Prémium

Törődni nem csak a közvetlen családtagokkal lehet (x)

Portfolio
A Fundamenta-Lakáskassza Zrt. egész tevékenységének a középpontjában a gondoskodás áll, ami nem csak a cég gazdasági működése közben jelentkezik, de kiterjed a hétköznapokra is, pontosan ez miből is áll, kérdeztük dr. Gergely Károly elnök-vezérigazgatót.


Törődni nem csak a közvetlen családtagokkal lehet
A Fundamenta-Lakáskassza Zrt. fő tevékenységével, a lakáscélú előtakarékossággal társadalmi üzenetként a hosszú távú öngondoskodás fontosságát állítja a középpontba. Ehhez a misszióhoz kapcsolódóan szívesen áll olyan programok mellé, amelyek az önkéntességen alapulnak és a jövőről történő felelős gondolkodásra hívják fel a figyelmet. Társaságunk számára a társadalmi felelősségvállalás hosszú évek óta a vállalati és a dolgozói filozófia szerves része.

Egy otthonteremtést támogató cég hogyan tud segíteni egy alapítványon?

A segítségnyújtásnak csak egyik, és nem kizárólagos formája a pénzbeli támogatás, számos más, hatékony módon ki lehet fejezni, hogy a jó ügy mellett állunk. A Csodalámpa Alapítványt például az indulásától támogatjuk, több éve biztosítjuk a számukra a belvárosi irodahelyiséget, ami tevékenységük egyik alapfeltétele. Továbbá évről évre segítjük a kommunikációjukat ügyfeleink és munkatársaink felé - többek között az 1%-os adományozás kapcsán. E mellett több alkalommal szerveztünk családi rendezvényeinken jótékonysági tombolát, melynek bevételét szintén a Csodalámpának ajánlottuk fel.
Ahogy mondani szokták, a legjobb nevelési módszer a példamutatás. Mi a munkatársainkat természetesen nem neveljük, de örömmel tapasztalom, hogy a jó példa valóban ragadós. Kollégáink közül egyre többen saját indíttatásból nyújtanak segítséget, adakoznak, vállalnak önkéntes munkát a Csodalámpa keretein belül. Évek óta saját maguk is több kívánságot teljesítenek folyamatosan, részt vállalnak az álmok megvalósításában, az anyagi hozzájárulásokon kívül személyesen adják át a játékokat, de szereltek már össze kerti trambulint is. Egyre inkább átérzik, hogy segíteni jó, és egy súlyosan beteg gyermek mosolya, öröme milyen felemelő érzést tud okozni, és egyúttal el is gondolkodtat: az életben olyan könnyű megszokni a jót, és természetesnek venni, hogy egészségesek vagyunk.

A Fundamenta munkatársai az értékesítési hálózata kapcsán az egész országban képviselik a társaságot, tudnak-e arról, hogy a cég milyen karitatív tevékenységet folytat?

Értékesítési hálózatunkban mintegy 1500 Fundamenta Személyi Bankár dolgozik, akik ugyanúgy részesei a karitatív tevékenységünknek, mint székházunk munkatársai. Értékesítési rendezvényeinken, vállalati magazinunkban, belső kommunikációs portálunkon, valamint speciális információs csatornánkon, az ún. SZEB TV adásaiban folyamatosan beszámolunk az adott időszak karitatív eseményeiről. Ezt nem abból a célból tesszük, hogy hivalkodjunk tetteinkkel, hanem azért, hogy ezáltal is megerősítést nyerjen a jó ügy érdekében tett szolgálat, amely sokakat ösztönöz, és újabb segítségnyújtást generál.

Törődni nem csak a közvetlen családtagokkal lehet
(x)
Ricardo

Könyvet Orbánnak

Ruchir Sharma A sikeres nemzetek tíz szabálya című kötete tanulságos olvasmány. A valuta- és adósságválságról szóló fejezetek teljesen jók, de a további részek is megfontolásra érdemese

Holdblog

Egyre nagyobbak az olimpikonok

Ahogy egyre több az olimpiai sport, úgy lesznek egyre nehezebbek és magasabbak az olimpikonok. Különösen a férfi sportolóknál látványos a növekedés, az Olympedia szerint például... The post

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új rekord: gyorsulva terjed Magyarországon a fertőzés, ami halálesetekkel is járt

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Mike Stern - Leslie Mandoki - Bill Evans - Randy Brecker