Prémium

Hogyan válasszunk brókercéget? (x)

Portfolio
Manapság a gombamód szaporodó bróker és diszkont-brókercégek között csak a sokat látott, "régi motoros" kereskedők képesek eligazodni. A különböző díj- és költségstruktúrák kibogarászása néha igazi fejtörést okoz sokunknak. Némelyek költségbujtatással próbálják meg magukhoz csalogatni a céges vagy a magán ügyfeleket, és vannak olyan többnyire fiatal cégek is, amelyek a veszteségbe is magukkal rántják ügyfeleiket.

A költségek összeszámolása azonban csak egy a fontos szempontok közül, amelyet egy brókercég választása előtt figyelembe kell vennünk. Lényeges a kereskedési program használatának érthetősége, kezelhetősége, továbbá a kereskedésünk mögött lévő támogatási rendszer, azaz a szolgáltatás színvonala és mennyisége is. Nagyon jól értelmezhető a kontraszt egy diszkont bróker társaság esetében, ahol a nyomott árak mellett semmilyen támogatást nem kap az ügyfél. Ráadásul, ha ez egy sávos, több módon kapcsolódó díjstruktúrával párosul, akkor nehézkes lehet saját magunk pozícionálása a díjstruktúrában. Rosszabb esetekben pedig nem várt kellemetlen meglepetések is várhatnak minket az elszámolások alkalmával - és nem csak a bújtatott költségek miatt.
Jogosan merül fel bennünk a kérdés, hogy mégis milyen brókercéget válasszunk befektetéseinkhez? Mindenképp fontos szempont, hogy a cég már huzamosabb ideje a magyar piac élmezőnyben legyen A jól átlátható és értelmezhető költség struktúra is lényeges. Ajánlott, hogy a kereskedési felület magyar nyelvű legyen, hogy az ismerkedés a programmal minél rövidebb ideig tartson. Fontos annak eldöntése, hogy milyen és mennyi segítségre van szükségünk a kereskedésünk támogatásához. Ha kezdők vagyunk, vagy csak igényeljük a konzultáció lehetőségét, akkor érdemes olyan brókercéget választani, ahol telefonon elérhetők az üzletkötők illetve esetlegesen elemzők, akiktől bonyolultabb helyzetekben is lehet stratégiai iránymutatást kérni.

Akinek munkája mellett viszonylag kevés ideje van a piaccal foglalkozni, de a napjainkban jellemző volatilitást mindenképpen szeretné kihasználni, annak fontos szempont kell, hogy legyen, a brókercég ún. "alert" szolgáltatása, mely során be tudjuk állítani, hogy egy bizonyos árszint elérése esetén automatikusan értesítést kapjunk. Sőt, igyekezzünk olyan céget választani, ahol ezen értesítésekhez egyenként szabadon megadhatunk szöveget is - hiszen így be tudjuk írni magunknak, mi is a teendőnk ezen az árszinten, és nem kell azon gondolkoznunk, miért is volt fontos az adott árszint a számunkra.

' title='
A kevésbé ráérő és még kevésbé jártasak számára ideális megoldás lehet a QUAESTOR TradeMaker elnevezésű fejlesztése. eQTRADER© nevű kereskedési program lehetőséget teremt az ügyfelek számára, hogy mindennap kereskedési stratégiát kapjanak egy előre legyártott sablonban. A felhasználónak semmi más dolga nincs, mint beállítani a kereskedni kívánt mennyiséget/darabszámot, és két klikkeléssel már piacra is küldheti az ügyletet az előre megadott paraméterek alapján. A QUAESTOR elemzői által kifundált vételi vagy eladási ötletek szigorú kereskedési stratégia mentén készülnek, így mindig tartalmaznak veszteség minimalizáló kötéselemet is. Az elemzői stratégiák 2009 novemberétől érhetőek el az ügyfelek számára, és az elmúlt félév alatt 39.042 pip nyereséggel zártak 824 db kötésben. (Ez százalékosan kifejezve 500-1.000% közötti tőkenövekményt is eredményezhetett.) A stratégiák összetételét nézve a XAUUSD pozíciók 55%, a forint (EURHUF, USDHUF) pozíciók 10% részarányt képviselnek, míg a többi devizapár összesen 35%-os súllyal szerepelt. Az elemzői hírlevelekre feliratkozhat itt.
Tehát aki hezitál, hogy miként induljon neki a befektetései kamatoztatásának, és hajlandó egy nem diszkont brókercégnél is elhelyezni vagyonát, annak a legoptimálisabb választás a QUAESTOR Csoport, ahol a befektetői paletta igen széles. A QUAESTOR pontok országszerte 20 városban kínálnak a viszonylag alacsonyabb kockázati szintet hordozó kötvényektől az igen kockázatos devizapiacig, szinte minden lehetőséget. Legyen szó akár határidős kereskedésről, vagy az online is elérhető 23 tőzsde több mint 10.000 részvényéről, illetve a napjaink siker termékéről az úgynevezett árupiaci CFD-ről.
Aki mindezekről szeretne tanulni is az pedig jelentkezhet a QUAESTOR Befektetői Akadémiájára.
Kinek szól? Kezdőknek, újrakezdőknek, de aktív tőzsdézők is találkozhatnak új dolgokkal, akik, ha végighallgatják az egyes modulokat, képessé vállnak arra, hogy különböző pénzügyi információk ismeretében önálló befektetési döntéseket hozzanak. A tanfolyam bárki részére ingyenes, jelentkezni folyamatosan lehet a http://www.quaestor.hu/index.php?ow_page_number=2 725
(X)
Ricardo

Könyvet Orbánnak

Ruchir Sharma A sikeres nemzetek tíz szabálya című kötete tanulságos olvasmány. A valuta- és adósságválságról szóló fejezetek teljesen jók, de a további részek is megfontolásra érdemese

Holdblog

Egyre nagyobbak az olimpikonok

Ahogy egyre több az olimpiai sport, úgy lesznek egyre nehezebbek és magasabbak az olimpikonok. Különösen a férfi sportolóknál látványos a növekedés, az Olympedia szerint például... The post

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új ajándék érkezik az Orbán-kormánytól - Mennyi pénzt kapnak a családok?

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Mike Stern - Leslie Mandoki - Bill Evans - Randy Brecker