Prémium

Párizsi bankár Budapesten- Matthias Niklowitz a globális válságforgatókönyvekről (x)

Portfolio
Zürich és Párizs után május 25-én, kedden Budapestre érkezik Matthias Niklowitz, a BNP Paribas igazgatója.

A Buda-Cash Brókerház arra kérte Matthias Niklowitzot, a BNP Paribas párizsi igazgatóját, hogy előadásában válaszoljon azokra a legfontosabb gazdaságpolitikai kérdésekre, amelyek mind a kisbefektetőket, mind a stratégákat nap, mint nap foglalkoztatják.

A világgazdasági válság úgynevezett harmadik szakaszában több közgazdasági forgatókönyv is létezik már, de ennek ellenére még kérdés, hogy milyen globális kilátásai vannak 2010-ben a világ meghatározó régióinak?
Mi magyarok különösen érzékenyek vagyunk az euró zónában történő változásokra, de arra is, hogy miként látják Magyarország gazdasági helyzetét a nyugat-európai szakemberek. A globális makrogazdasági körkép kiterjed a visegrádi országok és a BRIC országok idén várható teljesítményeinek összegzésére is.
Az elmúlt hetekben történt aktuális események miatt mindenki felteszi a kérdést, hogy mi az euró jövője, visszatér-e a dollár domináns szerepe? Mintha nem lenne elég a válság okozta gazdasági beszűkülés ezt még tetézi a fejletlenebb EU országokban a magánemberek tömeges eladósodottsága, amely ország kockázattá duzzadt.
A konferencián nemcsak a 2010-es év tőke és pénzpiaci várakozásait mutatják be az előadók, hanem egyedi fejlesztésű pénzügyi termékeket is, amelyek a nyugati befektetők körében kedveltek, és leginkább a rövid, dinamikus piaci változások követésére alkalmasak. A válság ugyanis nemcsak kárt okozhat, de mindig tartogat lehetőségeket is. Erre hívják fel az előadók a figyelmet, például azzal is, hogy Kovács Péter, a Buda-Cash Brókerház nemzetközi üzletágvezetője a klasszikus arany és olajbefektetések új, modern alternatíváját mutatja be, amelyekkel tökéletesen követhetők akár a deviza párok, tőzsdeindexek, sőt egyedi részvények árfolyam-elmozdulásai is.

A konferencián való részvételhez online regisztráció szükséges a Buda-Cash weboldalán (http://www.budacash.hu/hirek,-elemzesek/487.html )
(x)
Kasza Elliott-tal

3M Company

Május közepén írtam az MMM-ről, mert akkor vágott osztalékot a cég. Érdekes módon akkor a befektetők ezt nem értékeltek katasztrófaként, mert volt előtte egy spinoff, a Solventumot leválas

Ricardo

Könyvet Orbánnak

Ruchir Sharma A sikeres nemzetek tíz szabálya című kötete tanulságos olvasmány. A valuta- és adósságválságról szóló fejezetek teljesen jók, de a további részek is megfontolásra érdemese

Holdblog

Egyre nagyobbak az olimpikonok

Ahogy egyre több az olimpiai sport, úgy lesznek egyre nehezebbek és magasabbak az olimpikonok. Különösen a férfi sportolóknál látványos a növekedés, az Olympedia szerint például... The post

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új ajándék érkezik az Orbán-kormánytól - Mennyi pénzt kapnak a családok?

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
Mike Stern - Leslie Mandoki - Bill Evans - Randy Brecker