Prémium

Keressük 2011 legkiválóbb nőjét (x)

Portfolio
AmCham Női Kiválósági Díj 2011
Budapest, 2011. szeptember 9. - Nőként vezető szerepben helyt állni többet jelent, mint szakmailag sikeres üzletemberként, vállalkozóként vagy akár művészként nagyszerűen teljesíteni. Nőként számos egyéb kritériumnak is meg kell felelni, ami sokszor embert próbáló és összetett feladat, az így elért siker ezért külön elismerést érdemel. Az Amerikai Kereskedelmi Kamara az idén adja át a második Női Kiválósági Díjat, hogy olyan nők munkáját és életét ismerje el általa, akik szakmájukban és magánéletükben is sikeresek és mások számára is példamutató, inspiráló életet élnek.

A DDB által tervezett kampány látványvilága is ezt az összetett szerepkört és a kiemelt vezető szerepet jeleníti meg egy igencsak feminin jelképrendszeren, egy női cipősszekrényen keresztül.

Dr. Jádi Németh Andrea, a zsűri elnöke elmondta, hogy "a cipősszekrény, nem véletlenül, erős sztereotípiára épít, számtalan szerepet jelenít meg. A vezérmondat azonban megfordítva is igaz, minden cipő mögött ott a nő; a kimagasló női vezető pedig nemcsak a szerepeivel, feladataival él együtt, hanem egy csapatot finom női beleérző képességgel, de következetesen és hatékonyan vezetni, motiválni képes példamutató, irányító személyiség. A díj tehát ebben az értelemben nem "karrier-díj", hanem elismerésre, követésre méltó emberi-női értékek, magatartásformák, életstílus, életvezetés komplex értékelése."

Vágó Réka tervezi az év legkiválóbb nőjének cipőjét

A Díj szervezői a cipő-párhuzamot a nyeremények koncepciójába is átemelték, így a zsűri több körös válogatása után első helyen végző hölgy az elismerésen túl egy exkluzív lehetőséget kap, hogy Vágó Rékával, a nemzetközi elismerésekkel is rendelkező magyar cipőtervezővel a saját igénye és ízlése szerint közösen tervezzenek meg egy pár lábbelit.
"A tavalyi évben több mint 50 hölgyet jelöltek az AmCham Női Kiválósági Díjra munkatársak, barátok mert életüket, teljesítményüket elismerésre méltónak gondolták. Az idén reményeink szerint ez a szám növekedni fog, és még több inspiráló történetet lesz alkalmunk megismerni" - mondta Mayer Zsolt, a zsűri tagja, a Mars Magyarország munkatársa, a rendezvény egyik fő támogatójának képviselője.
A Díj ötletét a hongkongi AmCham és az ottani Morgan Stanley hasonló közös programja adta. Marybeth Cagney, a budapesti Morgan Stanley iroda vezetője elmondta: “A fő különbség a magyar és a hongkongi program között az, hogy mi nem pusztán az üzleti sikerekre fektettünk hangsúlyt, hanem a teljes embert, életutat és harmóniát díjazzuk."

A Díjra 2011. szeptember 30-ig lehet hölgyeket jelölni. További információért kérjük, látogasson el a www.noikivalosag.hu címre.

A győztest 2011. november 8-án hirdeti ki a zsűri a budavári Hilton szállóban. További információért és interjúlehetőségért kérjük, keresse Juhász Zsófiát (telefon: +36 1 428-2085, fax: +36 1 266-9888, e-mail: zsofia.juhasz@amcham.hu ).

Keressük 2011 legkiválóbb nőjét
Az AmCham-ről:
Az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) egy kormányzattól és politikától független civil szervezet, amely közel 450 tagvállalat érdekeit képviseli immár 22 éve. Az AmCham célja, hogy az amerikai és a nemzetközi üzleti élet vezető képviselője legyen Magyarországon, valamint hogy hozzájáruljon az ország nemzetközi versenyképességének javulásához. A Kamara tevékenységének három fő pillére: a csoportos érdekképviselet, rendezvények szervezése és a szolgáltatások. Az érdekképviselet szakmai hátterét az AmCham-en belül működő 14 szakbizottság adja, többek között adó, egészségügy, informatikai, HR, munkaerőpiac és oktatás, törvényhozás és felelős vállalatirányítás témában. A vállalatok szakértői a bizottsági fórumokon közös állásfoglalásokat, tanulmányokat dolgoznak ki, amelyeket a Kamara átnyújt a törvényalkotóknak vagy a kormányzatnak.

Ennek az átfogó, csoportos érdekképviseletnek része az esélyegyenlőség fontosságának napirenden tartása is. A témát a kamarai tagvállalatok is kiemelten kezelik, mivel a 23 országot képviselő tagság többségénél a globális CSR tevékenység egyik sarkköve, sőt, azon túlmutató programja, a vállalatirányítás elidegeníthetetlen része az egyenlő munkavállalási feltételek megteremtése.
További információért kérjük, látogasson el a www.amcham.hu címre.

(x)
Ricardo

Könyvet Orbánnak

Ruchir Sharma A sikeres nemzetek tíz szabálya című kötete tanulságos olvasmány. A valuta- és adósságválságról szóló fejezetek teljesen jók, de a további részek is megfontolásra érdemese

Holdblog

Egyre nagyobbak az olimpikonok

Ahogy egyre több az olimpiai sport, úgy lesznek egyre nehezebbek és magasabbak az olimpikonok. Különösen a férfi sportolóknál látványos a növekedés, az Olympedia szerint például... The post

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új rekord: gyorsulva terjed Magyarországon a fertőzés, ami halálesetekkel is járt

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Mike Stern - Leslie Mandoki - Bill Evans - Randy Brecker