Prémium

''Küzdeni kell az érdektelenség, a közömbösség, a szegénység ellen'' (x)

Portfolio
Néhány cégvezető az országban felismerte már, közösen kell tenni azért, hogy a világ jobb legyen, erről kérdeztük dr. Zsuga Jánost a Földgázszállító Zrt. elnök-vezérigazgatóját:


''Küzdeni kell az érdektelenség, a közömbösség, a szegénység ellen''
Nincs és nem is lehet fontosabb feladatunk annál, hogy segítsünk. Segítsünk azoknak, akik rászorulnak, akik nem kapják meg a lehetőségét annak, hogy harmonikus és kiegyensúlyozott életet éljenek. Küzdeni kell az érdektelenség, a közömbösség, a szegénység ellen, s ebben mindenki segíthet, nem csupán pénzzel, de a saját tehetségével, a munkájával is.

Ön gondolt a beteg gyerekekre is, hiszen nemrégiben az országban mintegy 30 kisbeteg álma teljesülhetett az FGSZ támogatásával:

Valóban, 2010-től a Csodalámpa Alapítvánnyal közösen huszonhat településen 30 gyermek kívánságát teljesíthettük már, ami csodálatos érzés. Társaságunk, az FGSZ Földgázszállító Zrt. székhelye Siófokon található, emellett munkatársaink hat regionális üzemközpontból végzik a nagynyomású földgázszállítással kapcsolatos feladatokat. Tevékenységünk az ország egész területét lefedi, így a külföldi kívánságok kivételével szinte valamennyi teljesítésénél jelen lehetett valaki Társaságunk képviseletében. Kitűnő kapcsolatot alakítottunk ki az alapítvány koordinátoraival, munkatársaink lelkesen segítettek egy-egy meglepetés megszervezésében. Műszaki emberekről lévén szó, nem okozott problémát például egy-egy kerti játszótér, udvari trambulin összeszerelése, de az ajándékba vitt laptopokat is szívesen tesztelgették kollégáim az eszközök újdonsült, boldog tulajdonosaival. Egy alkalommal miskolci kollégáink szinte szó szerint tűzön-vízen átkelve teljesítették egy erdőhorváti kisfiú álmát. A 3 éves Józsika tűzoltóautó formájú ágyról álmodozott. Kívánságát még azelőtt teljesíteni szerették volna, mielőtt megkezdődött a kis legény 3 hónapos kórházi kezelése. A tavaszi nagy esőzések miatt a folyók, patakok sok helyen már kiléptek a medrükből, és az utak nagy része járhatatlan volt.
Végül egy terepjáróval sikerült biztonságosan eljutni Józsikához, akinek önfeledt öröme minden nehézségért kárpótolta az önkéntes segítőket.

''Küzdeni kell az érdektelenség, a közömbösség, a szegénység ellen''
Azt gondolom, nem tehetjük meg, hogy nem segítünk azoknak, akiknek szükségük van rá. Különösen, ha gyerekekről, betegséggel küzdő kis emberekről van szó, akiknek nem túlzás, ha azt mondom, olykor a világot jelenti, ha teljesül, amire vágynak. Az, hogy ebben részt vehetünk, hogy örömet varázsolhatunk a hétköznapokba, megszakítva a gyakran fájdalmas kezelések egyhangúságát és szomorúságát, visszaadva a gyógyulásba, s a legnagyobb kincsbe, az egészségbe vetett hitet, a mi életünket is megváltoztatja, s ezáltal valóban a világot is jobbá teszi.

Volt ennek a nem mindennapi összefogásnak visszhangja a cégen belül?

Munkatársaink örömmel, szívvel-lélekkel vettek részt ezekben a különleges missziókban. Olyan megható, olykor szívszorító élményekkel gazdagodtak, amelyek minden bizonnyal meghatározóvá váltak az életükben. Többen magánemberként is felvették a kapcsolatot a Csodalámpával, s a honlapot olvasgatva, a háttérből segítve vállaltak szerepet egy-egy kívánság teljesítésében. Úgy vélem, mindenkinek meg kellene tapasztalnia, hogy milyen csodálatos érzés valóra váltani egy kisbeteg álmát, osztozni egy gyermek és az őt körülvevő család örömében.

(x)
Kasza Elliott-tal

3M Company

Május közepén írtam az MMM-ről, mert akkor vágott osztalékot a cég. Érdekes módon akkor a befektetők ezt nem értékeltek katasztrófaként, mert volt előtte egy spinoff, a Solventumot leválas

Ricardo

Könyvet Orbánnak

Ruchir Sharma A sikeres nemzetek tíz szabálya című kötete tanulságos olvasmány. A valuta- és adósságválságról szóló fejezetek teljesen jók, de a további részek is megfontolásra érdemese

Holdblog

Egyre nagyobbak az olimpikonok

Ahogy egyre több az olimpiai sport, úgy lesznek egyre nehezebbek és magasabbak az olimpikonok. Különösen a férfi sportolóknál látványos a növekedés, az Olympedia szerint például... The post

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új rekord: gyorsulva terjed Magyarországon a fertőzés, ami halálesetekkel is járt

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
Mike Stern - Leslie Mandoki - Bill Evans - Randy Brecker