Prémium

Konferencia a válság utáni hitelezésről (x)

Portfolio
A válságkezelés utáni hitelezési lehetőségekről tart konferenciát a PRMIA magyarországi szervezete szeptember 28-án. Kollégánk a konferencia egyik szervezőjét, Tóth Tamást kérdezte a részletekről.


Konferencia a válság utáni hitelezésről
Milyen előadásokra számíthatnak a résztvevők, kik lesznek az előadók?

A konferencián igyekszünk körüljárni azokat a kérdéseket, melyek leginkább foglalkoztatják a hazai szakembereket. Mi lesz a bajba került devizahitelesekkel? Mit tehet az állam és mit a bankok? Milyen lehetőségek vannak a mai helyzetben a lakossági és a vállalati hitelezés beindítására? Hogyan lehet a kisvállalkozásokat a mai helyzetben biztonságosan finanszírozni? A konferencia előadásain többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk, de szó fog esni a válság utáni nemzetközi szabályozás hatásairól is. A konferencia végén az előadók panelbeszélgetésében a különböző vélemények ütközhetnek a kialakult helyzetről, itt a közönségnek is lesz alkalma bekapcsolódni kérdésekkel. A konferencia előadásain a válság után kialakult új helyzetben keressük a továbblépés lehetőségét, illetve a nyitott kérdéseket járjuk körbe. Arra keressük a választ, hogy a válságból való kilábaláshoz hogyan járulhat hozzá a hitelezés helyreállítása, ezt mivel lehet elősegíteni, illetve hogy milyen egyéb kihívásokkal kell szembenézniük a hitelezéssel foglalkozó pénzügyi intézményeknek. Szó esik a Bázel 3-as és IFRS standardok változásainak hatásáról, a belföldi hitelezési környezet változásáról (pl. otthonvédelmi program, kisvállalkozások hitelezése), illetve a Magyar Nemzeti Bank elképzeléseiről a vállalati és lakossági hitelezés ösztönözésének lehetőségeiről.

Az előadók között szerepel Simor András, az MNB elnöke, Gyuris Dániel, a Bankszövetség alelnöke, az OTP vezérigazgató-helyettese. Eljön hozzánk Szalai Péter és Rakó Ágnes, a KPMG két szakértője, valamint elfogadta felkérésünket Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója is.

Mi a céljuk ezzel a konferenciával?

Egyrészt szeretnénk, hogy a szakmát leginkább érdeklő kérdésekről azok a szakemberek fejtsék ki véleményüket, akik az adott kérdésekben leginkább véleményformálók. Másrészt szeretnénk, hogy aki eljön, olyan válaszokkal, gondolatokkal távozhasson, ami egyéb forrásból nem vagy nehezen megszerezhető.

További cél olyan fórumot teremteni, ahol a kockázatkezelői közösség személyesen tud véleményt cserélni, illetve hogy elősegítsük a kockázatkezelési szakemberek közvetlen kapcsolatát, gyorsítva ezzel a különböző tapasztalatok cseréjét, a szakmai legjobb gyakorlatok terjedését.

Kiknek ajánlja a részvételt?

Elsősorban a pénzügyi kockázatkezeléssel foglalkozó szakembereknek, a választott téma és a konferencia elsősorban őket célozzák. Ugyanakkor az előadók személye és a téma aktualitása miatt a részvétel értékes lehet a magyarországi pénzügyi szektor minden érdekelt tagjának.

Hogyan lehet a konferenciára jelentkezni?

Jelentkezni a PRMIA weboldalán keresztül lehet a cégnév, név és e-mail cím megadásával a következő linken: http://www.prmia.org/events/view_events.php?even tID=4601

A rendezvény a hallgatóság számára ingyenes.

Be tudná mutatni nekünk röviden a PRMIA-t?

A PRMIA (Professional Risk Managers' International Association) a kockázatkezeléssel foglalkozó szakembereket tömörítő, az egész világot átfogó hálózattal rendelkező szervezet (www.prmia.org). A PRMIA Hungary ezen nemzetközi hálózat részeként szervezi a hazai kockázatkezeléssel foglalkozó szakemberek összefogását.

A PRMIA teret ad a publikációk, vélemények megjelentetésének, továbbképzési lehetőségeket nyújt, nemzetközileg elfogadott vizsgát ad, illetve a szakmai közéletet erősíti többek közt konferenciákkal, ahol véleményt tudnak cserélni a szakmabeli kollégák. A szervezet non-profit jelleggel működik.

Terveznek folytatást, vagy más témát járnak körül a következő rendezvényen?

A következő rendezvényen várhatóan a piaci- és likviditási kockázatokkal foglalkozunk, szerves folytatást nem tervezünk. Ugyanakkor igyekszünk minden rendezvényünkkel a szakmai közélet érdeklődését kiszolgálni, emiatt ha úgy látjuk, hogy szükséges, előkerülhetnek a konferencia egyes témái későbbi rendezvényeinken is.

(x)
Kasza Elliott-tal

3M Company

Május közepén írtam az MMM-ről, mert akkor vágott osztalékot a cég. Érdekes módon akkor a befektetők ezt nem értékeltek katasztrófaként, mert volt előtte egy spinoff, a Solventumot leválas

Ricardo

Könyvet Orbánnak

Ruchir Sharma A sikeres nemzetek tíz szabálya című kötete tanulságos olvasmány. A valuta- és adósságválságról szóló fejezetek teljesen jók, de a további részek is megfontolásra érdemese

Holdblog

Egyre nagyobbak az olimpikonok

Ahogy egyre több az olimpiai sport, úgy lesznek egyre nehezebbek és magasabbak az olimpikonok. Különösen a férfi sportolóknál látványos a növekedés, az Olympedia szerint például... The post

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új rekord: gyorsulva terjed Magyarországon a fertőzés, ami halálesetekkel is járt

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Mike Stern - Leslie Mandoki - Bill Evans - Randy Brecker