Prémium

Vasember civilben - Sportszemléletből üzleti siker (x)

Portfolio
Hawaii - 2005. október 16. közép-európai idő szerint

' title='
hajnali 3 óra 48 perc 41 másodperc. Néhány héttel 42. születésnapja után Kropkó Péter célba ért élete utolsó profi versenyén.

Svájcban rajongói klubja működik, Japánban szobrot emeltek a tiszteletére és emlékhely őrzi, hogy ott járt...

3,8 km úszás, 180 km kerékpározás, "levezetésként" pedig egy maratoni táv: 42, 5 km futás. Ez a triatlon, az úgynevezett Ironman-verseny, melyet a 70-es évek közepén a Hawaii-szigeteken állomásozó amerikai tengerészgyalogosok találtak ki.
A miskolci születésű vasember 51 alkalommal indult IRONMAN versenyen. 12 győzelmet és több tucat dobogós helyezést ért el. Mindezt saját erőből, állami támogatás nélkül.

Amikor legelőször találkoztam vele egy céges tréningen - még 2003 júniusában, tehát aktív sportoló korában -, a nyitottságával, remek humorával, őszinteségével és közvetlenségével hatott az őt hallgatókra. Úgy mesélt arról a hihetetlen és embert próbáló munkáról, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne, hogy egy óra úszás, két és fél óra futás után még négy órácskát leteker a biciklin - naponta... Amúgy meg magának teremtette meg az anyagi feltételeket, hiszen a szponzori pénzek a felkészülésének csak 60%-át fedezték. Már akkor is büszkén mesélt Andiról, a feleségéről, a Biztos Háttérről, aki nélkül mindezt nem tudná megtenni. A jellegzetes Kropkó-mosolyban akkor különös fény is csillant. Pár napja született meg Márti, a kishercegnő...

Aztán hallottam az utolsó verseny és a profi pályafutás befejezésének hírét. Azt is tudom, hogy Kropkó Péter - aki azóta már két gyermek boldog édesapja - jelenleg motivációs trénerként dolgozik a Generatív Tanácsadó Irodánál - új életszakasz, új célokkal, kihívásokkal. Tavaly októberben jelent meg és nagy sikert aratott Megtettem, mert elhittem című, különleges motivációs és sportkönyve, melyben összefoglalta múltjának tapasztalatait.

A könyv kapcsán ezt mondja:


' title='
"A sport, a teljesítmény nem csupán cél, hanem eszköz az egészség, a jókedv eléréséhez. Megtanít az összpontosításra, a kitartásra. Segít, hogy elérjük hihetetlennek tűnő álmainkat - az élet minden területén. Gyakorlati megoldásokon, mindennapi tapasztalatokon keresztül vontam le a következtetéseket. Magamnak és mindazoknak, akik kíváncsiak élményeimre, olykor küzdelmeimre."
S akik személyesen is találkoznának ezzel a különleges sportemberrel, 2007. április 12-én 16 órától megtehetik a HM Stefánia Palotában (XIV., Budapest, Stefánia út 34-36.). Itt egy interaktív beszélgetés keretében a sport és az üzleti élet közötti összefüggésekről esik szó, hiszen a program címe: Üzleti sikerek generálása a sport szellemében . A beszélgetőtárs Bene János , a Generatív Tanácsadó Iroda tulajdonosa és vezető trénere lesz.
(Jelentkezni lehet a stumpfa@generativ.hu vagy a generativ@generativ.hu e-mail címeken.)

Homolya Emese

(x)
Kasza Elliott-tal

3M Company

Május közepén írtam az MMM-ről, mert akkor vágott osztalékot a cég. Érdekes módon akkor a befektetők ezt nem értékeltek...

Ricardo

Könyvet Orbánnak

Ruchir Sharma A sikeres nemzetek tíz szabálya című kötete tanulságos olvasmány. A valuta- és adósságválságról...

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új ajándék érkezik az Orbán-kormánytól - Mennyi pénzt kapnak a családok?

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
123