Prémium

Jól megnézed, hová költözöl? (x)

Portfolio
Óriási az érdeklődés az Újpesten megvalósuló Károlyi István Városközpont iránt: az első három épület lakásai kevés kivétellel alig egy év alatt elkeltek, így bár a negyedik épületet csak jóval később tervezte piacra dobni a beruházó CEU-REality Group, az eddigi sikereknek köszönhetően már idén szeptemberben elkezdik értékesíteni a következő 62 lakást is.


' title='
Bár a fejlesztők évek óta viharfelhőket látnak gyülekezni a magyar ingatlanpiac fölött, a Károlyi István Városközpont eddigi értékesítési mutatói bizonyítják: továbbra is van kereslet az újlakások iránt, amennyiben azok megfelelnek az adott projekt potenciális vásárlói igényeinek. Ezek pontos felmérése, és az ennek megfelelő tervezésnek köszönhetően az első három épület 230 lakását gyakorlatilag bő fél év alatt eladták, így idén szeptemberben már a negyedik épület lakásait kezdik értékesíteni.
A 200 millió eurós beruházás fejlesztője, a CEU-REality Group a Károlyi István, a József Attila és az Attila utca, valamint a Váci út által határolt négyhektáros területen új életformát kínál majdani lakóinak, mindenekelőtt az ún. urbánus fiatalságnak. A fejlesztő csoport szakemberei az ingatlanpiacon szerzett közel évtizednyi tapasztalatuk alapján, tudományos alapossággal tervezték meg az új városnegyed koncepcióját, figyelembe véve a városi fiataloknak a lakókörnyezetükkel szemben támasztott elvárásait is.

' title='

Az utóbbi egy évtizedben a főváros lakossága 200 ezer fővel csökkent; főként a fiatal házasok költöztek az elővárosokba, nyugalmas lakókörnyezetet keresve. A fiatalabb generáció azonban már más nézeteket vall az életstílust illetően: sem a kerti partik, sem a hétvégi madárcsicsergésre ébredés lehetősége nem helyettesíthetik a város által nyújtott kulturális, közlekedési és kényelmi előnyöket.
Az egykori bőrgyár területén élhető, szellős, újszerű, élő városközpontot építenek, melynek során összesen 900 lakás - köztük Budapest első penthouse lakótornyai -, és több mint 50 000 négyzetméternyi iroda és szolgáltatóegység valósul meg, egymással szerves egységben. A terület egynegyedére parkokat, játszótereket, sétálóutcákat terveznek éttermekkel, kávézókkal, teraszokkal, valamint 3000 nm wellness- és fitness központtal. Az átgondolt kialakításnak köszönhetően a napi bevásárlást, banki, postai ügyintézést és egyéb, mindennapos teendőket kielégítő szolgáltatások, és a modern élet szórakozási, kikapcsolódási lehetőségei helyben elérhetőek lesznek. Az autókat a föld alá rejtett úton vezetik a mélygarázsokhoz, ezzel is több helyet biztosítva a zöldfelületnek.
Fontos szempont a megvalósuló lakások magas minősége, az egyes tömbök távolsága akár 80-100 méter lesz, és szabvány a kétfrontos tájolás a kedvező benapozottság biztosítására, valamint minden fürdő és konyha ablakos lesz.

' title='

A koncepció tervezői nagy figyelmet fordítottak a 21. századi látványvilággal és térstrukturálással szemben támasztott elvárások megvalósítására is, a városközpont első ütemében megépülő négy társasház különleges homlokzati kialakítást kap: a régi bontott pecsétes tégla-burkolatot hozzák összhangba az üveg és fém portálszerkezettel.
A Dunától 30 méterre fekvő terület közlekedése kiváló, hiszen a közelben található kék metróval 15 perces utazással beérhetünk Budapest vérkeringésének központjába, a Deák térre.
A beruházók mélyreható környezetvédelmi vizsgálatot és hatástanulmányt készíttettek, amely egyszerre foglalkozott a terület múltjával és a beépítés okozta jövőbeli hatásokkal. Ennek eredményei alapján olyan - a környezet védelmét szolgáló - technológiákat valósítanak meg, melyek példaértékűek lehetnek hazánkban.
A projekt kivitelezése négy ütemben valósul meg, az első ütem kivitelezését 2007. januárjában kezdték meg, az A és B épület jelenleg már szerkezetkész állapotban van.
További információ: www.ceureality.com
(X)
Kasza Elliott-tal

3M Company

Május közepén írtam az MMM-ről, mert akkor vágott osztalékot a cég. Érdekes módon akkor a befektetők ezt nem értékeltek katasztrófaként, mert volt előtte egy spinoff, a Solventumot leválas

Kiszámoló

Ez történt a héten 07.28

A megkérdezett amerikaiak közel 60%-a úgy vélekedett, hogy az amerikai gazdaság recesszióban van, ami messze nincs így, de az emberek ezt gondolják, ráadásul szerintük átlagosan már 2023 márc

Holdblog

Egyre nagyobbak az olimpikonok

Ahogy egyre több az olimpiai sport, úgy lesznek egyre nehezebbek és magasabbak az olimpikonok. Különösen a férfi sportolóknál látványos a növekedés, az Olympedia szerint például... The post

KonyhaKontrolling

Mi a legjobb befektetés ma?

Az ügyfeleim gyakran kérdezik tőlem, hogy mi a legjobb befektetés. Ez a kérdés mindig elszomorít, hiszen azt kell válaszolnom, hogy ilyen nem létezik. Ráadásul rámutat a kérdező rossz elvár

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új ajándék érkezik az Orbán-kormánytól - Mennyi pénzt kapnak a családok?

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
123