Prémium

Mi vár a magyar tőzsdére? (x)

Portfolio
1 millió forint összdíjazású verseny a Corvinus Egyetem és az Equilor szervezésében

A Budapesti Corvinus Egyetem és az Equilor Befektetési Zrt. "A magyar tőzsde jövője" címmel tanulmányi versenyt hirdetett. A diákok összesen négy, a magyar tőzsde és tőkepiac jövőjét érintő témában nevezhetnek. A legjobbak összesen 1 millió forintos díjazásra számíthatnak. A verseny célja, hogy a jövő gazdasági szakembereinek figyelmét is felkeltse a magyar tőzsde, tőkepiac és vállalati finanszírozási lehetőségek tekintetében.



Mi vár a magyar tőzsdére?
A Corvinus Egyetem Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszéke az Equilor Befektetési Zrt. támogatásával TDK szekciót hirdetett, amelyre négy témában várnak dolgozatokat. A diákok a magyar tőkepiaccal kapcsolatos aktuális témákkal nevezhetnek, akár csapatban is. A pályázók megvizsgálhatják a Budapesti Értéktőzsde jövőjét a globális tőzsdefúziók tükrében, írhatnak az euró bevezetésének hatásairól egy magyar tőzsdei vállalat szemszögéből nézve, foglalkozhatnak a kötvénypiac szerepével a vállalatok finanszírozása szempontjából, illetve elgondolkodhatnak azon is, hogy a magánnyugdíjpénztárak hiányának milyen következményei vannak a magyar részvénypiacon.

"A magyar tőzsde jövője" versenyt a Corvinus Egyetem Befektetések és Vállalati Pénzügyek Tanszéke bonyolítja le a Tudományos Diákköri Konferencia keretén belül önálló szekcióban, az Equilor Befektetési Zrt. támogatásával. A nyertesek összesen 1 millió forint különdíjban részesülhetnek, de számukra nem csak a pénzjutalom miatt érdemes nevezni. Szécsényi Bálint, az Equilor Befektetési Zrt. vezérigazgatójának reményei szerint a verseny során akár az is előfordulhat, hogy a jövő szakemberei olyan gondolatokat fogalmaznak meg dolgozataikban, amelyek felhasználhatók lehetnek a piacon működő vállalkozások és vezetőik számára is.
Az alábbi videóban Dr. Berlinger Edina, a versenyt lebonyolító Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszékének vezetője és Szécsényi Bálint beszélt a verseny részleteiről.
Annak érdekében, hogy minél jobb pályázatok készülhessenek, az Equilor munkatársai már több előadást tartottak az egyetem diákjai számára, de a későbbiekben külön tájékoztatót is szerveznek, illetve azoknak a pályázóknak, akik igénylik, egyéni konzultációs lehetőséget is biztosítanak. A versennyel kapcsolatos további részletek a http://finance.uni-corvinus.hu/ oldalon olvashatóak.

(x)
Kasza Elliott-tal

3M Company

Május közepén írtam az MMM-ről, mert akkor vágott osztalékot a cég. Érdekes módon akkor a befektetők ezt nem értékeltek katasztrófaként, mert volt előtte egy spinoff, a Solventumot leválas

Ricardo

Könyvet Orbánnak

Ruchir Sharma A sikeres nemzetek tíz szabálya című kötete tanulságos olvasmány. A valuta- és adósságválságról szóló fejezetek teljesen jók, de a további részek is megfontolásra érdemese

Holdblog

Egyre nagyobbak az olimpikonok

Ahogy egyre több az olimpiai sport, úgy lesznek egyre nehezebbek és magasabbak az olimpikonok. Különösen a férfi sportolóknál látványos a növekedés, az Olympedia szerint például... The post

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új rekord: gyorsulva terjed Magyarországon a fertőzés, ami halálesetekkel is járt

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Mike Stern - Leslie Mandoki - Bill Evans - Randy Brecker