Prémium

Online kereskedés a nemzetközi áru-és devizapiacokon magyar pénzintézetnél (x)

Portfolio
Interjú Szántó Andrással, az Equilor üzletágvezetőjével az eredményes kereskedés titkáról, a hazai határidős piac helyzetéről és az Equilor Trader 2.0-ről


' title='



' title='
Sok hazai szereplője van a nemzetközi határidős piacoknak?

Sz.A.: A világ tőkepiacain a határidős- és derivatív termékek mutatják a legnagyobb mértékű fejlődést. Ezek révén a befektetők hatékonyan, tehát olcsón és gyorsan érhetik el a világ szinte összes termékét az értékpapír-, áru-, deviza-, kamatpiacokon. A hazai befektetők száma is gyorsan nő, ma már több ezerre tehető.

Milyen határidős termékek érhetőek el a magyar befektetők számára?

SZ.A.:Ma már Magyarországon is szinte az összes lehetőség nyitva áll az érdeklődők előtt, több szolgáltató is jelen van. Ezek között hozzánk hasonló pénzügyi intézmények, illetve külföldi intézmények ügynökei is vannak. Az Equilor Trader egy kereskedési rendszerben ad lehetőséget szinte az összes nemzetközi termék kereskedésére.
Több tucat tőzsde és a tőzsdén kívüli devizapiac sok ezer lehetőségéről beszélünk. Az angol fonttól a török líráig, a Dax indextől az amerikai kötvényekig, az aranytól a rézig, az olajtól a földgázig, vagy akár a búza, kukorica...tehát sok-sok határidős és opciós termék elérhető.

Milyen előnyökkel jár egy online rendszer használata, a hagyományos kereskedéssel szemben?

SZ.A: Bár az ügyfeleknek nem kell lemondaniuk a tanácsadás, segítségnyújtás előnyeiről, mégis a hagyományos szolgáltatóknál általában lényegesen olcsóbban, hatékonyabban és átláthatóbban kereskedhetnek. Az árfolyamokat, grafikonokat, megbízásokat, üzletkötéseket, pénzügyi kimutatásokat 24 órában, real-time láthatják, könnyen reagálhatnak a piaci eseményekre.

Mit tud az új rendszer?

SZ.A.: Több ok is vezette dán partnerünket ennek kifejlesztéséhez. Novembertől az ún. MiFid EU szabályozás kapcsán az európai pénzintézetekre szigorúbb szabályok vonatkoznak, mint eddig. Másrészt a rendszert világszerte kb. 40.000-en használó ügyfelek igényeinek összegzése nyomán egy igazán könnyen használható, mind a kezdő, mind a "profi" spekulánsok igényeit kielégítő rendszer született, melyben az adatok figyelése, a technikai elemzés, vagy akár a day-trade is könnyen megvalósítható.


' title='
SZ.A.: Az Equilor Zrt. a PSZÁF ellenőrzési hatálya alá tartozó, 17 éves pénzügyi vállalkozás. Mind külső, mind belső szabályozási rendszere alapján legfontosabb és elsődleges szempont az ügyfelek pénzeszközeinek védelme. Maga az online kereskedési rendszer csak egy csatornája a piac lehetséges elérésének. Munkatársaink természetesen (többletköltség nélkül) telefonon is állnak ügyfeleink rendelkezésére, akár szakmai tanáccsal, akár - szükség esetén - a kötés lebonyolítását illetően.

Nem rejt kockázatot egy befektető számára az internetre alapoznia tőkéje biztonságát?

Alapvetően nem a szakmai támogatást szeretnénk "megspórolni", csupán a gyors, önálló reagálás lehetőségét biztosítjuk. Ezt jól mutatja, hogy az ügyfeleink 80-90%-val napi kapcsolatban állunk, annak ellenére, hogy kötéseiket maguk bonyolítják.

Állítólag a kezdők a határidős piacokon néhány hónap alatt elveszítik befektetésük nagy részét. Igaz ez?

SZ.A.: Valóban, ez egy kockázatos piac és aki segítség nélkül kezd bele, könnyen megégetheti magát. Mint említettem, mi folyamatos támogatást nyújtunk az erre igényt tartó ügyfeleknek, sok esetben fordul elő, hogy akár a konkrét ügylet megkötéséről is lebeszéljük, ezért az Equilornál az elmúlt két év "lemorzsolódási statisztikája" 10% alatti, amire nagyon büszkék vagyunk.

Mi kell ahhoz, hogy valaki tartósan nyereségesen kereskedjen a határidős piacokon?

SZ.A.: Nincsenek borzalmasan nagy titkok, ez egy könnyen megtanulható, jól működő piac. A legfontosabb tényező pszichológiai: Aki minden pozíciót azzal a szándékkal nyit, hogy ezt mindenképpen nyereséggel kell lezárni, az előbb-utóbb "beleszalad a késbe". Ellentétben az évek óta eredményes befektetőkkel, akik várakozásaik szerint kis veszteséggel, vagy nagyobb nyereséggel akarnak kiszállni az ügyletből, tudván: senki sem tévedhetetlen!

www.equilortrader.hu

(+361) 430 39 95
(X)
Kasza Elliott-tal

3M Company

Május közepén írtam az MMM-ről, mert akkor vágott osztalékot a cég. Érdekes módon akkor a befektetők ezt nem értékeltek katasztrófaként, mert volt előtte egy spinoff, a Solventumot leválas

Kiszámoló

Ez történt a héten 07.28

A megkérdezett amerikaiak közel 60%-a úgy vélekedett, hogy az amerikai gazdaság recesszióban van, ami messze nincs így, de az emberek ezt gondolják, ráadásul szerintük átlagosan már 2023 márc

Holdblog

Egyre nagyobbak az olimpikonok

Ahogy egyre több az olimpiai sport, úgy lesznek egyre nehezebbek és magasabbak az olimpikonok. Különösen a férfi sportolóknál látványos a növekedés, az Olympedia szerint például... The post

KonyhaKontrolling

Mi a legjobb befektetés ma?

Az ügyfeleim gyakran kérdezik tőlem, hogy mi a legjobb befektetés. Ez a kérdés mindig elszomorít, hiszen azt kell válaszolnom, hogy ilyen nem létezik. Ráadásul rámutat a kérdező rossz elvár

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új ajándék érkezik az Orbán-kormánytól - Mennyi pénzt kapnak a családok?

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
123