Prémium

Április 19-től jegyezhető az OTP Alapkezelő új tőke- és hozamvédett alapja (x)

Portfolio
Kedvezően fogadták a befektetők a Tartós Befektetési Számlán is elhelyezhető OTP Dupla Fix Plusz Alapot, így OTP Dupla Fix Plusz II. Alap néven újabb hasonló termék jegyezhető - mondta el Gáti László, az OTP Alapkezelő Zrt. marketing & értékesítési igazgatója.
Miért döntöttek a folytatás mellett?



' title='
Sikeresnek ítéltük meg az OTP Dupla Fix Plusz Alap fogadtatását, a befektetők több mint 3 milliárd forintot helyeztek el az alapba. Természetesen számos tőke- és hozamvédett alapot indítottunk már hasonló vagy ennél nagyobb vagyonnal, de ilyen hosszú, 5 évet meghaladó futamidővel még soha. Az érdeklődés a Tartós Befektetési Számlának (TBSZ), illetve az elérhető adóelőnyöknek köszönhető, de a hosszú futamidő további kedvező hatásait is élvezhetik a befektetők. Hosszabb távon ugyanis jobb teljesítmény érhető el.

Ezek szerint népszerű lett a Tartós Befektetési Számla?

A Tartós Befektetési Számla adóelőnyeit egyre többen ismerik fel. Kiváló megtakarítási forma azoknak, akik kamatadó-mentesen, vagy kedvezményes adófizetés mellett szeretnék befektetési jegyeiket hosszabb, legalább 3-5 éves időtávra elhelyezni.
Az OTP Dupla Fix Plusz Alap befektetői közül is sokan éltek a lehetőséggel, az alap vagyonának több mint 75%-a került Tartós Befektetési Számlára. Bízunk benne, hogy az új alap is hasonlóan kedvező fogadtatásra talál, és még többen fogják kihasználni a TBSZ nyújtotta lehetőségeket is.

Mit nyújt a befektetőknek az új alap?

Az OTP Dupla Fix Plusz II. Alap egyidejűleg több előnyt is nyújt a befektetőknek. Egyik előny a biztonság: a futamidő végéig tartott befektetési jegyekre tőkevédelmet nyújt, valamint a futamidő során kétszer is fizet fix hozamot. A másik fontos elem a rugalmasság: aki nem tudja, vagy nem akarja a futamidő végéig megtartani a befektetési jegyeket, kedvező visszaváltási jutalék mellett kiveheti pénzét. Annyi kockázata persze van, hogy a tőkevédelem ilyenkor nem érvényesíthető, az kizárólag a lejáratig tartott befektetési jegyekre vonatkozik, illetve az adóelőnyök is csökkennek vagy elvesznek.

Mit kell még tudni az OTP Dupla Fix II. Alapról?

Az alap 2010. április 19-től 2010. május 28-ig jegyezhető az OTP Bank értékpapír forgalmazással foglalkozó fiókjaiban. Az alap 2015. december 15-ig tartó, a TBSZ-hez igazodó futamidőre jön létre. Tőkevédett, lejáratkor a befektetők mindenképp visszakapják jegyzéskor befizetett tőkéjüket. Futamideje során két alkalommal is fizet 8%-8% fix hozamot, ami éves szinten 2,76% teljesítményt jelent. (EHM 2,76%) A hozamfizetések időpontját szintén a TBSZ feltételeihez igazítottuk, 2013. és 2015. végére esnek. A cél persze, hogy a fix ígéreten felül minél magasabb további hozamot tudjunk elérni. Ennek érdekében az alap származtatott eszközökön keresztül ígéretes feltörekvő régiók, a BRIC országok (Brazília, Oroszország, India, Kína) részvénypiacainak teljesítményéből nyújt részesedést. Az így elérhető többlethozam ezeknek a piacoknak a vezető részvényeitől függ, felső korlát nélkül.

Kapcsolódik-e valamilyen akció a jegyzéshez?

Igen, az OTP HozamDuó Tavaszi Megtakarítási Csomag keretében legfeljebb a jegyzett befektetési jegyek névértékének megfelelő összeg elhelyezhető az OTP Bank akciós kamatozású, két hónapos lekötött betétjében.

(x)
Kasza Elliott-tal

3M Company

Május közepén írtam az MMM-ről, mert akkor vágott osztalékot a cég. Érdekes módon akkor a befektetők ezt nem értékeltek...

Ricardo

Könyvet Orbánnak

Ruchir Sharma A sikeres nemzetek tíz szabálya című kötete tanulságos olvasmány. A valuta- és adósságválságról...

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új ajándék érkezik az Orbán-kormánytól - Mennyi pénzt kapnak a családok?

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
123