Trump elleni merénylet: elképesztő részletekre derült fény
Globál

Trump elleni merénylet: elképesztő részletekre derült fény

Portfolio
A július 13-án Donald Trump volt elnök védelmére kirendelt helyi SWAT-csapat (különleges fegyveres és taktikai egység) semmilyen kapcsolatban nem állt a biztonságért felelős Secret Service ügynökeivel, mielőtt a merényletre készülő támadó tüzet nyitott volna - mondták el az ABC Newsnak az érintett tisztek - számolt be az ABC.

"Személyes eligazítást kellett volna tartanunk a titkosszolgálat tagjaival, amikor megérkeztek, de ez soha nem történt meg" - mondta Jason Woods, a pennsylvaniai Beaver megyében működő SWAT-csapat vezető mesterlövésze.

A merényletkísérlet óta először nyilatkoztak nyilvánosan a helyszínen tartózkodó SWAT-csapat tagjai és feletteseik.

Elmondták, hogy mindent megtettek annak érdekében, hogy meghiúsítsák a támadást. Most azonban együtt kell élniük ezzel a kudarccal. Az ABC emlékeztet arra, hogy a merényletkísérlet Kimberly Cheatle titkosszolgálati igazgató lemondásához vezetett. A merényletkísérletet követően pedig egy sor bűnüldözési és kongresszusi vizsgálatot jelentettek be - ezek középpontjában pedig éppen a kommunikáció és koordináció áll.

A Secret Service szóvivője nem kívánt közvetlenül reagálni Woods és kollégái észrevételeire. Jelezte ugyanakkor: "elkötelezettek vagyunk amellett, hogy jobban megértsük mi történt Donald Trump volt elnök elleni merényletkísérlet előtt, alatt és után. Ez magában foglalja teljes körű együttműködésünket kongresszusi és FBI-vizsgálatokkal."

Woods szerint több koordinációra lett volna szükségük a Secret Service-szel. Elmondása szerint az első kommunikáció köztük és az ügynökök között csak lövöldözés után történt meg. Akkorra azonban már túl késő volt.

Woods és csapata már délelőtt elfoglalták helyüket július 13-án a Pittsburgh mellett található Butler Farm Show területén. A helyszínt raktárépületek komplexuma szegélyezte.

A 20 éves elkövető, Thomas Matthew Crooks nevű fegyveres gyanút keltett ugyan bennük,

de még így is sikerült kikerülnie őket. Pont annak az épületnek tetején foglalt állást, ahol mesterlövészek voltak elhelyezve. Bár mesterlövészük képeket készített róla és telefonált parancsnokságra, egy órán belül Crooks tüzet nyitott kevesebb mint 200 méterre Trumptól.

Patrick Young Beaver megyei főnyomozó szerint az együttműködés kulcsfontosságú ilyen helyzetekben. "Úgy vélem csapatunk mindent megtett, ami emberileg lehetséges volt" - mondta Young.

"Sokat beszélünk arról, hogy mi egyének semmit sem jelentünk, amíg csapatként össze nem állunk" - idézi az ABC portál a főnyomozót, aki társaival együtt adott interjút az ABC csatornának, amit teljes egészében helyi idő szerint hétfő reggel sugároznak.

Címlapkép: Donald Trump volt amerikai elnököt, a Republikánus Párt elnökjelöltjét (k) a védelmét ellátó titkosszolgálat ügynökei veszik körbe a Pennsylvania állambeli Butlerben rendezett kampánygyûlésen 2024. július 13-án. A rendezvényen Trump beszéde közben lövések dördültek, a politikus a jobb fülén megsérült, de védõgyûrûben a saját lábán hagyta el a pódiumot. Forrása: MTI Fotó/EPA/DAVID MAXWELL

Kasza Elliott-tal

3M Company

Május közepén írtam az MMM-ről, mert akkor vágott osztalékot a cég. Érdekes módon akkor a befektetők ezt nem értékeltek katasztrófaként, mert volt előtte egy spinoff, a Solventumot leválas

Ricardo

Könyvet Orbánnak

Ruchir Sharma A sikeres nemzetek tíz szabálya című kötete tanulságos olvasmány. A valuta- és adósságválságról szóló fejezetek teljesen jók, de a további részek is megfontolásra érdemese

Kiszámoló

Ez történt a héten 07.28

A megkérdezett amerikaiak közel 60%-a úgy vélekedett, hogy az amerikai gazdaság recesszióban van, ami messze nincs így, de az emberek ezt gondolják, ráadásul szerintük átlagosan már 2023 márc

Holdblog

Egyre nagyobbak az olimpikonok

Ahogy egyre több az olimpiai sport, úgy lesznek egyre nehezebbek és magasabbak az olimpikonok. Különösen a férfi sportolóknál látványos a növekedés, az Olympedia szerint például... The post

KonyhaKontrolling

Mi a legjobb befektetés ma?

Az ügyfeleim gyakran kérdezik tőlem, hogy mi a legjobb befektetés. Ez a kérdés mindig elszomorít, hiszen azt kell válaszolnom, hogy ilyen nem létezik. Ráadásul rámutat a kérdező rossz elvár

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új ajándék érkezik az Orbán-kormánytól - Mennyi pénzt kapnak a családok?

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
kamala harris demokrata alelnök usa amerikai elnökválasztás