Ez a bejegyzés egy percről percre cikk része. Vissza a cikkre
Megosztás

Enyhén pozitív a hangulat

Így állnak a tőzsdék ma reggel

  • Fontos inflációs adat érkezett szerdán az Egyesült Államokból, ezt megelőzően kiváró hangulat jellemezte a tőzsdéket, és az adatközlés után sem sokat változott a helyzet, az irányadó amerikai indexek visszafogott emelkedésekkel zárták a szerdai kereskedést: a Dow 0,6 százalékot, az S&P 500 0,4 százalékot emelkedett, míg a Nasdaq előző napi záróértéke közelében fejezte be a napot.
  • Az ázsiai részvénypiacokon többnyire emelkednek a vezető indexek ma reggel, a Nikkei 0,7 százalékot, a Shanghai Composite 0,7 százalékot emelkedett, míg a hongkongi Hang Seng 0,1 százalékot esett. A dél-koreai tőzsdén nemzeti ünnep miatt nem volt ma kereskedés.
  • Ma reggel a vártnál jobb japán GDP-adat érkezett, az elemzői konszenzusban szereplő 0,5 százalékkal szemben 0,8 százalékos növekedést ért el a második negyedévben negyedév /negyedév alapon.
  • Kínából vegyes makroadatok érkeztek ma, a kiskereskedelmi értékesítések felülmúlták a várakozásokat, 2,7 százalékkal nőttek júliusban a várt 2,6 százalékkal szemben, az ipari termelés viszont elmaradt a konszenzustól, az előrejelzett 5,2 százalékhoz képest 5,1 százalékos volt a növekedés. A városi munkanélküliség a júniusi 5 százalékról 5,2 százalékra nőtt.
  • Az európai tőzsdék minimális erősödésekkel nyithatnak, a DAX, a CAC-40 és a FTSE-100 futures is 0,1 százalékos pluszban áll ma reggel.
  • Az amerikai határidős indexek pluszban állnak, a Dow futures 64 pontos erősödést jelez, az S&P 500 futures 8 ponttal, a Nasdaq 63 ponttal áll feljebb a tegnapi záróértéknél, ami 0,1-0,3 százalékos erősödést jelentenek.
Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

Mire figyelünk ma?

Nagy-Britanniában a második negyedéves előzetes GDP-adatok és a júniusi ipari termelés éves változásai ismerhetők meg. Magyarországon az építőipar júniusi teljesítményére vonatkozó adatok érkeznek a KSH-tól.

Az Egyesült Államokban csütörtökön nagyüzem lesz: a munkanélkülisegély-kérelmek augusztusi alakulása, a New York-i feldolgozóipari beszerzési menedzser index, a júliusi import árindex, a Philadelphiai Fed index, a júliusi kiskereskedelmi forgalom hó/hó változása, a júliusi ipari termelés hó/hó alakulása, valamint a NAHB házár index is megismerhető lesz.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Portfolio

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Akkora a baj a magyar gazdaságban, hogy már nincs fény az alagút végén

Közgazdasági elemző/elemző/junior elemző

Közgazdasági elemző/elemző/junior elemző

Szerkesztő-újságíró-tartalomfejlesztő

Szerkesztő-újságíró-tartalomfejlesztő
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
Hihetetlen összeget költ az Alibaba a negyedik ipari forradalomra