Prémium

Jóindulatú prosztata megnagyobbodás (Benignus prostata hyperplasia: BPH) (x)

Portfolio


' title='
A jóindulatú prosztata megnagyobbodás (BPH) nem rosszindulatú betegség, hanem a prosztata mirigyállományának szövetszaporulata, mely az 50 feletti férfiak kb. felénél alakul ki. A betegség szorosan összefügg a szervezet időskori hormonális változásaival, így az életkor előrehaladtával a gyakorisága egyre nő. Annak ellenére, hogy meglehetősen sok férfit érint, mégis csupán a megnagyobbodások 30-40 százaléka jár panasszal.

A BPH-ra jellemző tünetek között döntő jelentőségű a prosztata növekedési iránya. A hyperplasiás szöveteknek részleges, hólyag felé történő növekedése nem szükségszerűen vezet vizeletpangáshoz a hólyagban, így az elváltozás nem okoz gondot. Ugyanígy, a hólyagon belüli növekedés is majdnem mindig észrevétlen marad a beteg számára. Ám a hólyag felé megnagyobbodott szövet - bármily kicsi is az elváltozás - már panaszokat okoz. A megnövekedett prosztata a rajta áthaladó húgycsövet szűkíti, illetve össze is nyomhatja.

A vizelési zavarokat tekintve három fázisra osztható a megbetegedés.

  • Az első stádium jellemzői a nehezebben induló vizelés, a gyengült a vizeletsugár, a meghosszabbodott vizelési idő, a gyakori és éjszakai vizelés. A húgyhólyag többé-kevésbé kiürül, de marad vissza vizelet.

  • A második stádium idején a beteg nehezen, erőlködve tudja kipréselni a vizeletét. Jelentős mennyiségű vizelet marad a hólyagban, így nem sok idő kell, hogy újra telítődjön. Ezek a betegek nagyon sűrűn járnak vizelni. A hólyagban állandóan ott lévő, nagyobb mennyiségű vizeletre jellemző, hogy egy idő után megzavarosodik. Kialakulhat hólyaghurut, prosztatagyulladás, sőt még vesemedence-gyulladás is.

  • A harmadik stádiumot a teljes vizeletürítési képtelenség jellemzi. Az állandó erőlködéstől a húgyhólyag izomzata elvékonyodik. A vizeletnyomás rátevődik a vesékre is, és veseműködési zavarokat okozhat.

A betegség diagnosztizálható végbélen át történő vizsgálattal, ultrahanggal, vizelési energiaméréssel. Statisztikák szerint a betegség a kor előre haladtával a férfiak többségét utóléri. Ezzel a kellemetlen tünetekkel járó betegséggel azonban nem szükséges együtt élni, hiszen a betegség megelőzhető, illetve korai stádiumban egyszerűen és jól kezelhető.

Enyhébb panaszok esetén a tünetek életmódbeli változtatásokkal is csökkenthetők. Jó hatású a fűszerszegény étrend betartása, alápárnázott ülés és az alkohol fogyasztás kerülése. Mind a megelőzésre, mind az enyhe tünetek kezelésére ajánlott az igen jó hatásfokú és mellékhatások nélküli gyógyhatású készítmény, a kétszeres mennyiségű tökmagolajat tartalmazó Peponen Aktív kapszula alkalmazása.

A Peponen Aktív kapszula egyszerre több területen fejti ki hatását. A tökmagolaj hatását és biztonságosságát számos klinikai vizsgálat és több millió beteg több mint 15 éves tapasztalata bizonyítja. A Peponen Aktív elsősorban az enyhe fokú BPH tüneteit - fájdalmas vizeletürítés, gyakori éjszakai vizelés - enyhíti, illetve gyakran megelőzi, illetve lassítja a kóros folyamatok kialakulását. Előrehaladottabb betegség esetén a Peponen Aktív fontos kiegészítője az urológus által előírt gyógyszeres terápiának. A prosztatára kifejtett jótékony hatása mellett magas telítetlen zsírsav tartalmának köszönhetően lassítja az érelmeszesedést is. A BPH előrehaladottabb esetében -pl. vizeletelakadáskor - már azonnali beavatkozásra van szükség. Ekkor katéter felvezetése az azonnali megoldás, melyet később műtét követ.

(X)
Holdblog

Egyre nagyobbak az olimpikonok

Ahogy egyre több az olimpiai sport, úgy lesznek egyre nehezebbek és magasabbak az olimpikonok. Különösen a férfi sportolóknál látványos a növekedés, az Olympedia szerint például... The post

KonyhaKontrolling

Mi a legjobb befektetés ma?

Az ügyfeleim gyakran kérdezik tőlem, hogy mi a legjobb befektetés. Ez a kérdés mindig elszomorít, hiszen azt kell válaszolnom, hogy ilyen nem létezik. Ráadásul rámutat a kérdező rossz elvár

Kiszámoló

Új e-mailes átverések

Nagyon terjed az Egyesült Államokban az új e-mailes átverések, amik pofonegyszerűek, mégis végtelenül hatásosak. Az elkövetők megfertőznek olyan emberek számítógépeit, akik sok pénzt keze

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új aranyláz tombol az egészségügyben, most kell észnél lenni! - Interjú

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
123