Prémium

Az ipari beruházások magukkal húzhatják a stagnáló építőipart (x)

Portfolio
Bár a KSH adatai szerint az építőipar továbbra is mérséklődést mutat, az ipari, mezőgazdasági termelésnövekedéshez kapcsolódó beruházások, fejlesztések - köszönhetően az Új Széchenyi Tervnek is - segíthetnek az iparágon, különös tekintettel a könnyűszerkezetes épületek, csarnokrendszerek terjedésének - hívja fel a figyelmet a Lindab.


Az ipari beruházások magukkal húzhatják a stagnáló építőipart
Több, acél könnyűszerkezetes építési rendszereken alapuló nagyberuházás zajlik jelenleg is az országban, így például jelenleg Verpeléten bővíti gyártókapacitását a francia érdekeltségű Asia Food tésztagyár, amelynek 5300m²-es csarnokában több száz munkahely jön létre nemsokára. A Samsonite 1800m² alapterületű üzemcsarnokot és csaknem 4000m²-es raktárt épít Szekszárdon. ahol a kapacitásnövekedés vélhetően a foglalkoztatottak további létszámnövelését vonja maga után." - mondja Kotormán István a Lindab oktatási és fejlesztési vezetője.

"Az egységes európai tűzvédelmi szemlélet az acél könnyűszerkezetes építészet reneszánszát hozhatja el Magyarországon"; "Európában mára sokkal elterjedtebb az acél könnyűszerkezetes építkezés, mint hazánkban" - emeli ki Dr. Tóth Elek, a BME egyetemi docense.

"Az acél váz gyors szerelhetősége erőteljesen felértékelődött a mai világban, hiszen manapság már sokat számít, ha egy benzinkút kiszolgáló épülete, egy tornacsarnok, vagy egy raktárépület pár hónap alatt elkészülhet. A könnyűszerkezetes építkezés nagy előnye, hogy a vázszerkezet és a többi alrendszer elemei előregyártó üzemekben párhuzamosan készülhetnek, így ezeket a helyszínen száraz kötési móddal csak össze kell szerelni. - hangsúlyozza Dr. Seregi György, az MKE elnöke, Széchenyi-díjas építőmérnök.

Az ipari beruházások magukkal húzhatják a stagnáló építőipart
A válság hatására erőteljesen felértékelődtek a gyors, gazdaságos beruházást lehetővé tévő acél könnyűszerkezetes csarnokrendszerek, melyek az épület méretében, és egyéb tulajdonságaiban is alkalmazkodni tudnak a funkcióhoz. Az építési költségek mellett azonban fontos figyelmet szentelni a fenntartási és az időszakos karbantartási költségekre is. A leggyakoribb épület-meghibásodás a beázás és/vagy belső páralecsapódás, az ún. kondenzáció, ezért feltétlenül ajánlott olyan tetőburkolatot alkalmazni, amely hosszú távra nézve megbízható és tartós.

A Lindab svédacél könnyűszerkezetes épületek vázát a nagy teherbírásra képes, az Eurocode szabványnak megfelelő LindabConstruline® termékcsalád vékonyfalú szelvényei adják. A gerendák felhasználhatók másodlagos teherhordó szerkezetként és önálló acélszerkezetként is. A többféle bevonattal és színárnyalattal választható Lindab Coverline® burkolati lemeztermékek biztonságos tetőfedést és esztétikus falburkolatot nyújtanak. A rendszer kiegészítők közül a legfontosabbak a Lindab Rainline ereszcsatorna rendszer, a szegélyek, kötőelemek és a tetőbiztonsági rendszer.

Az ipari beruházások magukkal húzhatják a stagnáló építőipart
A Lindab Csarnok KISOKOS kiadvány további érdekes szakmai információkat és interjúkat tartalmaz. www.lindab.hu

(x)
Kasza Elliott-tal

3M Company

Május közepén írtam az MMM-ről, mert akkor vágott osztalékot a cég. Érdekes módon akkor a befektetők ezt nem értékeltek katasztrófaként, mert volt előtte egy spinoff, a Solventumot leválas

Ricardo

Könyvet Orbánnak

Ruchir Sharma A sikeres nemzetek tíz szabálya című kötete tanulságos olvasmány. A valuta- és adósságválságról szóló fejezetek teljesen jók, de a további részek is megfontolásra érdemese

Holdblog

Egyre nagyobbak az olimpikonok

Ahogy egyre több az olimpiai sport, úgy lesznek egyre nehezebbek és magasabbak az olimpikonok. Különösen a férfi sportolóknál látványos a növekedés, az Olympedia szerint például... The post

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új rekord: gyorsulva terjed Magyarországon a fertőzés, ami halálesetekkel is járt

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Mike Stern - Leslie Mandoki - Bill Evans - Randy Brecker