Prémium

Válságálló befektetések - Arany (x)

Portfolio
Háborúk, pénzügyi válságok idején hirtelen kedvelt befektetési célponttá válik az arany, mint értékálló befektetés, amely már kiállta az idők próbáját. Az arany árfolyamváltozásából többféle képen profitálhatunk, amelyek közül egy apró arany hasáb birtoklása az esetek többségében a legdrágább megoldást jelenti, valamint kizárólag az árfolyam emelkedésből gyarapodhatunk ezáltal.
Ha valaki a filmekben látott aranytömbre vágyik, akkor a több, mint 10 kg-os London Good Delivery-t célszerű beszerezni, amely piaci értéke jelenleg 115 millió forint körül van. Természetesen a legtöbb "aranytömb" tulajdonos, ehhez képest morzsákat tárol a kispárnába varrva.

A 10, 20 vagy 50g-os rudacskák esetében azonban a vágás, kiszállítás, ügynökök beiktatása mind plusz költséget jelent, így a fizikai aranybefektetésre vágyók hozzávetőleg a Chicagói Árutőzsdén jegyzett árfolyamnál 5%-al drágábban kapják kezükbe a csillogó fémet, míg, amikor el kívánják adni, ugyan ennyivel alacsonyabb áron tudják azt értékesíteni. Tőzsdei nyelvre lefordítva mindez azt jelenti, hogy fizikai arannyal üzletelők esetenként 10%-os jutalékot is fizethetnek a teljes adás-vétel esetén!

Az arany árfolyamozásából ennél egyszerűbben is profitálhatunk, és még a tárolás kockázatától illetve extra költségétől is mentesülünk. Arannyal kereskedhetünk a Chicagói Árutőzsdén, illetve kisebb tőkével rendelkező befektetők elérhetik CFD formájában, amely termék egy az egyben leköveti a tőzsdei ármozgást. Aranyért azonban nem kell külföldi befektetési szolgáltatóhoz menni, arany certifikáttal, amely követi az arany árfolyammozgását a Budapesti Értéktőzsdére bejegyzett termékként is kereskedhetünk.

A Portfolio Online Tőzsde számlanyitási akciója keretében a 2011. augusztus 1. és szeptember 30. között Portfolio Online Tőzsde számlát nyitó ügyfelek a számlanyitás hónapjában és az azt követő hónapban jutalékmentesen kereskedhetnek az Erste certifikátokkal, közöttük az arany certifikáttal is.

Válságálló befektetések - Arany

A jövőt a tőzsdei piacokon senki nem látja előre, de egyelőre az arany emelkedő trendje töretlen. egy trendkövető kereskedő nem okoskodik, hogy mikor és hol fordul a piac, hanem követi a trendet, ami egyelőre vételi beszállók keresését jelenti.

A cikk saját szolgáltatás népszerűsítését célozza
Kasza Elliott-tal

3M Company

Május közepén írtam az MMM-ről, mert akkor vágott osztalékot a cég. Érdekes módon akkor a befektetők ezt nem értékeltek katasztrófaként, mert volt előtte egy spinoff, a Solventumot leválas

Holdblog

Egyre nagyobbak az olimpikonok

Ahogy egyre több az olimpiai sport, úgy lesznek egyre nehezebbek és magasabbak az olimpikonok. Különösen a férfi sportolóknál látványos a növekedés, az Olympedia szerint például... The post

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új rekord: gyorsulva terjed Magyarországon a fertőzés, ami halálesetekkel is járt

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
Mike Stern - Leslie Mandoki - Bill Evans - Randy Brecker