Prémium

A NESsT és a Citibank díjazta a Társadalmi Vállalkozásfejlesztő Verseny győzteseit (x)

Portfolio
Három magyar társadalmi vállalkozás kap egyenként tízezer dollárt vállalkozása fejlesztéséhez

BUDAPEST. A NESsT és a Citibank ma győzteseket hirdetett a 2009 NESsT-Citibank Társadalmi Vállalkozásfejlesztő Verseny résztvevői között. A versennyel az üzleti szférában működő, díjazott társadalmi vállalkozások fejlődését kívánják elősegíteni. A díjakat a Portfolio.hu - HVCA Közép-Kelet Európai Vállalatfinanszírozási és Kockázati Tőke 2010 Konferencián adták át.

A NESsT meghatározása szerint a forprofit társadalmi vállalkozások olyan üzleti szervezetek, amelyek termékeik és szolgáltatásaik értékesítése mellett valamilyen társadalmi célt is szolgálnak.

Működésük során ezek a vállalkozások megpróbálnak egyensúlyt találni a profitcél és a társadalmi célok között, hogy mind a pénzügyi hasznot, mind a társadalmi hatásokat maximalizálni tudják.

Tizenöt kisvállalkozás vett részt a NESsT tízhónapos programjában, amelynek keretében a vállalkozók üzleti tervezési oktatásban, valamint személyre szabott tanácsadásban részesültek, és olyan finanszírozási módszerekkel ismerkedtek meg, amelyekkel javíthatják pénzügyi lehetőségeiket, és elősegíthetik társadalmi céljaik elérését.

A NESsT és a Citibank a program végén három kisvállalkozást jutalmazott magas színvonalú üzleti tervük alapján: a budaörsi Happy Mammy Édesanyákat Segítő Szolgálatot személyre szabott bébiszitter- és házvezetőnő-keresési tevékenységéért, mobil játszósarkok működtetéséért és ingyenes gyermekspecifikus elsősegély-tanfolyamok szervezéséért; a budapesti Zöld Iroda Ellátó , környezetbarát irószerek és irodai felszerelések értékesítéséért, valamint a székesfehérvári Hatpöttyös étterme , ahol értelmi sérült fiatalokat képeznek és foglalkoztatnak.

A díjakat Varga Éva , a NESsT európai vállalkozásfejlesztési igazgatója és Batara Sianturi , a Citibank Magyarország vezérigazgatója adták át. "Nagyon örültünk, hogy már a programunk első évében ilyen sok kreatív és jó kezdeményezéssel találkoztunk. Nehéz volt a döntést meghozni, de úgy érzem, hogy a három díjazott vállalkozás jól tükrözi a jelenlegi piacot, ugyanis egyre több vállalkozó ismeri fel, hogy egy társadalmi vállalkozás létrehozásával a profitszerzés mellett valamilyen kritikus társadalmi probléma megoldását is megcélozhatja" - nyilatkozta Varga Éva, a NESsT európai vállalkozásfejlesztési igazgatója.

A NESsT-ről
A NESsT a feltörekvő piacgazdaságok legégetőbb társadalmi problémaira nyújt megoldást olyan társadalmi vállalkozások támogatása és fejlesztése révén, amelyek javítják a civil szervezetek pénzügyi fenntarthatóságát, és növelik társadalmi hatásukat. Mióta 1997-ben megalapították Budapesten, a NESsT közel 2000 társadalmi vállalkozásnak nyújtott pénzügyi és üzletviteli tanácsadást, illetve mentori támogatást a világ 40 országában. A NESsT Vállalkozási Alapja jelenleg a következő tíz országban működik: Csehország, Horvátország, Magyarország, Románia, Szlovákia, Argentína, Brazília, Chile, Ecuador és Peru. Bővebben: http:/www.nesst.org.
A Citiről
A Citi vezető globális pénzügyi szolgáltatóként körülbelül 200 millió lakossági, vállalati, állami és intézményi ügyfelet szolgál ki a világ több mint 140 országában. A Citicorpon és a Citi Holdingson keresztül a pénzügyi termékek és szolgáltatások széles skáláját kínálja ügyfelei számára, beleértve a lakossági banki szolgáltatásokat, a hiteleket, a vállalati és a befektetési szolgáltatásokat, az értékpapír-kereskedelmet, illetve a tranzakciós szolgáltatásokat és a vagyonkezelést. További információ a http://www.citigroup.com és a http://www.citi.com címen található.

A Citi Alapítványról
A Citi Alapítvány világszerte elkötelezett a hátrányos helyzetű egyének és családok gazdasági lehetőségeinek bővítése iránt minden olyan közösségben, amelyben a Citi tevékenykedik, annak érdekében, hogy segítse őket életszínvonaluk növelésében. Globálisan a Citi Alapítvány támogatási stratégiájának középpontjában elsősorban a mikrofinanszírozás és mikrovállalkozások, a kis- és fejlődő vállalkozások, a felsőoktatásra és a karrierépítésre való felkészítés, a pénzügyi oktatás és képzés, valamint a pénzügyi eszközökhöz való hozzájutás támogatása áll. A Citi Alapítvány a mikrofinanszírozás és mikrovállalkozások, valamint a kis- és fejlődő vállalkozások fejlesztése területén működő partnereivel együtt támogatja a környezetvédelmi programok és innovációk megvalósítását. További információ a http://www.citifoundation.com címen található.

Médiakapcsolatok:

A Citibank részéről:

Hencz Éva Tel: (06-1) 412-6086
ügyvezető igazgató Mobil: 06-30-250-7473
Fax: (06-1) 412-6050
e-mail: eva.hencz@citi.com
A NESsT részéről:

Varga Éva
vállalkozásfejlesztési igazgató
NESsT Európa
Tel: (+36 1) 267-0231
e-mail: evarga@nesst.org
(x)
Kasza Elliott-tal

3M Company

Május közepén írtam az MMM-ről, mert akkor vágott osztalékot a cég. Érdekes módon akkor a befektetők ezt nem értékeltek katasztrófaként, mert volt előtte egy spinoff, a Solventumot leválas

Ricardo

Könyvet Orbánnak

Ruchir Sharma A sikeres nemzetek tíz szabálya című kötete tanulságos olvasmány. A valuta- és adósságválságról szóló fejezetek teljesen jók, de a további részek is megfontolásra érdemese

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új ajándék érkezik az Orbán-kormánytól - Mennyi pénzt kapnak a családok?

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
123