Prémium

Gazdag kínálat, kedvező induló árak a BÁV Művészeti Aukción (x)

Portfolio
Bár a nehéz gazdasági helyzet miatt beszűkült műtárgypiac komoly kihívást jelent az aukciós házak számára, a BÁV ezúttal is sokrétű, igazi különlegességet kínáló választékkal készül az 59. Művészeti Aukciójára. 2011. november 8-9-10-én több mint 700 gyönyörű ékszer, értékes műtárgy, szakmai gonddal válogatott festmény, míves bútor és szőnyeg kerül kalapács alá.


Gazdag kínálat, kedvező induló árak a BÁV Művészeti Aukción
Az első napon 56 millió forint kikiáltási összáron 280 csodálatos ékszerből választhatnak az érdeklődők. Az egyedi remekek közül is kiemelkedik a 19. sz. végén készült melltű-függelék, melyet 12 nagyobb és 69 apró gyémánt díszít, s amelyet 16 rózsacsiszolású gyémánttal ékített csodálatos fülbevalópár egészít ki.

A második nap a gazdag festménykínálattal indul. A mintegy 150 tétel változatosan reprezentálja a 19. századi tájképfestészetet csakúgy, mint a 20. századi magyar alkotókat. Mások mellett olyan kiváló mesterek művei kapnak helyet, mint Telepy Károly, Kádár Béla, Ámos Imre, Aba-Novák Vilmos, Vaszary János, Batthyány Gyula.
Az árverés egyik legfigyelemreméltóbb darabja Scheiber Hugó női portréja, Alexandra Exter mellképe (1926), amely mint olajkép egyedülálló a 20-as években Berlinben festett Scheiber portrék között. Gyűjtők és befektetők számára egyaránt kitűnő vétel lehet a katalógus címlapjára került A műteremben /Pihenő/ című, 1894-ben festett és kiállított alkotás, Spányik Kornél életművének legjelentősebb munkája (lásd a képen).

Az elmúlt 300 évet felölelő 30 darabos bútorkínálatban a reneszánsz, barokk, empire és biedermeier stílusú műremekek mellett a legnagyobb érdeklődésre a Kozma Lajos által tervezett, egyedi kidolgozású garnitúra számíthat. A szőnyegkínálat befektetői szempontból is különösen vonzó: mind a hat nagy szőnyegszövő térség nívós munkákkal képviselteti magát.

A zárónapon 250 gyönyörűen kivitelezett, értékálló műtárgy várja az érdeklődőket. Az igényes alkotások, köztük nemesfém serlegek, gyertyatartók, kannák, fűszertartók, desszertkínálók stílusa a barokktól a rokokón és a klasszicistán át az empire-ig és a biedermeierig terjed. Nem csalódnak a bronz és márvány kisplasztikák kedvelői sem, számos színvonalas mű közül választhatnak. Igen változatos a Zsolnay dísztárgyak kínálata is.
Az árverésre kerülő tárgyak megtekinthetők 2011. október 29. és november 6. között a BÁV Aukciósházban, a Budapest V. Bécsi utca 1-3. szám alatt naponta 10-18 óráig, valamint a www.bav.hu honlapon.

(x)
Kasza Elliott-tal

3M Company

Május közepén írtam az MMM-ről, mert akkor vágott osztalékot a cég. Érdekes módon akkor a befektetők ezt nem értékeltek katasztrófaként, mert volt előtte egy spinoff, a Solventumot leválas

Holdblog

Egyre nagyobbak az olimpikonok

Ahogy egyre több az olimpiai sport, úgy lesznek egyre nehezebbek és magasabbak az olimpikonok. Különösen a férfi sportolóknál látványos a növekedés, az Olympedia szerint például... The post

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új rekord: gyorsulva terjed Magyarországon a fertőzés, ami halálesetekkel is járt

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Mike Stern - Leslie Mandoki - Bill Evans - Randy Brecker