevéssé éreztette a hatását?

Igaz ugyan, hogy stabilabbak és nagyobbak lettünk az elmúlt év során, de ez nem jelenti azt, hogy minket nem sújtott volna a válság, sőt a krízis gyakorlatilag nálunk már az első pillanatban jelentkezett. A vezetőség válságmenedzsmentté alakult át, és jelentős változásokat hajtott végre a szervezeten belül. Racionalizáltuk a költségeinket és a folyamatainkat, valamint növeltük a kulcsembereink motivációját. Valamint előretekintettünk, és készítettünk egy olyan szolgáltatási csomagot, amibe körülbelül 10 kimondottan költségcsökkentő megoldást raktunk bele. Ezek a megoldások nagyon sikeresek, és még mindig igény van rájuk.

A válság után stratégiaváltás pontosan mit jelent?

Három-öt éves stratégiánk alapján három fő területen szeretnénk erősödni: a gyártói kapcsolatainkat még tovább akarjuk fejleszteni, új termékekkel és megoldásokkal akarunk piacra lépni, valamint a nemzetközi piacokon is meg akarunk jelenni. Utóbbi azért is fontos, mert úgy gondoljuk, hogy tartós növekedés csak a hazai piacra építve nem képzelhető el. Képességeinket jobban ki akarjuk használni, hiszen egy nagyon erős, szakképzett csapat dolgozik nálunk. A gyártók ezt keresik, ráadásul velünk ténylegesen meg lehet valósítani egy nagyobb projektet is.

A külföldi terjeszkedés jelenti új irodák nyitását is?

Elsőként gyártói és szállítói partnerségek mentén gondolkodunk, főként a szűkebb régióban, ahol tapasztalatunk alapján még nem állnak úgy a cégek, hogy képesek legyenek kiszolgálni azon igényeket, amelyeket például az uniós csatlakozás támaszt. Már rendelkezünk egy saját készítésű Microsoft Dynamics AX keretrendszerre írt AgromAX modullal, amely keresett lehet. Ezen felül úgy érezzük, hogy sok olyan piacképes megoldás van, amely még nem készült el. Az innovációt ezért fokozni akarjuk, és újabb termékekkel akarunk előállni.


Új kihívások és feladatok

HUMANsoft weboldal
HUMANsoft webshop

(x)
Kasza Elliott-tal

3M Company

Május közepén írtam az MMM-ről, mert akkor vágott osztalékot a cég. Érdekes módon akkor a befektetők ezt nem értékeltek katasztrófaként, mert volt előtte egy spinoff, a Solventumot leválas

Ricardo

Könyvet Orbánnak

Ruchir Sharma A sikeres nemzetek tíz szabálya című kötete tanulságos olvasmány. A valuta- és adósságválságról szóló fejezetek teljesen jók, de a további részek is megfontolásra érdemese

Holdblog

Egyre nagyobbak az olimpikonok

Ahogy egyre több az olimpiai sport, úgy lesznek egyre nehezebbek és magasabbak az olimpikonok. Különösen a férfi sportolóknál látványos a növekedés, az Olympedia szerint például... The post

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új rekord: gyorsulva terjed Magyarországon a fertőzés, ami halálesetekkel is járt

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
Mike Stern - Leslie Mandoki - Bill Evans - Randy Brecker