Prémium

Vállalati hitelek kicsiknek és nagyoknak (x)

Portfolio
Sikeres az OTP Széchenyi 500 Vállalati Hitelprogram, indul az OTP Széchenyi 50 Vállalkozói Hitelprogram


Vállalati hitelek kicsiknek és nagyoknak
Tovább bővül az OTP Széchenyi 500 Vállalati Hitelprogram. Az idén júniusban meghirdetett 100 milliárd forint keretösszegű programból október közepéig több mint 73,5 milliárd forint finanszírozási ajánlatot adott a gazdasági és pénzügyi válság hatásinak mérséklése és a magyarországi vállalkozások helyzetének erősítése érdekében az OTP Bank. Az ügyfelenként a banki minősítéstől függően eltérő mértékű, átlagosan 212 millió forint nagyságú finanszírozási lehetőségre tett ajánlatokból 43,5 milliárd forintot fogadtak el eddig, amelyből 13 milliárd forintot meghaladó a beruházási hiteligény - mondta Wolf László az OTP Bank vezérigazgató helyettese .
A Hitelprogram keretében a bank ügyfelenként minősítéstől függően eltérő mértékben, 50-500 millió forint közötti finanszírozásra tesz ajánlatot. A keretösszeg forintban kerül megállapításra, de a források EUR, USD, GBP, CHF devizanemekben is elérhetőek. A közép- és nagyvállalatok számára a hitelprogramban 1,5 milliárd forintra bővült az OTP Bank egy ügyfél felé vállalható kötelezettsége.

A keret felhasználására egy év áll a vállalat rendelkezésére, melyet igényei szerint rövid lejáratú hitellel, garanciával, vagy kombinálva beruházási hitellel tölthet ki. Az OTP Bank, mint ügyfelei "házi bankja" szakértő támogatást nyújt a rendelkezésre álló finanszírozás optimális felhasználásához. Fontos cél az is, hogy az ügyfelek jó projektek estén beruházási hitelekhez, exportfinanszírozáshoz, garanciákhoz juthassanak, vagy az állami pályázatokon a saját erőt hitelből biztosíthassák. A Hitelprogramban részt vevő vállalkozások az OTP Treasury szolgáltatásaival közvetlen és gyors tőkepiaci elérést és rugalmasabb forráskezelést érhetnek el.

Az OTP Széchenyi 500 Vállalati Hitelprogram olyan finanszírozási ablakot kíván a vállalkozások számára nyitni, ami üzleti szabadságot ad a mindenkori finanszírozási igények tervezésére és a piaci viszonyokhoz történő rugalmas alkalmazkodásra. A program klaszter jellegű finanszírozási kapcsolatokat is elő kíván segítetni azzal, hogy a bank ügyfeleinek üzleti partnerei is - amennyiben megfelelnek a hitelprogram feltételeinek - finanszírozási keretajánlatot kaphatnak. Az a vállalkozás pedig, amelyik elfogadja a finanszírozási keretre vonatkozó indikatív ajánlatot, szinte az OTP Bank teljes vállalkozói hitelpalettáját igénybe tudja venni a keret erejéig.

Vállalati hitelek kicsiknek és nagyoknak
A közepes és nagyvállalatoknak szóló hitelprogram sikerére alapozva az OTP Bank kidolgozta a mikro- és kisvállalkozások számára az OTP Széchenyi 50 Vállalkozói Hitelprogramot. A legnagyobb magyarországi hitelintézet célja a vállalatok üzleti céljai elérésének támogatása. Ennek érdekében a program keretén belül több mint 15 ezer vállalkozást keres meg konkrét, 3-tól 25 millió forintos összegig terjedő, folyószámla- és forgóeszközhitelre vonatkozó indikatív hitelajánlattal összesen 185 milliárd forint értékben.

Az OTP Széchenyi 500 Vállalati Hitelprogrammal és az OTP Széchenyi 50 Vállalkozói Hitelprogrammal a bank a kicsiknek és a nagyoknak igényeikhez igazodó finanszírozási lehetőséget, együttműködést és partnerséget kínál. A hitelintézet célja, hogy elősegítse, hogy 2012 a vállalkozói hitelnövekedés és a gazdasági élénkülés éve legyen.


Vállalati hitelek kicsiknek és nagyoknak


(x)
Kasza Elliott-tal

3M Company

Május közepén írtam az MMM-ről, mert akkor vágott osztalékot a cég. Érdekes módon akkor a befektetők ezt nem értékeltek katasztrófaként, mert volt előtte egy spinoff, a Solventumot leválas

Holdblog

Egyre nagyobbak az olimpikonok

Ahogy egyre több az olimpiai sport, úgy lesznek egyre nehezebbek és magasabbak az olimpikonok. Különösen a férfi sportolóknál látványos a növekedés, az Olympedia szerint például... The post

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új rekord: gyorsulva terjed Magyarországon a fertőzés, ami halálesetekkel is járt

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Mike Stern - Leslie Mandoki - Bill Evans - Randy Brecker