Prémium

Biztos menedék a hosszú távú befektetés (x)

Portfolio
A magyar felnőtt lakosságnak alig a fele rendelkezik megtakarított vagyonnal, amelynek összege a legtöbb esetben kevesebb, mint félmillió forint - derült ki az OTP Alapkezelő legfrissebb kutatásából. Pedig a megkérdezettek nagy többsége tisztában van a rendszeres megtakarítás fontosságával, de véleményük szerint a kisebb összegeket nem érdemes befektetni. Az OTP Bank legújabb szolgáltatása éppen ezeket a kisösszegű, de rendszeres befektetéseket kívánja ösztönözni.


Biztos menedék a hosszú távú befektetés
"A magyar lakosságot - feltehetően a világgazdasági folyamatok hatására - egyre jobban foglalkoztatja az öngondoskodás és a rendszeres megtakarítás gondolata. A baj az, hogy a gondolatot a legtöbb esetben nem követik tettek, ugyanis a megkérdezettek többsége nem, vagy alig rendelkezik megtakarított vagyonnal. Pedig a jelenlegi gazdasági körülmények között egyre nagyobb jelentőséggel bír a pénzügyek tudatos tervezése, az előre gondolkodás" - mondta el Gáti László, az OTP Alapkezelő Zrt. értékesítési és marketing igazgatója.

Az OTP Bank és az OTP Alapkezelő nemrég indult szolgáltatásával azok számára kínál előnyös megoldást, akik rendszeres, kisebb összegű megtakarításokkal szeretnék elérni hosszabb távú céljaikat. Az Állandó Értékpapír Vételi Megbízás (ÁVM) segítségével ugyanis akár 10 000 forintos összeg rendszeres havi megtakarításával és befektetésével is jelentős eredmények érhetőek el, már középtávon is.

"Az új szolgáltatás kényelmes megoldás, hiszen elég egyszer állandó vételi megbízást adni a számunkra megfelelő befektetési alapra" - tette hozzá Gáti László. Ezt követően a bank ezt az összeget minden hónapban automatikusan az alapba fekteti. Ráadásul akkor sincs gond, ha egy-egy hónapban nem áll rendelkezésünkre a szükséges összeg. Ez esetben az adott hónapban a megbízás nem teljesül, de a következő hónaptól folytathatjuk a takarékoskodást. Az OTP Bank év végéig tartó akciójában az Állandó Értékpapír Vételi Megbízás díját, valamint öt kiemelt befektetési alap vételi jutalékát elengedi, így a szolgáltatás ingyenesen kipróbálható.

Az ÁVM további előnye, hogy rugalmas és személyre szabható. Rugalmas, mert a megbízási szerződés bármikor felmondható, sőt a már befektetett összeget is bármikor felvehetjük, bármilyen költség vagy veszteség nélkül. A szolgáltatás személyre szabható, hiszen az ügyfél a befektetés tervezett időtávjától függően kiválaszthatja a számára legmegfelelőbb alapot.

A pénzügyek világában való könnyebb eligazodás érdekében az OTP Alapkezelő elindította a www.okosanpénzzel.hu címen található web-aloldalát is, ahol az ÁVM mellett a befektetésekről és a megtakarítások fontosságáról is könnyed, közérthető formában tájékozódhatnak az érdeklődők.


(x)
Kasza Elliott-tal

3M Company

Május közepén írtam az MMM-ről, mert akkor vágott osztalékot a cég. Érdekes módon akkor a befektetők ezt nem értékeltek katasztrófaként, mert volt előtte egy spinoff, a Solventumot leválas

Holdblog

Egyre nagyobbak az olimpikonok

Ahogy egyre több az olimpiai sport, úgy lesznek egyre nehezebbek és magasabbak az olimpikonok. Különösen a férfi sportolóknál látványos a növekedés, az Olympedia szerint például... The post

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új rekord: gyorsulva terjed Magyarországon a fertőzés, ami halálesetekkel is járt

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
Mike Stern - Leslie Mandoki - Bill Evans - Randy Brecker