Prémium

Hab a téglán - egyszerűbb és gyorsabb a falazás az új technológiával (x)

Portfolio
Több ezer éves története során számtalanszor elhangzott, hogy a tégla idejét múlt építőanyag, a falazás pedig elavult építési technológia. Az idő azonban mindig bebizonyította, hogy a tégla, és a téglából készült falazat igenis képes az innovációra, és a legkorszerűbb technológiákkal is felveszi a versenyt. Erre bizonyíték, hogy a Wienerberger által kifejlesztett új falazási technológia, a POROTHERM PROFI DRYFIX az Innovációs Nagydíj Pályázaton kiemelt elismerésben részesült. A POROTHERM PROFI DRYFIX technológia alkalmazásával az energiafelhasználás optimalizálásához is hozzájárulhatunk, kiemelkedő hőszigetelést és energiahatékonyságot érhetünk el.
Egyszerű, könnyen elsajátítható technológia - mintha építőkocka volna
A tégla, mint falazóelem és a téglából épülő falazott falszerkezetek a legutóbbi 20 évben hatalmas fejlődésen mentek keresztül. A korábban verejtékes munkát igénylő falazást mára már szinte felváltotta a fehér kesztyűben is végezhető PROFI falazási technológia, melynek építése egyszerű, könnyen elsajátítható.
A Wienerberger csiszolt tégláival eddig dolgozó kivitelezők szerint, az új technológia egyáltalán nem bonyolult, bármelyik kőműves számára azonnal megtanulható, ezért a felfekvő felületein síkra csiszolt falazóelemből álló, milliméteres pontosságú POROTHERM PROFI rendszer méltán lett gyorsan sikeres a kivitelezők és az építtetők körében is. Bár első hallásra irreálisnak tűnik a mérettűrés, a kezdő sor elhelyezése után - a nagyfokú pontosságnak köszönhetően - szinte elenyésző a habarcsolási, az igazítási munka, ezáltal a falazat építési sebessége robbanásszerűen megnő, és a \"végtermék\" is láthatóan szebb lesz. A Wienerberger a legújabb falazási technológiáját a POROTHERM PROFI rendszer szellemét megtartva, azt továbbfejlesztve hozta létre a POROTHERM PROFI DRYFIX rendszert.
A rendszer elemei
A DRYFIX rendszer egy valamennyi részletében pontosan megtervezett, kidolgozott falazási rendszer, mely a PROFI tégla alkalmazására épül, ez biztosítja a milliméteres pontosságot.
A POROTHERM PROFI építési rendszer bevezetésével a magyar építési piacon minőségi váltás következett be a téglaépítés terén. Nem csak az építési sebesség növekedése hozta újra versenybe a téglafalakat, hanem az esztétikum és ezáltal a megbízhatóság is: a nagyfokú pontosságnak köszönhetően a falazatban eddig kényszerűen megjelenő vízszintes habarcsfugák szinte teljesen eltűntek, a vakolat számára egyenletesebb felület alakult ki.
A DRYFIX technológia a fent említett PROFI téglák mellett immár nem a klasszikus értelemben vett habarcsot használja az egyes sorok egymáshoz rögzítésére, hanem egy speciális, igen erős ragasztóhabot. A ragasztóhab felvitele a habarcsterítésnél is gyorsabb, a falazás sebessége a Profi rendszerrel elért növekedést meghatványozza.
Miben tud többet a Dryfix?
A DRYFIX komplett rendszer révén mindazon előnyöket nyújtja, amelyet a korábban megszokott POROTHERM falazási rendszerek biztosítottak.
A falazóelem és a kötőanyag speciális kapcsolata révén olyan építési rendszer jött létre, mely a DRYFIX ragasztóhabnak köszönhetően akár -5°C foktól is alkalmazható. A korábban kényszerűen munkaszünettel töltött téli időszakban immár technológiai akadálya sincs a falazásnak.
A DRYFIX kötőanyag a DRYFIX ragasztóhab egy olyan speciális pur-hab alapú ragasztó, mely gyorsan köt, és nagy kötőerővel rendelkezik. Nagyméretű húzószilárdságának köszönhetően felhasználási köre a falazatokon belül valószínűleg csak bővülni fog. A DRYFIX ragasztóhab az építőiparban már ismeretes pur-hab flakonos kiszerelésben kerül a felhasználóhoz, amely nagyban könnyíti a bedolgozását, ugyanis nincs szükség külön célszerszámra, mellyel fel kell hordani és el kell egyengetni a falazat sorai közti kötőanyagot. Azon túl, hogy a bedolgozás gyorsabbá válik, nincs szükség a célszerszámok hosszadalmas tisztogatására sem, a kifújópisztoly egy egyszerű mozdulattal tisztítható. A falazás sebessége a Profi falazáshoz képest akár 30 %-kal is gyorsabb lehet.
A falazás a DRYFIX-szel immár tényleg egy tiszta, fehér kesztyűs munka lesz, nincs szükség az építéshelyen a kezdő sor elkészítése után falazóhabarcsra, illetve sokkal egyszerűbbé válik a kötőanyag felhordása is.

A DRYFIX rendszerben a 6000 éves múlt és a XXI. Sz.-i jövő talál egymásra. Reményeink szerint mindenki megelégedésére, hisz tervező, kivitelező, beruházó, építtető egyaránt jobb minőségű, gyorsabban elkészíthető, szebb falazatot kap. Leghosszabb ideig persze a bentlakó élvezheti a téglafal áldásos tulajdonságait, a hagyományos falazási technológiához képest megnövekedett hőszigetelést és hőtárolást, az egészséges páraháztartást a kitűnő lakóklímát. Mindezt gazdaságosan, idő- és energiatakarékosan megépített, energiatudatos otthonában. Ma Magyarországon az elérhető legkorszerűbb téglatechnológia a DRXFIX. Ez a hab a tortán! Vagy a téglán?

A POROTHERM PROFI DRYFIX falazási technológiáról bővebb információk a http://www.wienerberger.hu weboldalon találhatók.
Kasza Elliott-tal

3M Company

Május közepén írtam az MMM-ről, mert akkor vágott osztalékot a cég. Érdekes módon akkor a befektetők ezt nem értékeltek katasztrófaként, mert volt előtte egy spinoff, a Solventumot leválas

Ricardo

Könyvet Orbánnak

Ruchir Sharma A sikeres nemzetek tíz szabálya című kötete tanulságos olvasmány. A valuta- és adósságválságról szóló fejezetek teljesen jók, de a további részek is megfontolásra érdemese

Holdblog

Egyre nagyobbak az olimpikonok

Ahogy egyre több az olimpiai sport, úgy lesznek egyre nehezebbek és magasabbak az olimpikonok. Különösen a férfi sportolóknál látványos a növekedés, az Olympedia szerint például... The post

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új ajándék érkezik az Orbán-kormánytól - Mennyi pénzt kapnak a családok?

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
123