Prémium

BÉT 2004-es "Leg" díjak; A Portfolio.hu ismét az év legjobb szerkesztősége - köszönjük! (x)

Portfolio
A Budapesti Értéktőzsde tegnap este tartotta a Magyar Tudományos Akadémia épületében hagyományos év végi záró fogadását, melyen idén is sor került a legjobb tőkepiaci szereplőknek járó díjak kiosztására.
Az eseményt a kormány részéről megtisztelte jelenlétével Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, Draskovics Tibor pénzügyminiszter és Kóka János gazdasági miniszter.
A BÉT év végi fogadásainak hangulata jellemzően jól leképezi a mögöttünk hagyott évet. Az évezred kezdetének mélypontja után az elmúlt években egyre jobb hangulatú és egyre nagyobb létszámú vendégsereg érkezett az eseményre, s e kedvező trend az idei évben is folytatódott - nem is alaptalanul.

Szalay-Berzeviczy Attila, a BÉT elnökének köszöntője, évértékelése és kitekintője után (melyben szót ejtett a BÉT Rt. közeljövőben várható tőzsdei megjelenéséről is) Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kapott szót, aki beszédében a magánkezdeményezések, a kockázatvállalási hajlandóság fontosságát emelte ki. A miniszterelnök szót ejtett arról, hogy a tőzsde világának milliője és a mindennapi politikai tematika között milyen nagy a szakadék, hiszen jelenleg szerinte a közbeszéd hangulatát dominálja a magántulajdon ellenesség és a versenytől megóvó, gondoskodó és újraelosztó állam idealizálása. Gyurcsány Ferenc kiemelte hogy ő ez ellen a múltba tekintő gondolkodás és retorika ellen küzd és egy modern, önmagáért felelősséget vállalni és önmaga jövőjéért tenni akaró Magyarországért dolgozik.

Gyurcsány Ferenc elmondta azt is, hogy felelősséggel kívánja az országot kormányozni, melyet a 2005-ös költségvetés is bizonyít. A miniszterelnök ígéretet tett rá, hogy e felelősség jegyében nem fogja elkövetni elődei hibáját, akik a választás évében választási költségvetést készítettek, s mégis elbukták a választásokat, önmaguknak és az országnak egyaránt rosszat téve ezzel.

Míg a miniszterelnök a tőzsdei árfolyamnyereség adó e helyen kényes témája felett egy elegáns félmondattal átsiklott, a "feketeleves" pénzügyminiszterére, Draskovics Tiborra maradt.

Draskovics Tibor beszédében szólt a költségvetésről és az adórendszerről, megemlítve e helyen, hogy a munka és tőkejövedelmek adó mértéke között jelenleg fennálló szakadék elvi szempontból nem helyes, ezért volt indokolt a kormány tőzsdei árfolyamnyereség adó tervezete, melynek bevezetését azonban az országgyűlés aktuálisan nem tartotta időszerűnek.

A kormány tagjainak kiállása a szigorú jövő évi és azt követő évi kötségvetések mellett jó alaphangulatot teremtett az ezt követő BÉT 2004-es év "Leg" díjainak kiosztásához.

A brókercégek díjazásában idén (is) a nagy nyertes az Erste Bank Befektetési Rt. lett, aki a legnagyobb azonnali forgalmat lebonyolító és legnagyobb határidős forgalmat lebonyolító brókercég mellett a tavalyi év után idén is megkapta a 2004-es év legjobb brókercége címet, melynek a három közül Cselovszki Róbert, az Erste vezérigazgatója elmondása szerint a leginkább örült.

Az év legjobb kibocsátója díjat a három éves OTP egyeduralmat megtörve idén a MOL Rt. kapta, a legjobb hitelpapír kibocsátó pedig a Földhitel- és Jelzálog Bank Rt. lett. A legjobb elemző műhely díjat idén az ING Bank nyerte (gratulálunk Barcza Györgynek és Zékány Andrásnak, az ING Bank elemzőinek!), a legjobb adatszolgáltató díjat idén újra a Reuters vihette haza. Az év legjobb szerkesztősége díjat az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is a Portfolio.hu kapta.

A tőzsde embere 2004-ben Bogsch Erik, az immár 10 éve tőzsdén lévő Richter Gedeon Rt. vezérigazgatója lett.

**************

Eljött az év vége, s újra azzal a kellemes kötelességgel zárhatjuk beszámolónkat a BÉT év végi díjátadó rendezvényéről, hogy köszönetet mondjunk a hazai tőkepiac szereplőinek és a szavazatukat ránk adó olvasó közönségnek azért, hogy 2004-ben ismét a Portfolio.hu csapatát értékelték az év legjobb szerkesztőségének.

Olvasóink bizalmát, irántunk tanúsított hűségét köszönjük, melyet gyors és szakmailag hiteles hírek, elemzések nyújtásával, valamint bővülő és reményeink szerint javuló szolgáltatásainkkal igyekszünk megőrizni a jövőben is.


' title='
KonyhaKontrolling

Mi a legjobb befektetés ma?

Az ügyfeleim gyakran kérdezik tőlem, hogy mi a legjobb befektetés. Ez a kérdés mindig elszomorít, hiszen azt kell válaszolnom, hogy ilyen nem létezik. Ráadásul rámutat a kérdező rossz elvár

Kiszámoló

Új e-mailes átverések

Nagyon terjed az Egyesült Államokban az új e-mailes átverések, amik pofonegyszerűek, mégis végtelenül hatásosak. Az elkövetők megfertőznek olyan emberek számítógépeit, akik sok pénzt keze

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új aranyláz tombol az egészségügyben, most kell észnél lenni! - Interjú

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
123