Prémium

Kedvezményes nyomtatóvásár a Sulinet Expressz program keretében (x)

Portfolio
Október végéig van lehetőség kedvezményes nyomtatóvásárlásra a Sulinet Expressz program keretében - a HP továbbra is fontosnak tartja az otthoni nyomtató használat elterjedését
Budapest 2005. október 10.

A HP Magyarország sajnálattal értesült arról, hogy kormány úgy döntött, november 1-től nem lesznek kaphatók a nyomtatók és multifunkciós eszközök a Sulinet Expressz programban. A vállalat álláspontja szerint ezek az eszközök a számítógép használatot segítik, a felhasználás kreatív módjait támogatják.

Az elmúlt nyáron a Bell Research és az Oxford Research vizsgálatokat végzett a háztartások informatikai ellátottságáról a HP megbízásából. A kutatások célja az volt, hogy a háztartások igényeinek ismeretében a vállalat a lehető legjobban szolgálja ki a speciális hazai igényeket termék, ár és szolgáltatás tekintetében.

"A kutatásokból kiderült, hogy a PC-vel rendelkező háztartások száma az összes háztartás 37-39%-a, itt még van növekedési tartalék, de várhatóan ez a szám nem emelkedik lényegesen 50% fölé, jövedelmi viszonyai miatt a magyar háztartások csaknem fele szinte esélytelen az információs társadalomban való aktív részvételben." - állítja Dr. Czinege László vezérigazgató-helyettes, a HP Magyarország Nyomtatás és Képalkotás Üzletágának igazgatója. Ugyanez tükröződik egyébként a mobiltelefon használati szokásokban is: a több, mint 9 millió mobil előfizetést (a lakosság 90%-a) csak a háztartások mintegy 75%-a használja.

A kutatások másik fontos megállapítása, hogy a közvélekedéssel ellentétben - mely a 2003. év végi, 2004 eleji nagy akciókból táplálkozik - a digitális fényképezőgép ellátottság nem különösképpen magas, mindössze 15-17%, a hasonlónak tekinthető cseh piacon több, mint 10%-kal magasabb a háztartások ellátottsága.

"Fontos információ továbbá, hogy a PC-vel rendelkező háztartások 40%-ban nincs otthoni nyomtató. Ez azt jelenti, hogy az európai átlagnál jelentősen alacsonyabb az otthoni nyomtató ellátottság, ami arra utal, hogy a számítógép használat kevésbé kötődik a háztartás, illetve család mindennapi életéhez, mint például a házi feladat elkészítése, levelezés, viszont jelentősebb a játék célú hasznosítás." - állítja Dr. Czinege László.
Az információcsere egyik legkedveltebb módja továbbra is a papír alapú kommunikáció. A legutóbbi évek technológiai fejlődésének következtében sokkal inkább profi minőségű nyomatok jöhetnek létre az otthonokban is, és nagymértékben elterjedt az otthoni fotónyomtatás. A felhasználók 33%-a rendszeresen nyomtat fotót is otthon, de csaknem 50%-uk szerint nyomtatójuk alkalmas ilyesmi feladat elvégzésére.
A Sulinet Expressz program keretében mintegy 50 százalékkal kedvezőbb áron juthatnak hozzá a vásárlók nyomtatási eszközökhöz (a vételár 50%-át visszatérítik a vásárlásból), s a programban bárki vásárolhat, akinek jövedelme nem haladja meg az éves bruttó 3,4 millió forintot.)A HP nyomtatókat és többfunkciós eszközöket a vásárlók megtalálják szinte minden viszonteladó partnernél, valamint a HP webes áruházában, a hpshop.hu-n szinte az utolsó pillanatig van lehetőség kedvezményes termékvásárlásra.Néhány szó a HP-rólA HP (NYSE, Nasdaq: HPQ) a magánfelhasználóknak, vállalatoknak és különféle intézményeknek szánt technológiai megoldások globális szállítója. Kínálata az informatikai infrastruktúra, a globális szolgáltatások, a személyi és üzleti számítástechnika, illetve a képalkotási és nyomtatási megoldások piacait fogja át. A vállalat összesen 85,2 milliárd dollár árbevételt ért el a 2005. július 31-én zárt 4 pénzügyi negyedévben.

A HP-ról és termékeiről a http://www.hp.com és a http://www.hp.hu címen olvasható bővebb tájékoztatás.

(X)
Kiszámoló

Ez történt a héten 07.28

A megkérdezett amerikaiak közel 60%-a úgy vélekedett, hogy az amerikai gazdaság recesszióban van, ami messze nincs így, de az emberek ezt gondolják, ráadásul szerintük átlagosan már 2023 márc

Holdblog

Egyre nagyobbak az olimpikonok

Ahogy egyre több az olimpiai sport, úgy lesznek egyre nehezebbek és magasabbak az olimpikonok. Különösen a férfi sportolóknál látványos a növekedés, az Olympedia szerint például... The post

KonyhaKontrolling

Mi a legjobb befektetés ma?

Az ügyfeleim gyakran kérdezik tőlem, hogy mi a legjobb befektetés. Ez a kérdés mindig elszomorít, hiszen azt kell válaszolnom, hogy ilyen nem létezik. Ráadásul rámutat a kérdező rossz elvár

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új ajándék érkezik az Orbán-kormánytól - Mennyi pénzt kapnak a családok?

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
123